marți, 5 iunie 2012

Stadioane Europene

Pe langa astea National Arena este minciuna. Influenta nemtilor asupra polonezilor isi spune cuvantul, cum au investit ei o parte din cei 30,2 miliarde de euro in cateva stadioane. Sa nu mai aduc in discutie Anglia care dupa Jocurile Paralimpice va demola o buna parte din stadioane, hoteluri, etc.. construite special pentru acest eveniment.

30,2 miliarde de euro au investit polonezii şi ucrainenii în Euro 2012.

Pentru a face faţă rigorilor unui eveniment de o asemenea amploare, Polonia şi Ucraina au investit masiv în infrastructură (stadioane, autostrăzi, aeroporturi, gări, etc). Conform estimărilor făcute de analiştii economici, cele două ţări au contribuit, în total, cu 30,2 miliarde de euro. La turneul final sunt aşteptaţi un milion de turişti, care vor cheltui circa 800 de milioane de euro.

Varşovia deschide balul, Kievul îl închide
Câte patru oraşe din cele două ţări vor găzdui partidele turneului final. Meciul de deschidere va avea loc la Varşovia, pe "National Stadium". În capitala Poloniei se vor mai juca alte două partide din grupe, un sfert de finală şi o semifinală. Celelalte trei oraşe poloneze care vor participa la competiţia europeană vor fi Wroclaw (trei meciuri din grupe), Gdansk (trei meciuri din grupe şi un sfert de finală) şi Poznan (trei meciuri din grupe).

De partea cealaltă, Kiev, capitala Ucrainei, are privilegiul de a găzdui trei partide din grupe, un sfert de finală, dar şi ultimul act.


Alte trei oraşe ucrainene se pregătesc pentru marele eveniment. La Doneţk, fieful lui Mircea Lucescu, se vor disputa trei întâlniri din faza grupelor, un sfert de finală şi o semifinală. La Lvov vor avea loc trei partide din grupe, iar oraşul Harkov, de asemenea, va găzdui trei jocuri din prima fază a competiţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu