joi, 30 august 2012

AVEREA lu' ISĂRESCU

D-nule Isarescu ne iei de prosti, chiar asa ???

Față de anul trecut, Isărescu și-a mai deschis în 2012 un cont la ING în lei în valoare de 103.301 lei, conform ultimei declarații de avere a guvernatorului BNR.
Valorea bijuteriilor dobândite între 1990 și 2012 este de 51.480 de euro, iar colecția numismatică are o valoare de peste 37.000 de euro. Tablourile și icoanele deținute de guvernatorul BNR au o valoare totală de peste 22.000 de euro. 
Cea mai mare parte a banilor pe care-i are guvernatorul Băncii Naționale sunt în lei, cel mai mare cont în monedă națională fiind de peste jumătate de milion de lei, la care se adaugă cel de 103.000 de lei deschis în 2012, în creștere puternică față de cei aproximativ 200.000 de lei pe care-i deținea anul trecut. 
Cel mai mare cont deținut de Isărescu în euro este în valoare peste 14.000 de euro, mult în scădere față de cei peste 40.000 de euro pe care-i avea anu trecut. 
De asemenea, guvernatorul are ceva bani pe care-i deține și în dolari: aproximativ 14.000 de dolari, în total. 
Băncile la care Isărescu are banii sunt, în principiu, BCR și ING.  Conform declarației de avere, Mugur Isărescu nu are niciun credit sau împrumut.
De la Academia Română, șeful BNR a încasat aproape 30.000 de lei, iar de la Academia de Studii Economice 13.000 de lei. Salariul de la BNR este secret.

vineri, 24 august 2012

Un taximetrist violat... de o femeie.

Ceea ce nu inteleg eu, este cum a putut fi violat de o femeie, avand in vedere raportul de forte. In alta ordine de idei ce cauta in casa D-nei. Oricum sincer nu stiu de ce a depus reclamatie la politie, elegant era sa ii ofere o carte de vizita si sa plece, pentru viitoare servicii de taximetrie:)))

Mărturia incredibilă a taximetristului violat de o clientă: «Mi-a spus: În seara asta vei fi al meu!»

Nicolae (34 de ani) a ajuns la spitalul judeţean
Nicolae (34 de ani) spune că de cinci ani, de când practică taximetria, nu a mai păţit aşa ceva. Se gândeşte serios să nu mai facă niciodată „comisioane“ (să transporte cumpărături la domiciliu), pentru că îi este frică pentru viaţa lui. Bărbatul este însurat şi are acasă trei copii.
Făcea „comisioane“: pe bază de mesaje telefonice, ducea la domiciliul persoanelor diferite produse. Miercuri după amiază a primit mai multe comenzi de la Luminiţa, care a justificat că apelează la aceste servicii pentru că este operată şi nu se poate deplasa. A făcut patru comisioane în acea zi la adresa Luminiţei. La primele trei nimic nu dădea de bănuit: femeia era în halat de casă şi avea cârje.
La al patrulea „comision“, însă, lucrurile s-ai schimbat: Luminiţa nu mai avea cârje şi era îmbărcată mai „provocator“. Era miezul nopţii.
„I-am dus o sticlă de vin roşu, demisec şi un pachet de ţigări. Era a treia sticlă. Atunci m-a tras în casă la dumneaei, m-a tras de mână din hol, de la uşa de la intrare, până în bucătărie şi mi-a zis că în seara asta voi fi al ei. A scos un cuţit de la spate, sub ameninţarea cuţitului m-a forţat să întreţinem raporturi sexuale“, povesteşte Nicolae.
Înjunghiat în cap
A încercat să o calmeze, să o roage să lase cuţitul jos, dar nu  a avut succes.
„Am fost dezbrăcat, am fost condus în dormitor. Eu nu puteam să întreţin un raport sexual deoarece ma aflam sub ameninţarea cuţitului. Am rugat-o frumos să mă lase să merg până la baie la duş, mi-a zis că acceptă, apoi a realizat că am luat-o la dreapta. spre uşa de la intrare. Mi-a aplicat o lovitură pe care am barat-o cu mâna stângă. I-am zis: «M-ai tăiat», dar a urmat o a doua lovitură de cuţit, în zona tâmplei“, mai adaugă taximetristul.
A reuşit, într-un final să fugă la bucătărie, a încuiat uşa şi a sunat la 112.
„Când au venit poliţia, ambulanţa, striga că mă iubeşte“, mai spune bărbatul agresat.
Medicii ajunşi la faţa locului au găsit-o pe Luminiţa extrem de agitată, înarmată cu un cuţit pe care îl folosea pentru a ameninţa pe toată lumea. A cedat, într-un final, cuţitul, şi a fost preluată de ambulanţă şi dusă la spital. Urmează ca specialiştii să stabilească dacă femeia avea sau nu discernământ atunci când l-a atacat pe taximetrist.
Luminiţa stătea în chirie în apartamentul de pe strada Babdag (vis-a-vis de mall). Din câte spun vecinii, locuia momentan singură, întrucât prietenul ei este la muncă în Spania.
Luminiţa (30 de ani), femeia care a atacat cu un cuţit un taximetrist de 34 de ani din Tulcea, este cercetată penal pentru lipsire de libertate, viol şi tentativă de omor.

miercuri, 15 august 2012

Sub pamant... hotel

Cel mai luxos hotel din lume, costa 550 mil de dolari, dar este sub pamant!

InterContinental Shimao Shanghai Wonderland

InterContinental Shimao Shanghai Wonderland va fi construit intr-o cariera de piatra si va avea 19 etaje. Acestea vor fi construite sub pamant.
Proiectul a inceput deja si va fi gata in aproximativ 2 ani, inaugurarea fiind estimata cel mai tarziu la inceputul anului 2015.

InterContinental Shimao Shanghai Wonderland
InterContinental Shimao Shanghai Wonderland
InterContinental Shimao Shanghai Wonderland
Hotelul de 5 stele se va afla la numai 45 de kilometri de orasul Shanghai. Cariera in care va fi construit are 100 metri adancime, 240 metri lungime si 160 metri latime.
Cladirea va fi inclusa intr-o complex de agrement, va avea 380 de camere si un restaurant subacvatic, pentru ca actuala cariera de piatra va fi transformata intr-un lac.
Designul este creat de firma britanica Atkins, care a realizat si celebrul Burj Al Arab din Dubai.
Turistii care se vor caza aici vor plati peste 300 de dolari pentru o noapte de cazare, dublu fata de pretul cerut de alte hoteluri de lux din China. Investitia firmei Shimao se va ridica la peste 550 milioane de dolari.

Cum scapi de 15 probleme enervante ale corpului.

Remedii pentru sughit, febra musculara si cosuri


febra musculara
Există câţiva paşi pentru ca fiecare dintre ele să dispară, informează The Huffington Post.
Apă în urechi
"De cele mai multe ori e de ajuns să-ţi laşi capul într-o parte şi să găseşti un unghi care să permită apei să se scurgă din urechi", spune doctorul Rachel C. Freeman, profesor asistent de pediatrie la Universitatea de Medicină Indiana. Şi menţinerea unui uscător de păr la câţiva centimetri de ureche poate fi soluţia acestei probleme, dar doctorul avertizează că aparatul trebuie setat la intensitate minimă. Dacă uscătorul este prea încins sau prea zgomotos, te poţi răni sau îţi poţi afecta auzul.
Sughiţul
Remediile foarte cunoscute, ca băutul unui pahar cu apă atunci când stai cu capul pe spate sau ţinerea respiraţiei, pot ajuta în această problemă. "Multe dintre aceste soluţii chiar funcţionează pentru că întrerup ciclul de respiraţie şi permit diafragmei să se relaxeze", a spus Freeman.
Gura uscată
Bea mai multă apă. Guma de mestecat sau o acadea fără zahăr pot de asemenea să ajute. Reducerea cafeinei este o altă soluţie. De asemenea, dacă persoana cu această problemă este fumătoare, ar trebui să renunţe la acest viciu. "Dacă niciuna dintre aceste soluţii nu funcţionează, ar trebui să consultaţi un medic. Există posibilitatea să aveţi o altă problemă, o infecţie respiratorie, sinuzită cronică sau diabet", a explicat doctorul Roshini Raj, editor al revistei Health.
Băşici la picioare
"Cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci este să le laşi în pace. Băşicile se pot infecta uşor şi de asta nu e recomandat ca ele să fie sparte decât dacă sunt foarte mari", recomandă Freeman. "Dacă trebuie să spargi o băşică, trebuie să ai mâinile curate, să foloseşti un ac steril pentru a permite lichidului să iasă şi nu trebuie să îndepărtezi pieliţa care o acoperă", a menţionat medicul.
Strănuturi frecvente
"Dacă strănuţi frecvent, trebuie să te gândeşti foarte atent când se întâmplă şi la ce ai putea fi alergic. Praful, polenul, animalele sunt cele mai frecvente cazuri de alergii", precizează Freeman. Consultarea unui alergolog este cea mai bună soluţie. După depistarea cauzei, evitarea ei va fi facilă.
Gât înţepenit
Trebuie să fii atent la postura pe care o ai. Dacă lucrezi la birou, trebuie să te asiguri că masa, scaunul, tastatura şi monitorul sunt poziţionate în aşa fel încât tu să munceşti lejer. Aceleaşi recomandări se aplică şi pentru lucrul acasă. "Cel mai bun loc pentru a folosi laptop-ul este pe un birou, nu pe picioare", spune doctorul Raj. "Dacă după o săptămână de calmante, masaje sau gheaţă durerea tot persistă, trebuie consultat medicul".
Buze crăpate
Umezirea lor nu face decât să înrăutăţească situaţia. Aplicarea frecventă de creme special concepute este soluţia pentru această problemă. De asemenea, doctorul Raj avertizează că unele crăpături apărute în colţul gurii pot fi semnul unei deficienţe de vitamine.
Febra musculară
Doctorul Raj menţionează că febra musculară apărută din când în când nu este o cauză de îngrijorare. Alimentele bogate în potasiu, ca avocado sau bananele, sunt recomandate pentru creşterea potasiului. "Trebuie să te asiguri că te hidratezi adecvat înainte de exerciţiile fizice şi eşti încălzit înainte de ele".
Amorţeli ale picioarelor
Mişcarea piciorului în cerc te poate scăpa rapid de această problemă. Dacă amorţeala apare la mână, strângerea şi desfacerea pumnului este remediul cel mai indicat. "Schimbarea poziţiei, statul cu picioarele încrucişate doar pentru puţin timp şi pauzele pentru mişcare previn această problemă", a spus doctorul Freeman. Dacă partea amorţită a corpului nu revine foarte repede la starea normală, poţi avea probleme cu nervii sau cu circulaţia, şi trebuie să consulţi un specialist.
Fir de păr crescut pe sub piele
Trebuie să nu te mai tunzi, bărbiereşti sau să foloseşti ceara pentru o perioadă. Dacă asta nu rezolvă problema, doctorul trebuie să-ţi prescrie o cremă specială. De asemenea, înainte de bărbierit ar trebuie să-ţi masezi faţa cu un prosop cald.
Înţepăturile de ţânţari
Dacă ai fost deja înţepat, există creme speciale care se aplică până când nu mai simţi nevoia de a te scărpina. Însă, cel mai bun remediu este să nu fi înţepat de ţânţari de la început. Purtarea de haine care să acopere cât mai mult din corp şi soluţiile anti-ţânţari (aplicate inclusiv pe haine) pot preveni înţepăturile ţânţarilor.
Gât iritat
De cele mai multe ori îţi vei simţi gâtul mai bine după remedii considerate de "casă". Poţi să bei mai multe lichide, să faci gargară cu apă caldă sărată şi să iei calmante pentru această stare. Un umidificator în dormitor poate preveni această problemă.
Piele uscată
Dacă starea ta este provocată de factori de mediu, poţi să foloseşti creme şi să faci duşuri cu apă călduţă, în locul celei fierbinţi.
Balonare
Exerciţiul fizic poate fi ultimul lucru la care să te gândeşti atunci când te doare stomacul, dar o plimbare de 10-15 minute poate face diferenţa. Doctorul Raj mai recomandă aplicarea de presiune uşoară într-un mod circular, cu patru degete deasupra buricului pentru cinci minute.
Coşuri pe faţă
Dacă încerci să spargi un coş şi o faci greşit, vei rămâne cu o cicatrice. Ca să îl îndepărtezi corect, acoperă-l cu un prosop umed şi cald pentru trei minute. Apoi, înfăşoară-ţi degetele într-un şerveţel şi stoarce uşor coşul din ambele părţi până când fluidul iese afară. Dacă este punct negru şi nu iese uşor, opreşte-te şi încearcă mai târziu.

luni, 13 august 2012

Secretele lui Bachus

Pentru cei care sun colectionari amatori m-am gandit ca sunt informatii utile.

Vinul, la fel ca toate celelalte bauturi, se schimba cu trecerea anilor. De aceea este important sa fie pastrat in conditii optime tinand cont de umiditate, lumina, temperatura si chiar si de vibratiile din jur. In ecuatia unui vin bun trebuie sa pui valori exacte ale acestor coordonate pentru ca, peste ani, calitatea licorii sa fie aceeasi.
Secretele lui Bachus. Afla cum sa pastezi vinul fara sa ii strici savoarea
Daca te-ai intrebat vreodata de ce sticlele de vin se tin la pastrarea in pozitie orizontala, iti spunem noi. Culcarea sticlelor nu permite dopului sa se crape sau sa se contracte si, astfel, sa permita aerului sa intre in sticla. Aerul oxideaza vinul si ii schimba calitatile. Asa ca, daca tocmai ti-ai cumparat un vin scump, aseaza-l la pastrare in pozitie culcata ca sa ii pastrezi calitatile.
Temperatura perfecta este si ea importanta. Daca un vin e pastrat la o temperatura prea mica, dopul se poate contracta, iar in cazul in care temperatura este prea mare, vinul se va matura mai repede decat ar trebui.
Nici schimbarile bruste ale temepraturii nu fac bine vinului. Asa ca, atunci cand il scoti de la pastrare, baga-l direct in frigider pentru a se mentine rece.
Nu expune vinul la lumina puternica chiar daca sticlele actuale au si un filtru de protectie UV inclus. Lumina puternica, chiar si aceea de la bec, poate schimba aroma vinului. Pune sticlele de vin in locuri ferite de vibratii si miscari frecvente pentru ca acestea pot tulbura vinul.
6 reguli de aur bune de urmat
Pe scurt, sfaturile de mai sus pot fi rezumate astfel:
  • Pastreaza vinul departe de lumina.
  • Pastreaza vinul la o temperatura medie intre 10C - 12C.
  • Umiditatea perfecta este intre 50 si 80%, astfel incat dopul sa nu sufere modificari si sa permita patrunderea aerului in sticla.
  • Tine sticlele de vin in pozitie orizontala, astfel incat dopul sa fie mereu umed.
  • Tine sticlele de vin intr-un loc de unde nu va fi nevoie sa le misti prea des.
  • Pune sticlele cu eticheta la vedere, astfel incat sa nu fie nevoie sa le misti ca sa afli ce contin.
Si marimea sticlei poate influenta calitatea vinului. De exemplu, o sticla mai mare are un raport aer - vin mai mic. Asa ca, e indicat sa cumperi vin in recipiente mari. In schimb, dupa ce deschizi sticla si nu consumi tot vinul trebuie sa il muti intr-un recipient mai mic.
Daca nu esti colectionar de vinuri, ci doar bautor ocazional poti sa te bazezi pe doua reguli de baza: bea vinul in primul an dupa cumparare si depoziteaza-l oriunde nu este expus luminii si caldurii (camara, pivnita, dulapul de bucatarie).

sâmbătă, 11 august 2012

Statul care interzice Coca-Cola

Statul care interzice Coca-Cola de la sfârşitul anului

David Choquehuanca, ministrul de externe al Boliviei, a anunţat că din data de 21 decembrie 2012 produsele companiei Coca-Cola vor fi interzise în ţară, scrie Forbes.
Choquehuanca a explicat că data de 21 decembrie 2012 marchează începerea unui nou ciclu, conform calendarului maiaş. Pentru Choquehuanca, această dată înseamnă sfârşitul erei capitaliste şi începerea unui nou stil de viaţă, bazat pe comunitate. Guvernul Boliviei va sărbători acest nou început printr-o serie de evenimente ce vor avea loc pe una dintre cele mai mari insule de pe lacul Titicaca, La Isla del Sol.
"21 decembrie 2012 înseamnă sfârşitul egoismului, diviziunii. 21 decembrie trebuie să marcheze sfârşitul Coca-Cola şi începutul pentru mocochinche (băutură răcoritoare locală cu aromă de piersici). Planetele se vor alinia acum, după 26.000 de ani. Acesta este sfârşitul capitalismului şi începutul comunitarianismului", a spus ministrul de externe al Boliviei.
Interesant este faptul că Bolivia a decis să interzică Coca-Cola pe teritoriul ei, având în vedere că unul dintre ingredientele principale ale băuturii se spune că ar fi extractul de coca (Compania Coca-Cola refuză să confirme acest lucru, spunând că formula lor este secretă).
Frunzele de coca sunt o afacere importantă pentru Bolivia, reprezentând 2% din PIB, sau aproximativ 270 milioane de dolari (220 mil. Euro) şi revendică 14% din afacerile cu agricultura.
Coca este vândută legal în pieţele din unele oraşe boliviene. Există chiar şi un bar de cocaină în La Paz.
Bolivia pledează pentru legalizarea consumului de frunze coca, care sunt transformate în mod clandestin în cocaină. În 1961, ONU le-a declarat narcotice ilegale împreună cu cocaina, opiumul şi morfina, când în Bolivia consumul de coca avea o tradiţie de secole, fiind adânc înrădăcinată în credinţele diverselor grupuri indigene.
"Nici SUA şi nici o altă ţară capitalistă nu are un motiv bine întemeiat pentru a menţine interdicţia consumului de frunze coca", a spus preşedintele Boliviei, Evo Morales.
Coca-Cola nu este prima companie americană care întâmpină dificultăţi în Bolivia. McDonald's a fost nevoită să se retragă din ţară în 2000 deoarece nu putea aduce profit. Motivul retragerii se pare că a fost boicotul cultural al bolivienilor împotriva companiilor americane, concluzionează documentarul "Why McDonald's Failed in Bolivia".

Ghiolbanul de sala

 Specie pe cale de inmultire

E peste tot! Te trezesti cu el dimineta, faci dus alaturi de el, te gasesti cu el la pranz, inchei ziua dimpreuna cu el. Si, ceea ce-i mai trist, se inmulteste in orice mediu


  
Baietii de la WWF, National Geographic, Discovery, Muzeul Antipa si departamentul "Sport" al Gradinii Zoologice de la Baneasca anunta, cu bucurie in suflet, descoperirea unei noi specii, despre care, pana acum vreo cinci ani, nu se stia mai nimic. Mai mult, numarul exemplarelor din "Ghiolbanus Rex", clasa nevertebratelor, e in continua crestere. Traieste in orice mediu dar, cel mai bine, se simte intr-o sala de fitness. Pentru identificare, iata cateva date oferite.
1. "Ghiolbanus" rex, denumire populara "Ghiolbanul de sala" vine, intotdeauna, dimineata, in adidasii de strada cu care intra DIERCT in paine. Nu conteaza ca afara a plouat, ca a calcat in rahati de caine, ca peste tot scrie ca "Se va folosi incaltaminte doar pentru sala!". Fin cunoscator al vietii inventatorului paratraznetului, Benjamin Franklin, baiatul cu "Time si  money",  motiveaza ca n-are, nici el, vreme de pierdut, de aia vine printre aparate exact cum se duce la bairam. In fas. In ritmul acesta, in toamna va face genoflexiuni in bocanci iar in iarna, in cizme.
2. Nu da, niciodata, binete, dupa mottoul: "Daca nu e cu mine, insemneaza ca e impotriva mea!" Corect, ce ar fi sa-i salutam pe toti din bloc, din piata, din metrou?
3. Cum ajunge in vestiar, ragaie. Ori a mancat ceva gras cu o seara in urma, ori liftul s-a depresurizat, iar comandantul n-a anuntat acest lucru. Ragaie asa, de bun venit, precum leul cand isi marcheaza teritoriul. Apoi, ragaie din nou, in timp ce-si impatureste tricoul "D&G" negru, mulat, si-si scoate colanele de la gat. Se da cu parfum. Nu dupa, ci inainte!!! Poate leaga o prietenie frumoasa cu cineva prin sala, bazata pe sentimente adevarate...
4. Vorbeste extrem de tare. La inceput, e stingher, nu cunoaste lumea. Apoi ii apar tovarasii. Incep sa faca referiri la miturile fundamentale ale poporului roman. "Bai, coae!", "Era miez", "Sa-ti traiasca mata!", "Ai meseria de bulangiu?" "Ai rezolvat-o pe corcodusa?" expresii si locutiuni care si lui Pruteanu, Dumnezeu sa-l ierte!, i s-ar fi parut greu de explicat la "Doar o vorba s-ati mai spun!" si asa mai departe. Apoi, inainte de a pasi in sala, precum Maximus in arena gladiatorilor, mai ragaie, de control, o data. E eliberat...
5. Trage de fiare cu pretenashii. Urca pe banda, transpira, lasa sudoarea muncii acolo, n-o sterge. De mic, l-a citit pe Edison. "Geniul este unul la suta inspiratie, 99 la suta, transpiratie!" El n-are inspiratie, asa ca...Cand oboseste, se pune pe scaunul de la "abdomene". Nu-i mai lasa pe altii sa lucreze. Scote mobilul, un "Vertu" luat din Obor sambata dimineata, ori din "Autovit", duminica, si se pune pe vorbit. Pentru asta foloseste gura si urechile, de ascultare. Cu ochii se uita spre bucisoarele fetei din fata si ii comunica tovarsului de dialog. "Coitze, e una buna rau aici! Ce i-ar face Mandea daca ar prinde-o..."
6. Nu pune, niciodata, ganterele la loc. Sunt argati care faca asta, ei de ce-si iau lovelele? Munca e grea, tata, grea.
7. Incepe, din nou, distractia din vestiar. Repriza a doua, trasul de steroizi. Rastoarna linguri de praf maro, se mai ragaie nitel, sa intre anabolizantele, dupa aforismul "cucul si mintea tre' sa ne ramana mici, sa nu ocupe mult loc". Nu executa dusul, se baga direct la sauna ori jacuzzi. Aici, iar distractie cu baetashii. Inoada prosoapele. Au vazut asta intr-un film cu Cozorici, "Fane Babanu" parca ii zicea, cand niste boieri dadeau garbace pe spinare slugilor necredincioase. Asa fac si ei. Moaie bumbacul in apa si "pac!" pe carca unuia care nu-i atent. De faza asta rad cam 10 minute, vreme in care fac bilute din mucii uscati din nas si ii arunca unul intr-altul.
8. Se aseaza, uzi, pe banci. Sunt fani Van Damme si asa se batea eroul lor in "Absent nemotivat", pelicula de suflet. Se usuca natural. Isi suna pitipoanca. Se vede cu ea la Mall, pe la patru dupa amiaza, ca soldatii. Va veni imbracat cu maieu alb, sa se observe ca a lucrat ceva de dimi, va suge o saorma cu de toate, dar va bea "Zero" sau "Light". La film nu se baga, nu e nimic misto. Si in plus, tre' sa se odihneasca. Se urca in 4x4-ul obligatoriu alb, ca-n clipurile lui Snoop, baga un CD cu Piti Talent, capodopera aia cu "M-ai ignorat pe Feisbuc / M-am apucat de baut" si demareaza. Maine are, din nou, sala.

miercuri, 8 august 2012

Viata de bugetar

Acum daca tot s-au taiat salariile la bugetari cu 25% unii au gasit alte surse de a suplinii lipsurile
O contabilă de la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest din Cluj Napoca este cercetată de procurorii DNA după ce a sustras 1,8 milioane de euro din conturile instituţiei. Cu banii furaţi, femeia şi-a cumpărat nu mai puţin de 36 de apartamente!
Caz incredibil descoperit de oamenii legii la Cluj Napoca! O contabilă angajată la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord- Vest, dar şi la Institutul Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic e acuzată că a furat aproape două milioane de euro din banii statului. Mai exact, ajutată de soţul ei, din ianuarie 2011 şi până în iulie anul acesta, femeia a falsificat ordine de plată şi nu a plătit CAS-ul pentru colegii săi, astfel că oamenii nu pot beneficia de asigurări medicale sau şomaj. Spirit întreprinzător, contabila nu a pus banii la ciorap, ci i-a investit! A cumpărat nu mai puţin de 36 de apartamente, din care 35 în localitatea Floreşti şi un altul în centrul oraşului Cluj Napoca.
Contabila a recunoscut fapta şi a precizat în faţa anchetatorilor că a furat banii pentru că s-a săturat de sărăcie.

Angajata băncii fura din conturile clienţilor

Şi la Iaşi, procurorii au trimis în judecată o angajată a unei bănci din Târgu Frumos, după ce aceasta a fost prinsă furând bani din conturile clienţilor. În perioada 2009-2010, femeia ar fi efectuat mai multe tranzacţii în numele a 11 clienţi ai săi, cu toţii plecaţi din ţară, paguba provocată fiind de 100.000 de lei.

Ce mananca un presedinte...

Nu e vb de Basescu ca el este consumator dar nu de mancare ci de cuburi de gheata care plutesc in lichid cu grade.

Staff-ul de la Casa Alba dezvaluie toate detaliile despre viata familiei Obama, de la regimul strict cu mult sport, pana la obiceiurile alimentare.
Legume proaspete, multa miscare si, uneori, o pizza. Cum arata meniul unui presedinte
Banuim ca pentru un sef de stat nimic nu este lasat la voia intamplarii. Nici macar meniul de la masa. In cazul lui Barack Obama, presedintele Statelor Unite, nu incape urma de indoiala. Stilul sau de viata s-a schimbat nu numai prin functie, ci si prin regimul pe care l-a adoptat. Nu numai pentru ca trebuie sa fie un model pentru o natiune, ci si pentru ca familia lui crede intr-un stil de viata sanatos.
Cum arata viata “sanatoasa” la Casa Alba? Cele doua arme secrete sunt bucatarul Sam Kass si antrenorul personal Cornell McClellan. Cei doi au dezvaluit detalii nestiute pana acum despre viata presedinteleui, a primei doamne si a celor doua fiice.
Legume si multa miscare
Sam Kass spune ca gateste pentru familia prezidentiala multe legume proaspete: broccoli, spanac, fasole verde, langa orez brun, peste sau carne de pui. Nimic neasteptat avand in vedere ca prima doamna, Michelle Obama, a infiintat gradina prezidentiala pe peluza de sud a Casei Albe si este o sustinatoare infocata a mancarii sanatoase.
In emisiunea Paulei Dean, Michelle Obama spunea ca bucatarul personal incearca intotdeauna sa gateasca cu ingrediente locale, proaspete si sanatoase pentru intreaga familie. Marturisea ca, din cand in cand, sotul sau pofteste la mancare picanta, condimentata cu celebrii ardei chilli. Si bucatarul Sam Kass spune ca uneori familia prezidentiala se mai alinta cu o pizza sau un burger, dar in general incearca sa manance cat mai echilibrat.
Pe langa meniul sanatos, familia Obama face multa miscare: de la abdomene pana la sesiuni de box, jogging, fotbal sau baschet.
De la ciudatenii exotice la un meniu sanatos
Daca asa arata mesele de acum ale presedintelui Barack Obama, in trecut nu sunau la fel de bine. In campania prezidentiala din 2008, revista Saveur publica o lista cu mancarurile preferate ale contracandidatilor, iar in meniul Obama intrau la micul dejun 4-6 oua, cartofi, paine de secara si uneori fructe, cereale si bacon.
Pentru ca este prima masa a zilei, putem accepta aceste combinatii, dar cele pe care marturisea ca le-a consumat in copilarie pot intra usor pe lista ciudateniilor. In cartea sa Dreams from My Father, in care povesteste anii petrecuti in Indonezia, presedintele scrie ca a testat si gustat carne de caine, carne de sarpe si lacuste prajite.

luni, 6 august 2012

Apa : Esenta vietii

apa

10 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre apă

Fapte, mituri, soluţii contra secetei.
1. Apa este principalul factor limitativ pentru specia umană, adică resursa la capătul căreia creşterea populaţiei se va opri. Chiar dacă – spre deosebire de alte resurse – cantitatea de apă se păstrează constantă, ea se împarte la oameni tot mai mulţi, cu consumuri tot mai mari. Deja, media globală de consum a trecut de 50% din resurse.
2. Următorul război mondial, dacă va exista, va porni probabil de la apă iar cel mai fierbinte punct al planetei este vecinătatea dintre India şi China. Deja chinezii fac lucrări hidrotehnice ample care le vor permite, la nevoie, să oprească curgerea unor cursuri de apă în ţara vecină.
3. Preţul la care se vinde acum apa este cu mult sub valoarea economică, pentru că încă există iluzia abundenţei. În momentul în care deficitul de apă devine constant, regula este ca preţul să crească accelerat, chiar şi de ordinul zecilor de procente în fiecare an.
4. Este nevoie de două până la cinci tone de apă pentru a produce alimentele necesare unui singur om, pentru o singură zi. Pentru un kilogram de carne, trebuie consumate 16 tone de apă. Pentru o halbă de bere trebuie 75 de litri. Pentru o singură roşie – 13 litri în agricultura clasică sau a zecea parte cu tehnologia hidroponică.
5. România este la coada Europei în privinţa resurselor de apă: sub 2000 de metri cubi pe locuitor pe an. Nici la apele minerale nu stăm aşa bine pe cât ne place să credem. Resursele exploatabile sunt mai mici de 1,5 litri pe locuitor pe zi. În total – 26 de milioane de litri: jumătate plată, jumătate cu bule. Terapeutice, în schimb… gârlă.
6. În România, cele mai severe secete au fost în 2000 şi 2003. Faimoasa secetă “din ’46″ e abia pe locul al cincilea. Motivul pentru care seceta de după război a fost însoţită de foamete a fost faptul că ţăranii au fost jefuiţi succesiv de militarii români, apoi de cei ruşi.
7. Irigaţiile pot dubla producţia, dar asta nu le face automat economice în orice condiţii de cost al electricităţii respectiv preţ al recoltei. SUA, cu unul dintre cele mai productive sectoare agricole, are irigată doar 15% din suprafaţa arabilă. România a scăzut acum două decenii de la 30% la doar câteva procente.
8. Circulă de ani buni un mit cum că irigarea cu apă din pânza freatică ar fi interzisă. În realitate, operaţiunea este permisă, în schimbul unei taxe plătite la “Apele Române”. Chiar şi pomparea pe bază de motorină se poate dovedi rentabilă, pentru că în condiţii de secetă prelungită poate fi ultima şansă de-a mai salva recolta.
9. Chiar şi într-un an secetos, pierderile pot fi minimizate dacă planul de culturi este făcut de un inginer agronom care n-a chiulit de la cursuri şi a mai citit ceva pe lângă. El trebuie să jongleze cu proporţia dintre culturile de toamnă şi cele de primăvară, să sincronizeze plantele iubitoare de apă cu cele se descurcă bine cu mai puţină, respectiv să stea cu un ochi pe cotaţia de pe bursă şi cu celălalt pe oboseala solului.
10. Cum îşi rezolvă alţii problemele? Iată două exemple din ţări cu resurse sărace: În Malta, o reţea de tuneluri adună apa din acviferul aflat la 100 de metri sub insulă. În Cipru, 100 de baraje strâng ploile căzute într-un singur sezon ca să ajungă chiar şi pentru câte cinci ani secetoşi.

Primul telefon mobil

Va mai aduceti aminte care a fost primul telefon mobil si cum aratau ele cand au aparut ????
Eu am avut un Sony Ericsson A1018 parca pentru ca nu am gasit Nokia 5110 uffff ce telefoane.
Tu ce telefon ai avut????


Uitaţi de smartphone-uri şi de tablete! Astăzi, EVZ vă reaminteşte de telefonul pe care îl aveaţi prin buzunare în urmă cu zece ani, când 3310 sau E700 făceau legea, iar jocul Snake II devenise o ocupaţie full-time.

Vă prezentăm azi topul telefoanelor mobile care au făcut ravagii pe piaţa din România în primii ani ai tehnologiei GSM.
Nokia 1100. Cel mai bine vândut telefon mobil din istorie a făcut carieră şi în România. Apărut pe piaţă în 2003, gadgetul i-a atras imediat pe utilizatorii celebrului 3310, datorită asemănărilor dintre cele două modele, într-o perioadă în care ecranele color şi telefoanele cu cameră foto erau deja de ceva vreme pe piaţă.
Samsung E700. În ciuda preţului foarte ridicat, telefonul produs de compania sud-coreeană a atras mulţi români, în special pentru designul inovator, cu două display-uri (n.r. - câte unul pe fiecare parte a clapetei). Prezent pe piaţă din 2003, E700 avea 9 MB spaţiu de stocare, o cameră foto de 0.3 megapixeli şi cântărea 85 de grame.
Nokia 6310. Modelul preferat al oamenilor de afaceri din prima jumătate a anilor 2000, având o agendă uriaşă şi o baterie "nemuritoare".
Ericsson T28. Produs prima oară în 1999, T28 era cel mai subţire şi mai uşor telefon al vremii, cântărind doar 81 de grame. Spre deosebire de celelalte telefoane celulare, T28 avea o antenă fixată în exterior, dar şi o clapetă foarte rezistentă. Dezavantaje: displayul minuscul şi preţul ridicat.
Alcatel OT-311. Simplu, eficient, ieftin şi aproape indestructibil. Cu toate că era cam urâţel, modelul producătorului francez a intrat în topul vânzărilor în 2001.

Nokia 3310. Modelul stâr­neşte nostalgii printre români. Poate cel mai răspândit model în România din primii ani ai mileniului trei, 3310 propunea un design compact, cu o greutate de 133 de grame şi un display monocrom de 84x48 de pixeli.
Accesibil tuturor, produsul cu care compania finlandeză a dat lovitura pe piaţa mondială (n.r. - 136 de milioane de bucăţi vândute) avea o serie de facilităţi trecute cu vederea până în 2000: calculator, cronometru, permitea trimiterea de SMS-uri de 459 de caractere şi patru jocuri, printre care celebrul Snake II.

Mamaia bucurestenilor

 Intrebarea este mea este,  noi mergem la mare doar pentru nisip ? sau conteaza si apa si cluburile si fitzele etc ??

Nu cred ca o sa mearga nimeni cu un Q7 acolo sinecer. 

In alta ordine de idei a fost cineva ?

 

Mamaia fără valuri e la 50 de kilometri de Bucureşti |


O fâşie de un kilometru jumate de nisip a devenit plajă comunală în Gostinu, judeţul Giurgiu. Bucureştenii se înghesuie în weekend cu corturile.

În timpul săptămânii, plaja e slab populată. Bucureştenii vin bucuroşi că au multă linişte
Sursa: Fotografii: Vlad Stănescu
1
La 50 de kilometri de Capitală se face cel mai natural turism de weekend. Nu există nicio regulă pe plaja din localitatea Gostinu din judeţul Giurgiu. Poţi veni cu cortul, tragi maşina până în marginea apei şi nici nu plăteşti taxă de staţiune sau de campare. La buza Dunării se înghesuie, la fiecare sfârşit de săptămână, mii de oameni din localităţile din jur, din Giurgiu, din Bucureşti şi din judeţele de prin apropiere.
E un kilometru jumate de nisip, iar plaja e lată cât la Mamaia. Fâşia galbenă se pierde apoi în pădure, ciuntită la margine de roţile maşinilor pe care le parchează oamenii printre copaci.
"E aglomeraţie, e agitaţie mare aici încă din luna mai. Duminica trecută, la aproximări, ne-au ieşit 3.000 de oameni pe plajă. Lume cât vezi cu ochii! N-ai loc să mai pui un cearşaf pe undeva, o umbrelă. De parcat maşina nici nu mai zic. Se fac blocaje! Dacă îţi vine să pleci pe la prânz, nu poţi. Trebuie să stai până seara!", spune Dumitru Văcaru, primarul din Gostinu.
Semnal bulgăresc la telefon
În localitate se ajunge uşor. Fix înainte de Giurgiu, indicatoarele arată spre Ruse, dar şi spre o localitate vecină Gostinului, Oinacu. După Oinacu vine Braniştea, apoi vezi numaidecât indicatorul pe care scrie "Spre plajă".
Din şoseaua asfaltată dai direct într-un drum pietruit, pe care încap cu greu două maşini una lânga alta. Sunt şi gropi, piatra mai lipseşte din loc în loc, iar ca s-ajungi la plajă mai mergi cu maşina puţin prin nisip. Când dai de apă, treci pe roaming la bulgari. Asta e beleaua oamenilor care vin să se bronzeze la Dunăre: că trebuie să fugă de colo-colo să prindă "semnalul românesc", altfel te suprataxează.
În timpul săptămânii, ajung aici numai cei din împrejurimi, la scăldat şi la stat la soare. E ca-n sălbăticie. Pădure în spate, nisip, apă, pădure în faţă. Cât vezi cu ochii numai verde. Şi multă linişte.
Dorin şi Estera, din Braniştea, localitate învecinată, de asta au şi venit în mijlocul săptămânii, ca să "n-aibă bâzâială". Au fost acum vreo două săptămâni, într-o sâmbătă. S-au enervat şi-au plecat acasă, că n-avuseseră loc să-şi înfigă umbreluţa în nisip. "E mai populat. S-aduc şi două-trei terase, d-astea, ambulante, la cort. E cu bere, cu un suc, o îngheţată. Mâncare îşi face fiecare. Poţi să tragi grătarul aici, pe plajă", spune Dorin.
Se fac planuri deocamdată
L-a adus şi pe Cristian, un nepot care munceşte în Franţa. "E bine şi la mare, că e civilizat. Dar e departe", zice cu jumătate de gură, pentru că îl vede pe unul cum abia îşi scoate calul din Dunăre: "Apa e curată, aşa. Nu-i nici mare. Mergi la 50 de metri de mal cu ea până la gât. Gropi nu sunt şi pe jos e numai nisip".
Primarul Dumitru Văcaru a spus că ar vrea să facă mai multe pentru bucata asta de plajă şi să dezvolte un soi de turism local. Nu contează câţi oameni or veni să stea la soare. Să vină şi doar 100 în weekend, că tot merită investiţia.
Pentru că primăria nu e proprietară, nici administrator pe bucata de pământ, Văcaru explică de ce nu poate investi prea mult acolo: "Am băgat pietriş pe drum aşa, dintr-o obligaţie morală. Tot obligaţie morală a primăriei este să facă curăţenie acolo. Plătim oameni să strângă gunoiul, iar vineri bag o freză să niveleze nisipul, să facă o brazdă. La noi e ca la Mamaia!".

Mocanu şi Slobozia

În judeţul Giurgiu mai sunt alte două plaje sălbatice la Dunăre. Una dintre ele este Mocanu, situată imediat lângă Podul Prieteniei. Se ajunge numai cu barca, iar drumul durează maximum cinci minute. Nisipul e la fel de fin ca la Gostinu, iar apa nu-i adâncă. Cei care au fost acolo spun că zona este mai degrabă pentru pescuit şalău şi somn.
Şi în localitatea Slobozia, din judeţul Giurgiu, este o bucată de nisip, unde se poate face plajă. Problema e aceeaşi ca la Gostinu: nimic nu este amenajat, pentru că zona este în proprietatea Romsilva, iar autorităţile locale n-au drept să facă investiţii.


Căruţa de gunoi vine pe la prânz. Toalete nu-s

Tomberoanele de pe plaja de la Gostinu sunt nişte coşuri mari de nuiele, puse din loc în loc pe lângă un copac de pe plajă. Gunoierii strâng deja tura a doua de peturi şi de gunoaie. Sica Ghioaldă şi Maria Chişcu au pus căruţa lângă tomberon, şi-au tras mănuşile şi răscolesc mormanul de peturi. Bagă sticle într-un sac de plastic, apoi îl urcă în căruţă.

Maria (stânga) şi Sica vin cu căruţa pentru salubrizarea plajei
Se face multă mizerie pe plajă, dar femeile-s bucuroase că măcar românii n-aruncă prin apă toate cele: "Aşa, de pe nisip, de prin pădure, le adunăm noi. Până vineri trebuie să fie lună". La plajă n-au stat niciodată, pentru că le buimăceşte soarele. Dar au neamuri pe la Giurgiu care asta fac săptămână de săptămână. Vin la Dunăre, fac un grătar, mai joacă o tablă şi s-a dus duminica. "Păi, dacă la Mangalia e scump! Numai drumul cât te costă...Camera la hotel, mâncare bună la restaurant", oftează Sica. Ştie că ş-aici e bine, doar e la o azvârlitură de băţ de casă.
Salvamar şi bungalow-uri
Primarul Văcaru spune că mai mult nu s-a putut face. Probleme sunt şi cu toaleta, care nu prea există. O groapă în pământ sau faci pe unde apuci, prin pădure.
"Trebuie să ai condiţii să faci turism. Am cerut la Romsilva ca primăria să fie administrator, ca să putem face ceva acolo. Să fie staţiune, ca la Mamaia! Eu am depus un proiect în 2009, în valoare de 500.000 de euro, ca să deschidem în sat un punct de informare turistică într-o fostă şcoală, iar aici să aducem un salvamar, să facem un punct de prim-ajutor şi un spaţiu de agrement de 3.000 de metri pătraţi cu bungalow-uri, căsuţe. Proiectul a fost aprobat, am făcut licitaţie, dar unul dintre participanţi a contestat-o şi acum aşteptăm decizia finală", explică Dumitru Văcaru.
Salvamarul de la Gostinu: Mirel aşteaptă valurile pe care le fac navele care trec pe Dunăre
Know-how de la bulgari
Primarul se pregăteşte de o vacanţă la bulgari, la Nisipurile de Aur. O să fure şi de-acolo un pic de "know-how", ca să-l aducă la Gostinu: "Eu am stat de vorbă cu bucureştenii care au venit şi mi-au zis: «Să fie fără betoane şi să amenajaţi locuri de parcare!» Fără betoane să fie atunci! Cu locurile de parcare e greu. Duminica se adună 500-600 de maşini. E dezmăţ şi libertate totală!".
Prima pensiune e abia pe hârtie. Cazare nu găseşti deloc

Edilul din localitatea giurgiuveană mai are un hop: nu există nici măcar o pensiune în sat, unde să găseşti un pat şi-o pernă să pui capul după o zi de plajă. Abia anul ăsta s-a găsit un bucureştean care să investească. Şi-a luat teren şi, cu nişte fonduri, vrea să construiască o pensiune. E, însă, singurul, iar proiectul e abia la stadiul planşelor.
Nu-i nimic, zice primarul. Vii cu cortul, că nu te opreşte nimeni: "E şi un pic de risc, pentru că plaja e ocazională. Acum e, dar la anu’ nu ştiu ce-o mai fi. E zonă indundabilă, de aceea nu poţi face aici construcţii permanente. În 2010, Dunărea a fost la dig. Apa s-a dus până în pădure. Anul trecut, a fost plajă. Şi anul ăsta e. În mai am fost acolo şi era lume la grătar, la soare".
Turiştii se bat pe insulă
Aproximările făcute din ochi îi spun lui Dumitru Văcaru că suprafaţa totală de nisip s-ar duce la 1,5 hectare. Din mijlocul Dunării, undeva la capătul mai îngust al uscatului, se întinde o insuliţă. E cea mai căutată zonă. Primarul zice că, dacă vrei să prinzi loc, trebuie să vii de vineri: "Se merge prin apă ca să ajungi, că Dunărea e mică. Şi când vine apa poţi ajunge, că nu trece de doi metri". Turiştii vin cu toate accesoriile: bărci, şalupe, s-au dat chiar şi cu ski-jetul.
Mirel salvamarul, aşa cum îl ştie lumea pe tinerelul care umblă tot timpul cu un colac galben după el şi care vine în fiecare zi să se scalde, abia ce s-a întors de pe insulă. Nisipul i-a fript tălpile. S-a cam plictisit. Nu prea e lume şi nici n-au trecut şalupe sau vase, care mai fac cât de cât valuri: "De vineri e cu mâncare. Oooo, miroase a tot ce vreţi! A mici, a fripturică. Şi muzica e pe alese, la fiecare maşină". Terasele se instalează de vineri. Sunt doi cârciumari din sat care cară pe drumul de piatră butoaiele de bere.

"Turism faci când ai condiţii. Noi vrem să avem staţiune ca la Mamaia. Atât am zis: o facem fără betoane!"
Dumitru Văcaru, primar

M