luni, 16 iulie 2012

Nuci

Am dat intamplator de o reteta de nuci. Nu ma pricep la bucatarie/patiserie/cofetarie, insa cand vad nucile , ma apuca nostalgia vremurilor comuniste, cand o ajutam pe mama si coceam un sac de cofraje de nuci si le puneam in camara. Sambata mama facea o crema de cacao de ne lingeam pe degete. Asa ca daca mai sunt si alti nostalgici, recomand cu placere. Am mai tot incerca sa cumpar, insa nu au nici un gust sunt facute numai din chimicale.

Ingrediente: un paharcu zahăr, un pahar cu ulei, un plic praf de copt, 6 ouă, coaja răzuită de la o lămâie, făină cât cuprinde astfel încât să fie aluatul moale, zahăr pudră pentru decor; pentru cremă: 400 ml lapte, 200 g zahăr, 500 g nucă măcinată, 3-4 linguri cacao, esenţă de rom.


Preparare nuci: se mixează ouăle cu zahărul şi cu praful de copt până îşi dublează volumul, apoi se adaugă treptat uleiul până se încorporează tot. Se opreşte mixerul şi se pune făină cât cuprinde, astfel încât să rezulte un aluat uşor de modelat. Se fac biluţe mici, care se coc la aparatul special sau în orice formă de nuci.

Preparare cremă: se pun laptele cu zahărul pe foc şi se amestecă până se dizolvă cristalele, apoi se adaugă nuca măcinată, cacaua şi esenţa de rom. Se mai lasă 3- 4 minute pe foc şi se pune la rece! Se umplu nucile cu cremă şi se lipesc între ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu