marți, 25 septembrie 2012

Anvelope de ultima generatie

În ultimii ani, inginerii de la The Goodyear Tire and Rubber Company au proiectat o anvelopă care să reducă sensibil consumul de combustibil şi să îmbunătăţească performanţa, lucru încununat cu succes datoriă tehnologiei AMT.
Goodyear lansează anvelopele auto-gonflabile 
Special create pentru autocamioane, anvelopele auto-gonflabile Goodyear beneficiază de tehnologia AMT (Air Maintenance Technology) care permite menţinerea unei presiuni optime constante în pneu, eliminând astfel nevoia unei intervenţii din exterior pentru umflarea amvelopei. În condiţiile în care studiile spun că cele mai mari costuri de întreţinere a flotelor de camioane se înregistrează din cauza problemelor cu anvelopele, cei de la Goodyear promit că noile anvelope vin cu o serie de beneficii evidente pentru clienţi.
Unul dintre avantajele tehnologiei AMT este că favorizează o economie mai mare de combustibil, în timp ce prelungeşte durata de viaţă a anvelopelor . Conform studiilor, pneurile umflate cu 10% sub presiunea optimă au o durată de viaţă mai scăzută cu 9-16%. Tehnologia AMT contracarează aceste probleme, clienţii putând utiliza anvelopele la întreaga lor capacitate, pe toată perioada de timp pentru care au fost proiectate.
Un alt beneficiu adus de anvelopele Goodyear cu tehnologia AMT este faptul că oferă performanţe optime în materie de manevrabilitate . Din moment ce camioanele utilizează anvelope mai mari şi mai grele pe distanţe lungi şi cu o încărcătură solicitantă, scăderea presiunii în pneuri se produce destul de des. Din nou, umflarea pneurilor sub nivelul optim înseamnă că greutatea este distribuită inegal pe şosea, lucru corectat de anvelopele auto-gonflabile.
 

Viata lunga fara oua

 Personal prefer sa traiesc mai putin cu 40 ani :))) decat mai mult cu 20

Un studiu incredibil, publicat de curând în America, arată că bărbații ale căror glande sexuale sunt extirpate trăiesc, în medie, cu aproximativ 20 de ani mai mult decât ceilalți reprezentanți. sexului masculin
Potrivit cercetătorilor, care au examinat arhivele genealogice ale membrilor curţii imperiale coreene, din perioada dinastiei Chosun, care a condus Coreea între 1392 şi 1910, longevitatea eunucilor o depăşea cu mult pe cea a bărbaţilor ne-castraţi.

"Această descoperire aduce un indiciu important pentru a înţelege cauzele diferenţei dintre bărbaţi şi femei, în ceea ce priveşte speranţa de viaţă", estimează Kyung-Jin Min, de la Universitatea Inha din Coreea de Sud, potrivit Agerpres.

Cercetătorii au descoperit că eunucii trăiau cu 14 până la 19 ani mai mult decât bărbaţii ne-castraţi.
Alte numeroase studii au evidenţiat relaţia dintre longevitate şi reproducere la mamifere, castrarea masculilor având ca rezultat prelungirea vieţii, prin suprimarea sursei de hormoni masculini.

luni, 24 septembrie 2012

8 accesorii surprinzătoare pentru iPad şi iPhone


8 accesorii surprinzătoare pentru iPad şi iPhone 




8 accesorii surprinzătoare pentru iPad şi iPhone















Hammacher Schlemmer, un magazin online din SUA, care comercializează produse neobişnuite, scoate la vânzare accesorii ciudate şi unice pentru dispozitivele Apple. Printre accesorii se numără conul care amplifică sunetul unui iPhone sau aparatul care transformă iPhone-ul într-un walkman cu casetă, scrie Business Insider.

"Cassette to iPod Converter" costă 80 de dolari (61 euro) şi poate converti muzica de pe casete în fişiere mp3, pe care le stochează apoi în dispozitiv. Aparatul funcţionează cu două baterii AA.






Carcasa care încarcă solar iPadul - 200 de dolari (154 euro). Bateria integrată în husă asigură o autonomie de până la 10 zile şi se încarcă de la lumină. Este compatibilă cu iPad2 şi cu noul iPad





Suportul auto pentru iPad - 50 de dolari (39 euro) se fixează în suportul pentru pahare din maşină





Un dock-station clasic pentru iPad - 150 dolari (115 euro). Arată ca un aparat antic de radio, dar include un CD player, radio FM, un ecran LCD şi difuzoare de calitate





Jukebox pentru iPad - 200 de dolari (154 euro), amplifică muzica de pe iPad prin cele două difuzoare de 50 watt. Combina are CD player, radio, telecomandă, iar tuburile îşi pot schimba culorile pentru o ambianţă plăcută.




Mănuşi pentru ecrane tactile - 100 de dolari (77 euro), sunt făcute din piele de oaie şi au impregnat un material conductiv care permite utilizarea dispozitivelor cu touchscreen




Suportul ajustabil pentru iPad - 180 dolari (139 euro), pentru cei cărora nu le place să ţină tableta în mână



Corporatista la cratita

Din corporatistă cu SALARIU DE MII DE EURO s-a făcut bucătăreasă!. 

Personal mi se pare de mare senzatie si pentru asta trebuie sa aratam respect pe D-na Claudia ca a avut curajul sa se recalifice, ceea ce Romania nu cunoaste. Este adevarat casi aceasta recalificare nu s-a facut pe burta goala ci pe un cont baban, banuiesc. Oricum respect pentru initiativa

A exersat 10 ani managementul vânzărilor în corporații cu renume mondial: McDonald’s, Xerox, Franke, Red Bull, Petronas, Coca-Cola. Apoi viața i s-a schimbat brusc într-o dimineață, când s-a dus la piață. „Tot ce voiam să fac era să gătesc. Mi-am închis smartphone-ul și m-am resetat”, povestește Claudia-Romana Rista.

S-a regăsit cu mixerul în mână

Florile de dovleac sunt printre preferatele ei, mixează brânzeturile cu flori de gălbenele sau levănțică și, în plin sezon dulce, e gata să combine un meniu complet folosind exclusiv pepenele. Dacă face piața, postează pe Facebook poze cu deliciile găsite la țărani. Claudia–Romana Rista trăiește gătind. „Sunt în sfârșit eu, cu mixerul în mână, combinând la instinct aromele”, mărturisește.

Rista de bucate 

A venit la facultate la Timișoara unde a făcut jurnalistică și hamburgeri în același timp. Apoi a lucrat în management de vânzări prin diverse corporații cu renume. Totul până într-o zi. „M-am decis să-mi acord o pauză de masă, mai lungă. Să-mi priască! Voiam să fac eu piață, să o colind liberă cu un coș la braț. Să aleg cu mână mea legumele, zarzavatul, să gătesc în combinațiile ce îmi vin pe moment”, povestește Rista.
De atunci a devenit brand. Claudia-Romana Rista este „Rista de bucate”.

Bucătărie arhaică și dragoste

Debutul  în lumea rafinată a gurmanzilor și l-a făcut ceva mai devreme, din pasiune pură. A avut de umplut mesele la un dineu de 70 de persoane dat de Artmark, la Palatul Cesianu-Racoviță din București. E drept, cerința, de data aceasta a fost una aparte: mâncare de casă. Dar altfel.
Rista le-a preparat ouă umplute cu piure de mazăre și mentă, o gustare în varză, ruladă de somon cu file de șalău de Nil, chiftele de linte, harbuz murat și bezele. Mai recent a început să primească cereri pentru celebrele ei tarte, care să fie fi incluse în meniurile unor localuri de patru stele din țară.
La Concusrul internațional de gătit în aer liber de la Cluj a câștigat 3 medalii de argint pentru bunătățile preparate.

Primele 25 de tarte, pentru un ONG

Prima ieșire în lume a Claudiei-Romana Rista a avut loc ca voluntar în gătit. A pregătit 25 de tarte, niciuna decorată la fel. De aici a pornit totul. „Reacțiile post-eveniment în rețelele sociale și pe bloguri de la oameni pe care nu i-am cunoscut m-au determinat să mă gândesc că pot scoate ceva din această pasiune în viitor. Mai ales că de corporații eram deja sătulă, până peste cap”, glumește tânăra.

