sâmbătă, 31 martie 2012

Cum au fost botezate cele mai faimoase companii din lume


Cum au fost botezate cele mai faimoase companii din lume: Pepsi, Lego, Amazon. GALERIE FOTO



Portalul Buzzfeed publică un articol despre modul în care au unele dintre cele mai faimoase companii din lume, printre care Pepsi, Coca-Cola, eBay sau Starbucks, şi-au primit numele.




Pepsi a fost numită după enzima digestivă pepsină.

Adobe a primit numele de la râul care curgea prin spatele casei fondatorului companiei, John Warnock.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, voia o companie care să înceapă cu litera "A", pentru a apărea printre primele rezultate în cazul unei căutări alfabetice. A ales numele Amazon, după unul dintre cele mai mari fluvii din lume, sperând că şi compania sa va fi în top. Săgeata care uneşte literele "a" şi "z" sugerează că pe Amazon se găseşte totul "de la a la z".

Site-ul eBay a aparţinut firmei Echo Bay Technology, dar cum domeniul echobay.com era deja luat, a fost aleasă varianta prescurtată, ebay.com.

Coca-Cola îşi ia numele de la frunzele de coca şi nucile de kola folosite drept arome pentru băutură. Fondatorul companiei, John Pemberton, a schimbat litera "k" în "c", pentru ca numele să "arate mai bine".

Lego este o combinaţie a cuvintelor "Leg godt", care în daneză înseamnă "Joacă bine". Lego înseamnă şi "să construim împreună" în latină, dar reprezentanţii companiei spun că este doar o coincidenţă.

Când Richard Branson căuta un nume pentru compania sa, o fată i-a sugerat: "Ce-ar fi să-i spunem Virgin? Suntem complet virgini la afaceri".

Starbucks a fost numită după personajul Starbuck, din romanul "Moby Dick" al lui Herman Melville.

Reebok este transcrierea în limba afrikaans (vorbită în Africa de Sud) a cuvântului "rhebok" (tip de antilopă africană).

Lanţul de restaurante fast-food Wendy's a primit numele de la porecla fiicei fondatorului.

2 comentarii: