Acum sute de ani nu aveam frigidere si totusi nu muream de foame si nu
se consuma nici macare stricata. Designerul Jihyun Ryou crede in
metodele traditionale de pastrare a alimentelor si ne incurajeaza sa
lasam frigiderul deoparte cel putin in cazul anumitor produse.
Proiectul se numeste “Salvati Mancarea din Frigidere”
si foloseste materiale traditionale pentru a depozita si pastra
mancarea. Noua ne-au placut si ti le aratam si tie. Poate iarna asta
pastrezi morcovii in ladita cu nisip, ca pe vremea bunicii.
Condimente uscate
Daca nu vrei ca mirodeniile si condimentele tale sa absoarba umezeala
din bucatarie, foloseste capace cu orez la borcane. Orezul absoarbe
umezeala si tine condimentele in stare perfecta.
Legume proaspete
Nu toate legumele pot fi pastrate in acest fel, dar radacinoasele se
simt bine intr-un strat de nisip si vor fi proaspete mai mult timp.
Nisipul pastreaza umiditatea optima si tine departe mucegaiul.
Simbioza perfecta intre mere si cartofi
Se stie ca merele elibereaza etilena, asa ca orice alt fruct ai pune in
apropierea lor se va coace mai repede. Totusi, pentru cartofi acest gaz
eliberat de mere este benefic. Mai exact, previne incoltirea lor.
Foloseste un astfel de dispozitiv in care sa tii la suprafata merele si
in interiorul cutiei cu gauri cartofii.
Oua mereu proaspete
Coaja de ou este permeabila, iar in frigider va culege toate aromele si
mirosurile din jurul ei. Un raft simplu pe care sa il pui pe peretele
din bucatarie este mult mai sanatos, atata timp cat verifici des cat de
proaspete sunt ouale tale. Cu ajutorul recipientului cu apa testul e
simplu. Cu cat oul se scufunda mai mult, cu atat e mai proaspat.
Umiditate perfecta pentru legume
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu