marți, 17 aprilie 2012

Alimentatie sanatoasa

5 alimente sănătoase pe care NU le mânânci

Legumele şi fructele se află mereu în topul celor mai sănătoase alimente pentru un stil de viaţă echilibrat. Cu toate acestea, există unele alimente care, deşi sunt foarte bogate în vitamine, sunt ocolite cu graţie de consumatori. Specialiştii de la sfatul părinţilor.ro au alcătuit un clasament al celor mai sănătoase 5 alimente pe care oamenii nu le includ în meniul de zilnic.
1-2. Fasolea şi lintea. Pentru că au conţinut bogat în proteine, fibre, fier, magneziu, potasiu şi zinc, fasolea şi lintea sunt “superstarurile” legumelor. Cu toate acestea, multă lume le sare din lista de cumpărături sau le preferă în conserve,i9ar prin conservare acestea îţi pierd aproape 40% din proprietăţi.
3. Cartofii dulci. Aceste legume sunt ocolite tocmai pentru că au un gust dulceag. Nimeni nu se gândeşte la celelalte proprietăţi cum ar fi conţinutul bogat de beta caroten, vitamina C, fibre şi potasiu care fac din cartofii dulci una dintre cele mai bune şi sănătoase legume.
4. Varza roşie. O sursă important de fibre, vitaminele A, D şi K, minerale şi numai 22 de calorii într-o ceaşcă de suc. Mai mult decât atât, varza roţie conţine antioxidanţi ce sporesc enzimele care luptă împotriva celulelor canceroase.
5. Roşiile în bulion. Nu numai roşiile proaspete sunt foarte sănătoase. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Oncology, consumul de roşii poate preveni cancerul la prostate. Fierbeţi roşiile şi puneţi-le în sticle  în cămară. Le puteţi folosi la pizza, sos pentru spaghete, ciorbe, supe şi alte feluri de mâncare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu