luni, 22 aprilie 2013

Se scumpesc operatiunile bancare

BCR modifică grila de comisioane, plăţile mai mici se scumpesc

Începând de pe 27 aprilie BCR va aplica o nouă grilă de comisioane în care va renunţa la taxarea tranzacţiilor pe tranşe valorice, rezultând astfel scumpiri pentru plăţile de valoare mai mică.
  De exemplu, la plăţile intrabancare în lei banca renunţă la cele trei trepte de taxare, aplicând o singură linie de comisioane în funcţie de mediul prin care se face tranzacţia. Indiferent de sumă, comisionul pentru plăţile făcute prin phone banking şi internet banking se dublează la 3 lei/operaţiune, respectiv 2 lei.
  În cazul plăţilor interbancare în lei rămân două trepte de taxare: pentru sumele de până la 50.000 de lei banca reţine 6 lei la ghişeu, respectiv 3 lei prin internet banking, în timp ce pentru sumele care depăşesc pragul menţionat tranzacţia la ghişeu costă 35 de lei sau tot 3 lei dacă este realizată prin internet.
  În acelaşi timp, banca nu va mai taxa încasările intrabancare, în timp ce pentru încasările interbancare va reţine 4 lei pe operaţiune pentru tranzacţiile în lei (în loc de patru tranşe valorice în grila actuală). Încasările interbancare în valută nu vor suporta comision.
  O noutate în domeniul plăţilor o reprezintă tranzacţiile rapide între conturi deschise în bănci din grupul Erste şi care vor fi taxate cu 0,1% (minimum 10 euro, maximum 500 euro) indiferent de canalul prin care sunt realizate.
  Retragerile de numerar se scumpesc de la 0,4% (minim 6 lei) la 0,5% (minim 8 lei), în cazul retragerilor de peste 50.000 de lei sau 10.000 de euro neprogramate cu 2 zile lucrătoare înainte banca va aplica în continuare un comision de 1% din suma retrasă.
În cazul cardurilor de debit, interogarea soldului la ATM va costa 0,2 lei indiferent de tipul cardului.
Plăţile de facturi cu numerar sunt descurajate printr-un comision de 4 lei pe operaţiune, clienţii fiind încurajaţi să folosească automatele bancare speciale unde plăţile sunt gratuite.
BCR are una dintre cele mai stufoase grile de comisioane, însă după uniformizare din 7 pagini vor rămâne 5. Costul unui cont curent rămâne la 4,5 lei/lună, însă teoretic clientul care achiziţionează acest produs va avea inclus şi card de debit şi serviciu de internet banking, banca presând clienţii să se orienteze spre pachete de produse şi servicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu