joi, 2 mai 2013

Cura de detoxifiere

Cclar ca avem nevoie de o dieta de detoxifiere, pentru simplul fapt ca iarna ne arunca cam nepregatiti in primavara. Nu trebuie in primul rand sa ne sperie cuvantul acesta greu - detoxifiere. Ce inseamna asta de fapt? O astfel de dieta se concentreaza pe eliminarea alimentelor greu de digerat (cafea, alcool, grasimi animale, carne si altele), si introducerea in alimentatie a produselor care cresc nivelul de energie, puterea de concentrare, ajuta digestia si care au, ca efect cumulat, pierderea in greutate si eliminarea de toxine.

Detoxifiere in 7 zile

Ziua 1
Cea mai drastica zi. In prima etapa nu vei consuma decat lichide. Apa, ceaiuri, sucuri din fructe si legume, reprezinta hrana ta in aceasta zi.  Daca-ti place ceaiul ai face bine sa optezi pentru unul decofeinizat si neindulcit.
Ziua 2
In aceasta zi se vor consuma numai fructe. Merele sunt recomandate gratie peptinei, care elimina toxinele si imbunatateste digestia. Ananasul, sustine flora bacteriana si favorizeaza probioticele. Daca mango distruge resturile ramase de la proteine, strugurii in schimb curata rinichii si ficatul.
Ziua 3
Dupa o zi intreaga in care ai consumat numai fructe, urmeaza alta in care dedicata exclusiv legumelor. Legumele se vor servi crude, un exemplu clar sunt salatele, si pentru o explozie de arome combina-le cu ierburi aromate. Este permis si sucul de lamaie si doua borcane de iaurt integral, plus 150 de grame de cereale integrale pe care le consumi cand si cum vrei tu. Bonus doua linguri de ulei de masline. Fara cafea, fara alcool!
Ziua 4
In meniul pentru cea de-a patra zi sunt bifate: legumele gatite si orezul brun. Legumele pot fi gatite la aburi. Si pentru un bol cu legume fierte este de-a dreptul banal, fa-le pe plac papilelor tale gustive, adaugand in mancare piper cayenne si ghimbir. In plus ai voie doua borcane de iaurt integral, doua linguri cu ulei de masline. 

Ziua 5
Cea de-a cincea zi este declarata ziua semintelor si legumelor uscate. Nuci, seminte, linte si fasole toate sunt o alegere pe cinste pentru a-i potoli organismului nevoia de proteine. In plus: doua linguri cu ulei si orice legume vrei cu o conditie sa fie consumate crude.
Ziua 6
Meniul pe ziua aceasta contine iaurt si cereale integrale. Bonus legume crude, doua linguri de ulei, si doua oua fierte tare.
Ziua 7
In aceasta zi se va consuma peste. Proaspat, la conserva, sarac in grasimi ori nu, pestele este o sursa de proteine de calitate. Bonus fructe, dar nu mai mult de trei portii.
Reguli ale detoxifierii de 7 zile

  • cinci mese pe zi;
  • elimina sarea;
  • bea doi litri de lichide pe zi;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu