Si eu care credeam ca nici un visele cele mai urate nu poti intalni asa ceva. Romanu mai bine fura tepuieste decat sa munceasca
Carnea de miel este reprezentativă pentru masa de
Paşte. În preajma sărbătorilor pascale, mielul este la mare căutare,
gospodinele dorind să prepare cele mai gustoase reţete. Pentru a alege
cea mai bună carne, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a
Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului
Bucureşti vine în ajutor cu câteva sfaturi utile. Inclusiv deosebirile
dintre carnea de miel şi de... câine.
La ştampila ovală, în partea superioară este scris "ROMÂNIA", cu majuscule, sau codul ISO al ţării, "RO". În centru ştampilei apare numărul de autorizare, iar în partea inferioară trebuie menţionată abrevierea "CE" scrisă tot cu majuscule, potrivit rtv.net.
Carnea de câine are culoarea roşie-închis, cu un miros specific neplăcut
Diferenţa dintre carnea de miel şi cea de câine este că osatura câinelui are configuraţia corpului şi a regiunilor musculare mai lungi, faţă de cea a mielului. Carcasa de oaie este mai scurtă şi mai grosolană, iar la câine carcasa este mai suplă, mai alungită, iar coastele mai lungi.
La carcasa de oaie, grăsimea se depune şi subcutanat, prezentând un miros specific care prin fierbere se accentuează.
Oaia are un numărul de 5 vertebre sacrale, câinele având doar 3. O altă diferenţă este că osul sacrum la oaie este lung, iar la câine foarte scurt, aproape pătrat, cu faţa interioară concavă.
Carnea de câine are culoarea roşie-închis, cu un miros specific neplăcut. Fibra musculară este fină, prezentând o consistenţă moale, iar grăsimea este alb-cenuşie, uleioasă şi care nu se întăreşte după răcire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu