joi, 26 aprilie 2012

Sofatul economic

Preţul carburanţilor auto a explodat în ultima perioadă. Dacă vreţi să faceţi economie la benzină, urmaţi sfaturile specialiştilor de la auto.ro.
1. Planificați călătoria cu foarte mare atenție
Șofatul pe distante medii sau lungi necesită planificare. Dacă intenționați să plecați într-o călătorie gândiți-va la rută cea mai potrivită, la blocajele din trafic și la orele de vârf când se merge îngreunat. Uneori o rută mai lungă va poate ajută să mențineți contant o viteză economică de croazieră și implicit să obțineți un consum mai bun decât o rută scurtă care este sufocată de un trafic greu. Feriți-va pe cât se poate de zonele deluroase sau muntoase care solicita motorul. Acordați-vă un timp suficient că să ajungeți la destinația intenționata fără să va luptați cu secundele lucru ce degenerează în frânari din greu, accelerări de curse, viteze mari, care se răsfrânge asupra consumului. Acesta va crește corespunzător regimului de condus. Ascultați la radio rapoarte despre trafic, zone cu accidente, rute în construcție și alte lucruri cauzatoare de necazuri. Veți salvă timp și combustibil.

2. Folosiți rutele de tranzit publice de câte ori este posibil
Acest lucru poate fi mai ieftin decât a va îndreptă pe drumuri neumblate, și poate fi o experiență mai puțin stressanta. Lăsându-va mașină acasă vati obține un imediat și direct impact asupra emisiilor. În fecare an, un singur autobuz citadin poate prelua călătorii a 40 de automobile, poate economisi 10.646 de litri de combustibil și poate reduce emisiile anuale de gaze cu 25 de tone.

3. Feriți-va de un condus agresiv
Puteți reduce consumul, emisiile și va puteți proteja mai bine pe dumneavoastră sau propria familie, prin practicarea unor tehnici de șofat defensive sau prudente, cu alte cuvinte prin anticiparea a ceea ce se petrece în față mașinii pe care o conduceți și prin răspunsul adecvat pe care-l furnizați.  Accelerarea este de departe cea mai însetată muncă pe care o depune motorul. Demarajul în trombă, accelerația bruscă, nu cruța nici automobilul nici pneurile. Dacă anticipați situațiile de trafic puteți menține un rulaj neîntrerupt cu o viteză economică. Turațiile la roșu, și opririle în ultimul moment (racing type) sunt activități pe cât de inutile, pe drumurile publice, pe atât de costisitoare.  Un șofat agresiv în traficul citadin salvează timp, dar crește exponențial consumul și emisiile. De asemenea solicita mult motorul și frânele. Un test efectuat în Frântă arată că șofatul agresiv cu demaraj a€œblana” la culoarea verde a semaforului și frânare bruscă la roșu,  reduce timpul de călătorie în medie cu 4% ( echivalentul a 2 minute și jumătate dintr-o oră de călătorie). Mai mult, consumul crește în medie cu 37%, iar unele dintre emisii sporesc cu mai mult de cinci ori. Mai sigur, mai economic este un demaraj lin și menținerea unei viteze constante în rulaj.

4. Șofați la o viteză regulamentară stabilizată
Mulți șoferi, care folosesc opțiunea cruise control, obțin un consum scăzut, menținând viteză constanța pe autostradă. În unele circumstanțe, șoferii pricepuți pot obține un consum redus fără folosirea cruise-control-ului. Alegerea va aparține. Pe drumuri în rampă este mai indicat să lăsați mașină să piardă din viteză la urcare, viteză care se va reface la coborâre; de folosit, rar, atunci când condițiile de trafic o permit. Cu majoritatea automobilelor la creșterea vitezei de la 100 km/h la 120 km/h, consumul crește cu 20%. Pe de altă parte, reducând viteză de 100 km/h la 90 km/h consumul scade cu 10%. Unii șoferi, proști, obișnuiesc să mențină piciorul stâng pe pedală de frână, procedeu care crește consumul și uzează prematur frânele. De asemenea poate fi periculos pentru că apare fading-ul și supraîncălzirea frânelor, iar sistemul de frânare pierde din eficientă, cu efecte uneori dezastruoase. Mai mult, luminile de stop stau aprinse tot timpul, fapt care face că șoferii ce rulează în spate să nu poată fi avertizați când se produce de fapt frânarea propriu-zisă.
5. Încălziți motorul în timpul conducerii, nu la turația de mers în gol
Când automobilul rulează deja, cea mai bună încălzire a motorului este mersul pe drum. Motoarele cu injecție controlată electronic au nevoie de doar 30 de secunde pentru a se încălzi în zilele de iarnă. Rețineți, toate motoarele necesită încălzire. Celelalte sisteme gen frâne, suspensii, transmisie, pneuri se încălzesc doar în mers. Pentru un automobil normal, este necesar un rulaj de cinci kilometri că aceste componente să atingă temperatură de lucru. În timpul acestor cinci kilometri evitați accelerările rapide și vitezele ridicate. Scopul este că automobilul să atingă temperatură de lucru cât de repede este posibil cu minimizarea consumului.

6. Mențineți presiunea nominală în pneuri
Presiunea corectă în pneuri este vitală pentru economia de combustibil, pentru manevrabilitatea automobilului și pentru durată de viață a anvelopelor. Mențineți presiunea în pneuri recomandată de constructorul automobilului dumneavoastră, atât pentru sezonul de vară cât și pentru cel de iarnă,  pentru prevenirea evenimentelor nedorite, îmbunătățirea dinamicii automobilului și reducerea consumului de combustibil.

7. Minimizați folosirea aerului condiționat
Atunci când este posibil reduceți folosirea aerului condiționat. Pentru a va răcori pe autostradă lăsați aerul să curgă natural prin instalația de ventilație. În oraș puteți lasă fereastră jos. Impactul rezistenței datorate aerului este infim la viteze citadine astfel că rezistentă datorată deschiderii ferestrei nu este luată în calcul la calcularea consumului. Dacă totuși condițiile de temperatură impun folosirea aerului condiționat atunci țineți ferestrele închise, dați pe auto și uitați de consumul de combustibil.

joi, 19 aprilie 2012

Malpraxis..in Romania

Imi aduc aminte de Ciomu si ma gandesc daca viata si "jucaria" pacientului au pret si care ar fi acela. Eu nu cred.

In Romania, pacientul e umilit, dezolat si dezinformat. Noua lege a malpraxisului: fiecare eroare medicala va avea un pret


In Romania, pacientul e umilit, dezolat si dezinformat. Asteapta un tratament care deseori vine prea tarziu, se imprumuta ca sa isi cumpere doctorii asa-zis gratuite sau chiar bunavointa medicului si tot el e pedepsit daca are ghinionul sa incapa pe mainile unuia care in loc sa-l vindece, il nenoroceste. Prin proiectul actual, lucrurile se simplifica: pacientul ia legatura cu managerul spitalului sau cu medicul, care la randul lor merg la societatea la care sunt asigurati. Acestia stabilesc prejudiciul, iar mai apoi vin cu o oferta.

Pentru fiecare trauma va exista o despagubire baneasca. Un pansament uitat in corpul pacientului va avea un pret, un diagnostic gresit alt pret, un tratament necorespunzator va fi tarifat si el in anume fel, neglijenta va costa sump, la fel admnistrarea gresita a unui medicament sau neinformarea pacientului de catre medic

marți, 17 aprilie 2012

Alimentatie sanatoasa

5 alimente sănătoase pe care NU le mânânci

Legumele şi fructele se află mereu în topul celor mai sănătoase alimente pentru un stil de viaţă echilibrat. Cu toate acestea, există unele alimente care, deşi sunt foarte bogate în vitamine, sunt ocolite cu graţie de consumatori. Specialiştii de la sfatul părinţilor.ro au alcătuit un clasament al celor mai sănătoase 5 alimente pe care oamenii nu le includ în meniul de zilnic.
1-2. Fasolea şi lintea. Pentru că au conţinut bogat în proteine, fibre, fier, magneziu, potasiu şi zinc, fasolea şi lintea sunt “superstarurile” legumelor. Cu toate acestea, multă lume le sare din lista de cumpărături sau le preferă în conserve,i9ar prin conservare acestea îţi pierd aproape 40% din proprietăţi.
3. Cartofii dulci. Aceste legume sunt ocolite tocmai pentru că au un gust dulceag. Nimeni nu se gândeşte la celelalte proprietăţi cum ar fi conţinutul bogat de beta caroten, vitamina C, fibre şi potasiu care fac din cartofii dulci una dintre cele mai bune şi sănătoase legume.
4. Varza roşie. O sursă important de fibre, vitaminele A, D şi K, minerale şi numai 22 de calorii într-o ceaşcă de suc. Mai mult decât atât, varza roţie conţine antioxidanţi ce sporesc enzimele care luptă împotriva celulelor canceroase.
5. Roşiile în bulion. Nu numai roşiile proaspete sunt foarte sănătoase. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Oncology, consumul de roşii poate preveni cancerul la prostate. Fierbeţi roşiile şi puneţi-le în sticle  în cămară. Le puteţi folosi la pizza, sos pentru spaghete, ciorbe, supe şi alte feluri de mâncare.

luni, 16 aprilie 2012

Always Cola Cola

VIDEO. Reţeta secretă a Coca-Cola. Lista substanţelor dăunătoare care se ascund într-un pahar de suc
Pentru a marca cei 125 de ani de la apariţia băuturii răcoritoare Coca-Cola, în cartierul general din Atlanta s-a filmat clipul "The Vault of the Secret Formula", prin intermediul căruia brandul dezvăluie ce a stat în spatele succesului de care s-a bucurat compania odată cu înfiinţarea sa la sfârşitul anilor 1800.
Prin intermediul clipului, fanii sunt invitaţi să afle câteva din secretele companiei, poveştile şi zvonurile care s-au conturat în jurul acestei băuturi răcoritoare care a devenit un nume de referinţă în folclorul americanilor.
În video se poate vedea cum invitaţii companiei trebuie să intre într-un seif pentru a pătrunde în lumea aparte creată în jurul brandului Coca Cola. Odată ajunşi dincolo de uşa seifului, invitaţii pot afla întreaga poveste care a dus la apariţia acestei băuturi răcoritoare, cunoscută peste tot în lume.
Deşi se spune că formula secretă ce a stat la crearea acestei băuturi a fost arsă fiind astfel distrusă pentru totdeauna, cei care ajung în acest loc pot încerca singuri diferite combinaţii de ingrediente, iar un soft le va spune dacă sunt sau nu aproape de reţeta originală a Coca Cola.
Ingredintele periculoase vor trebui menţinute secrete
O lege adoptată în statul american Pennsylvania va permite medicilor să afle formulele chimice care au dus la crearea reţetei secrete a companiei Coca Cola. Scopul acestui act normativ constă în identificarea elementelor nocive care pot afecta organismul uman în urma consumului acestui tip de băuturi carbogazoase, în condiţiile în care acestea ar putea conţine apă contaminată cu diferite substanţe toxice, informează Montgomery Advertiser.
Cu toate acestea, cadrele medicale vor fi obligate să semneze un contract de confidenţialitate, potrivit căruia aceştia nu pot dezvălui numele elementelor nocive care pot afecta sănătatea unui individ ce bea astfel de sucuri. Mai mulţi specialişti care au studiat legea susţin că medicii pot folosi informaţiile de la producători în scopuri medicale, dar nu le pot face publice.
De partea cealaltă, oficialii companiei Coca-Cola susţin că apa folosită pentru crearea acestui tip de băutură este una sigură şi nu pune în pericol sănătatea populaţiei.
Ingrediente cu potenţial dăunător
Specialiştii în nutriţie afirmă că acest tip de băuturi atacă în primul rând ficatul, provoacă stări de agitaţie, insomnii, scade imunitatea şi pot duce la apariţia obezităţii.
Dacă ne vom uita pe eticheta unei sticle de Coca Cola vom descoperi ingredintele care ne pot afecta sănătatea. Astfel, zahărul este responsabil de o multitudine de afecţiuni, de la scăderea sitemului imunitar, până la apariţia cancerului. Nutriţioniştii spun că acest ingredinte duc la apariţia diabetului, a bolilor de inimă şi a obezităţii.
Dioxidul de carbon ar putea duce la apariţia tulburărilor gastrointestinale, printre care se numără şi refluxul gastroesofagian.
Acidul fosforic , prezent şi el pe eticheta acestei băuturi răcoritoare, este responsabil de deteriorarea masei osoase. Din cauza acestui ingredint organismul va suferi un deficit de calciu, aşa că riscul subţierii oaselor este destul de ridicat.
Colorantul caramel , cunoscut şi sub numele de E150d, ar putea duce la apariţia cancerului, după cum au demonstrat studiile din domeniu. Acest ingredint este găsit în toate sucurile de tip cola. Pentru că în ultima perioadă s-au publicat numeroase studii cu privire la riscurile la care organismul uman este expus din cauza acestui aditiv alimentar, atât cei de la Coca Cola, cât şi cei de la Pepsi au declarat că vor modifica reţeta produselor şi vor elimina ingredientul.
Cofeina, considerată de unii un bun energizat, este responsabilă de apariţia insomniilor şi a palpitaţiilor. Consumată pe termen lung, creşte riscul apariţiei bolilor de inimă, potrivit medicilor.

joi, 12 aprilie 2012

Pune mana pe vasilica... scuze e maidanez :))

Si eu care credeam ca nici un visele cele mai urate nu poti intalni asa ceva. Romanu mai bine fura tepuieste decat sa munceasca

Carnea de miel este reprezentativă pentru masa de Paşte. În preajma sărbătorilor pascale, mielul este la mare căutare, gospodinele dorind să prepare cele mai gustoase reţete. Pentru a alege cea mai bună carne, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti vine în ajutor cu câteva sfaturi utile. Inclusiv deosebirile dintre carnea de miel şi de... câine.
Carnea se marchează cu o ştampilă ovală sau rotundă şi trebuie să cuprindă informaţii lizibile. La ştampila rotundă, în partea superioară este scris numele ţării "ROMÂNIA", cu majuscule. În centrul trebuie să apară codul judeţului, urmat fără întrerupere de un număr de autorizare a unităţii. Sub acesta apare numărul de identificare al medicului veterinar care a efectuat inspecţia. Pe partea inferioară trebuie să fie scris "CONTROLAT SANITAR VETERINAR", cu majuscule.
La ştampila ovală, în partea superioară este scris "ROMÂNIA", cu majuscule, sau codul ISO al ţării, "RO". În centru ştampilei apare numărul de autorizare, iar în partea inferioară trebuie menţionată abrevierea "CE" scrisă tot cu majuscule, potrivit rtv.net.

Carnea de câine are culoarea roşie-închis, cu un miros specific neplăcut

Diferenţa dintre carnea de miel şi cea de câine este că osatura câinelui are configuraţia corpului şi a regiunilor musculare mai lungi, faţă de cea a mielului. Carcasa de oaie este mai scurtă şi mai grosolană, iar la câine carcasa este mai suplă, mai alungită, iar coastele mai lungi.

La carcasa de oaie, grăsimea se depune şi subcutanat, prezentând un miros specific care prin fierbere se accentuează.
Oaia are un numărul de 5 vertebre sacrale, câinele având doar 3. O altă diferenţă este că osul sacrum la oaie este lung, iar la câine foarte scurt, aproape pătrat, cu faţa interioară concavă.

Carnea de câine are culoarea roşie-închis, cu un miros specific neplăcut. Fibra musculară este fină, prezentând o consistenţă moale, iar grăsimea este alb-cenuşie, uleioasă şi care nu se întăreşte după răcire.


sâmbătă, 7 aprilie 2012

Motociclist amendat pentru ca nu purta centura

Sincer ma gandeam ca e vb de centura la pantaloni :)))))

Poliţiştii, bată-i vina! Un agent din Ilfov a amendat un motociclist pentru că nu purta centura

Că poliţiştii devin din ce în ce mai des protagoniştii unor glume savuroase a dovedit-o din plin un agent de la rutieră din Ilfov care a sancţionat un motociclist pentru că nu purta centura.
  • procesul-verbal_captură România TV
Desprinsă parcă din filmele de comedie, scena este de tot râsul. Posesorul motocicletei care a fost amendat are dovada clară: procesul-verbal cu pricina. Omul a primit avertisment pentru că a condus fără să poarte centura de siguranţă. Sancţiunea a fost dată de un poliţist care-şi desfăşoară activitatea pe raza localităţii Măgurele, judeţul Ilfov.
Contrariat de ceea ce a păţit, posesorul mopedului a postat procesul-verbal pe site-ul de socializare Facebook. Astfel, sute de oameni s-au putut minuna de isteţimea poliţistului.


miercuri, 4 aprilie 2012

Leacuri babesti

Ştiai că bicarbonatul de sodiu este un ingredient excelent atât pentru sănătate, cât şi pentru curăţenie? Iată ce probleme medicale poţi remedia cu bicarbonatul şi unde îl poţi folosi pe post de detergent.
Sănătate
1. Arsuri la stomac. Când simţi ca te arde stomacul, bea un pahar cu apă în care ai adaugat o linguriţă cu bicarbonat.
2. Dureri în gât. Se prepară o soluţie din două linguriţe cu bicarbonat de sodiu şi un pahar cu apă galdă şi se face gargară cu acestă compoziţie, de cinci ori pe zi.
3. Tuse. O linguriţpă de bicarbonat amestecată cu 100 ml de lapte fierbinte este un remediu eficient împotriva tusei.
4. Acnee. Amestecă puţin bicarbonat de sodiu cu apă, până când se formează o pastă. Întinde pe faţă, masând uşor. Clăteşte cu apă calduţă. Repetă procedeul de trei ori pe săptămână.
5. Pişcături de insecte. Pentru  pişcături de insecte, fă o pastă din bicarbonat şi apă, apoi aplic-o ca pe o alifie pe locul afectat.
6. Păr. Adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu în şamponul pe care îl foloseşti pentru a te spăla pe cap. Astfel, vei avea o podoabă capilă curată şi strălucitoare.
7. Dinţi. Dacă vrei să ai dinţii albi, spală-te cu bicarbonat de sodiu. Acesta va îndepărta foarte bine tartrul despus pe dantură. Atenţie! Nu-l folosi decât o dată pe stabtămână pentru că rişti să-ţi strici smalţul dinţilor.
8. Exfoliant. Amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu puţin ulei de măsline şi foloseşte-l ca scrub pentru corp.
10. Deodorant - Puţin bicarbonat presărat la subraţ nu va lasă mirosul neplăcut de transpiraţie să iasp la suprafaţă.
Curăţenie.
11. Baie. Spală cada de baie, chiuveta, gresia şi faianţa cu bicarbonat. Aplică puţin praf pe buretele umed şi freacă bine suprafaţa murdară.
12. Veselă. Adaugă două linguri cu bicarbionat, împreună cu detergent, în apa cu care speli vasele, pentru a îndepărta eficient grăsimea şi resturilor de alimente de pe farfurii, oale şi tigai.
13. Cuptorul cu microunde. Bicarbonatul de sodiu, pe un burete umed, curată delicat interiorul şi exteriorul cuptorului cu microunde
14. Argintăria. Lustruieşte argintaria cu o pastă formată din trei părţi de bicarbonat de sodiu şi o parte apă. Clăteşte apoi bine.

marți, 3 aprilie 2012

Degeaba faci un MBA, degeaba îţi pierzi nopţile învăţând pentru CFA

Degeaba faci un MBA, degeaba îţi pierzi nopţile învăţând pentru CFA, degeaba te pregăteşti să fii printre cei mai buni într-un domeniu! Sunteţi nişte fraieri, doar nişte votanţi!

Luni, săptămâna trecută, când atenţia tuturor camerelor tv se îndrepta către Tony Blair, fostul premier britanic aflat la Bucureşti să-i îndeplinească lui Victor Ponta, liderul PSD, un vis şi să spună că nu mai există dreapta sau stânga în mod tradiţional şi că lumea s-a schimbat şi dacă nu eşti "fashion" din punctul de vedere al gusturilor publicului, poţi să stai mulţi ani în opoziţie, partidele au schimbat şefii şi au numit unii noi în două instituţii de supraveghere financiară - CNVM (piaţa de capital) şi CSSPP (pensiile private).
Luni după amiază au venit la comisiile de specialitate din Parlament schimbările în plic, iar marţi CNVM şi CSSPP, instituţii care reglementează şi supraveghează pieţe financiare de peste 30 miliarde de euro, aveau alte conduceri şi alţi membri. Schimbările au fost atât de fulgerătoare şi neaşteptate, încât rămâi fără glas şi te întrebi dacă aceiaşi oameni care vin cu plicul, care fac schimbările în 24 de ore sunt tot aceia care ţin legile prin sertare cu anii.
Oricum astea sunt amănunte.
Ce este mai dărâmător este cum îşi dau partidele mâna când trebuie să-şi pună oamenii în funcţii. Şi cine sunt oamenii pe care îi susţin în funcţii de răspundere publică. În faţa camerelor de televiziune, Victor Ponta nu mai are cuvinte în vocabular prin care să descrie dezastrul economic lăsat de Boc şi guvernarea lui, în schimb nu s-a auzit niciun cuvânt când şefa de cabinet a lui Boc Ştefania Ferencz a fost numită membru al CNVM. Nu a rupt nicio masă de indignare că PDL şi Boc au trimis să supravegheze piaţa de capital pe cineva care nu are nicio legătură cu acest domeniu, iar această trimitere nu este altceva decât o recompensă, o rentă politică. Păi cum să facă scandal dacă PSD a venit şi şi-a numit un vicepreşedinte, Gheorghe Marcu, şi i-a prelungit mandatul de comisar Dorinei Mihăilescu, cea cu care Ponta a făcut echipă la cabinetul premierului Adrian Năstase acum un deceniu.
Iar la Comisia de Supraveghere a Pensiilor a fost numit, tot aşa într-o înţelegere transpartinică, Marian Sârbu, fost lider al PSD, actualmente preşedinte al UNPR şi cel care acum 10 ani nu era favorabil pensiilor private obligatorii. Ironia vieţii. Acum trebuie să le supravegheze.
Eu pot înţelege numirile politice, dar nu ştiu cum ar putea explica cei care le fac, adică liderii partidelor politice care pentru acest lucru îşi dau mâna pe sub masă, celor care cred şi îşi învaţă copiii că şcoala, pregătirea continuă, profesionalismul, specializarea te ajută să ajungi om mare. A fi membru al CNVM sau CSSPP sau CSA (asigurări) este ca şi cum ai fi un membru în consiliul de administraţie al BNR. O dată la 5 ani, numai 28 de români - 9 la BNR, 7 la CNVM, 5 la CSSPP şi 7 la CSA - au şansa şi onoarea să ocupe o asemenea funcţie publică, unde ar trebui să-ţi pui în slujba ţării, a unui bine public, toate cunoştinţele şi experienţa acumulate anterior şi să nu laşi ca aceste pieţe - bancare, de capital, asigurări, pensii private, unde sunt economiile şi investiţiile tuturor românilor, şi ale celor puternici şi ale celor slabi, şi ale celor bogaţi şi ale celor săraci - să fie deva­lizate şi pierdute de alţii ca la ruletă.
Şi pentru această supraveghere şi reglementare nu eşti plătit cu salariul mediu pe economie, ci cu peste 10.000 de euro pe lună net, cel puţin în cazul preşedinţilor şi al vicepreşedinţilor.
Ce-i poate spune Ponta şi Boc unui român care a fost învăţat că după ce termină facultatea în ţară poate e bine să îşi caute şi o bursă în afară, să umble din birou în birou să găsească bani pentru un MBA, să piardă nopţile învăţând tone de formule matematice pentru un CFA, totul pentru a face diferenţa când se pune problema unei promovări sau a obţinerii unui post mai bun, mai bine plătit, unde poţi aduce valoare adăugată? Ce să le spună Boc, Ponta, Băsescu, Oprea, Kelemen Hunor sau ce lideri politici mai avem? Sunteţi nişte proşti, nişte fraieri! Învăţaţi degeaba, vă pierdeţi nopţile aiurea învăţând la matematică, management sau ce cursuri or mai fi pe la un MBA, care oricum vă ştergeţi undeva cu el, nu vă foloseşte la nimic. Nu în politică. Cine i-a făcut agenda zilnică a lui Boc în ultimii 7 ani e mai bună decât toate cursurile voastre, decât toată pregătirea voastră, decât toată specializarea voastră! Numele ei şi al celorlalţi erau pe lista venită în plic pentru numire. Nu ale voastre. Voi sunteţi nişte anonimi, care sunteţi buni numai să ascultaţi şi să vedeţi cum se păruiesc politic (în spate e aceeaşi gaşcă) şi să-i mai şi votaţi! În rest, voi aţi ieşit din joc, nu sunteţi buni la nimic altceva, decât să plătiţi taxe şi impozite.
Nu am nimic împotriva d-nei Ştefania Ferencz ca nume, nu o cunosc şi nu ştiu nimic despre pregătirea ei. Dar modalitatea de numire a ei, ca de altfel a tuturor, arată cum judecă clasa politică.
M-aş bucura ca peste ani să pot pune în dreptul d-nei Frencz ca şi comisar CNVM o realizare care a schimbat o întreagă piaţă de capital, aşa cum în dreptul lui Louis Schweitzer, fost CEO Renault şi fost şef de cabinet acum 30 de ani al unui premier francez, stă Dacia de 5.000 de euro şi tot ce este Dacia astăzi.

Juanito Maravilla

Juanito Maravilla nu a fost uitat nicio secunda in ultimii 20 de ani, cand a murit in urma unui accident de masina.


 VIDEO: 20 de ani fara marele Juanito! Vezi de ce era in stare omul de care fanii isi amintesc in fiecare minut 7 in fiecare meci jucat de Real!
In fiecare minut 7 al meciurilor jucate de Real Madrid, fanii ii scandeaza numele lui Juan Gómez González.

Pe 2 aprilie 1992, Juanito a murit dupa un meci Real Madrid-Torino in Europa, la care venise ca spectator. Juanito dormea pe locul din dreapta in masina condusa de antrenorul Meridei, Manuel Jimenez Ángel “Lolín”, cand a avut loc teribilul accident.

Juanito a jucat 10 sezoane pe Bernabeu si a castigat 5 titluri de campion, 2 Cupe ale Regelui, 2 Cupe UEFA.

Reclamatie OPC

Desi as zice la prima impresie ca omul e nebun, ma gandesc ca in Romania sunt numai tepari si omul a platit un serviciu care nu e conform solicitarii. In alta ordine de idei ce mai conteaza ca oricum pleaca pe lumea cealalta.

Sesizare cel puţin ciudată la OPC: s-a plâns că nu încape în criptă

Inspectorii OPC din Botoşani analizează, zilele aceste, o sesizare cel puţin ciudată. Un bărbat s-a plâns că nu are loc în cripta pe care o firmă de con- strucţii i-a amenajat-o.
  • Ioan Puşcaşu a vrut să demonstreze că locul este prea mic şi s-a întins pe pământ pentru a fi măsurat
Ajuns la vârsta de 72 de ani, Ioan Puşcaşu, din Botoşani, a vrut să se asigure că poate pleca liniştit pe lumea cealaltă. Aşa că omul a angajat o firmă care să-i amenajeze încă o criptă lângă locul de veci din cimitir în care se odihneşte deja soţia sa. După ce lucrarea a fost finalizată, lui Puşcaşu i s-a părut ceva în neregulă. S-a învârtit pe lângă mormânt până când şi-a dat seama: era prea mic! S-a întins în locul unde ar trebui să intre sicriul şi a văzut că are dreptate, aşa că a făcut o reclamaţie la OPC.


Fotbal la sarma

Pentru ca vestitul furnizor de televiziune/internet RCS & RDS inca nu a ajuns la mine desi am contract cu el din luna mai 2011, sa imi instaleze si mie televiziune si internet pe cablu/fibra nu stiu cum , inca folosesc antena satelit, numai ca a crapat decodorul ( sau conserva cum ii zic specialistii) si ca atare m-am vazut in postura de a nu avea televizor. Mare pierdere nu a fost numai ca azi fiind meciu Barca- Milan, trebuia vazut. Ca atare vb unui coleg ca TVR 1 il prind si cu o furculita :), a facut o antena dintr-o sarma, din pacate nu am aparat foto sa o si pozez, si merge de minune.
Cum se zicea la moldoveni, sarmaaaaaa.
Forzza Milan