”Sunt câteva imagini pe care le păstrez cu mine și care mie mi-au deschis ochii și, firesc, apetitul: carafa cu vinul făcut de bunica mea în căsuța din podgoria Minișului, oloiul de dovleac adus din zona Făgetului de bunicul meu și cârnații cu paprika făcuți de tata.”CLAUDIA ROMANA RISTA,
lady-chef în devenire

Biceps facut la lopata


Personal cred ca trasul la lopata s-a coroborat cu administrarea unor steroizi. Imi e greu sa cred ca se poate face asa ceva doar de la lopata fara nimik ajutator. Spune nu drogurilor. Sportul trebuie facut de placere nu ajutat cu substante interzize

Un rus a reusit la doar 22 de ani sa aiba o dimensiune impresionabila in brat.

Copilul MUTANT al Rusiei: a dat la lopata pana si-a facut bratul cat UN COPAC! Vezi cum arata la doar 22 de ani - FOTO Andrey Skoromnyy este un tanar rus care face senzatie pe Internet.

Acesta are o dimensiune fabuloasa la brat, dezvoltandu-se in doar cativa ani de la un pusti slabanog la unul dintre cei mai musculosi oameni din lume, mai tineri de 25 de ani.

La doar 22 de ani, Andreyi este obisnuit cu viata la tara in Rusia, muncind ani de zile pe santier pana sa se apuce serios de culturism.


Povestea unui alcoolic

 Singurătatea beţivului de cursă lungă


A băut până i-a plesnit ficatul. Pe patul de spital, o bătrânică, nevastă-sa, îl şterge la fund. E singurul său sprijin. A ignorat-o toată viaţa şi acum ea e paiul prin care mai suge din viaţa-i îmbibată cu alcool
"Am sa am grijă de tine, cum ai avut şi tu grijă de mine...". Cuvintele răsună, goale, pe culoarul spitalului din Ploieşti, în vreme ce câteva băbuţe cu batice strânse bine sub bărbie urcă sever, grăbite, scările cu ciorba în gamelă.
"Aparţinătoarele" lor. Sunt încălţate cu botine făcute cu cremă de dimineaţă şi au ciorapi bej, de nylon, traşi până sus, sub genunchi, să ţină gleznele umflate şi pulpele varicoase. "Picioarele lor ştiu unde merg. Mintea care le îndeamnă suferă, însă, de indeterminare!", explică Gabriel Diaconu, psihoterapeut la clinica Mindcare, din Bucureşti".
Începe pelerinajul rudelor pe la pacienţii paralizaţi, al căror creier a pierdut legătura cu corpul. E o adunare pestriţă de sentimente, altfel decât în preajma "sportului" tradiţional românesc, a mortului tradiţional românesc. Bolnavul, dintr-o comună de lîngă Plopeni, Prahova, zâmbeşte galben şi, ca într-un film mut, gesticulează cu mâna sănătoasă la unison cu medicul care i-a dat, din nou, speranţe. Baloane de săpun.
Pe un stativ stă o perfuzie cu ser fiziologic. "E pusă de încurajare acolo. Neamul care biped a venit şi biped va pleca se uită, sfios, la punga cu picurător şi speră că din ea curg seminţele vindecării şi speranţa iertării. De-ar şti că e doar apă cu sare!", oftează psihiatrul.
Capcana "beţiei sociale"
În salonul înghesuit naraţiunile se amestecă, iar aromele de leuştean şi ţelină îşi dau bineţe pe-un ziar, pe geam. Ocazional, pe culoar, mai ţipă o voce autoritară. Domnul doctor nu se poate concentra în vacarm. Nu aude inima. Şi inima bate. Băbuţele respectă, civilizat, cutuma "temnicerilor" dar, apoi, revin la şuşotit. Au venit şi copiii viitorului mort. Se fac ivite diverse prosoape roz cu portocaliu, cu albastru şi verde, lighenaşe cu săpun, aparate de ras şi ghilotine de unghii.
Carcasa zâmbindă de pe patul de spital acceptă abluţia, curăţarea, cu aceeaşi augustă indiferenţă cu care s-a dedat vieţii. Trăitului. Haiduciei. Muncii dure de la ţară. Paharului de rachiu. Ţuicii de la masă. Vinului de la prânz. Berii cu prietenii. Atâtea motive, atîtea prilejuri. Atîtea lacrimi plânse de babă. Atîtea icnete pierdute în batic.
"Nu e vorba de povesta urbană, de boala de inimă şi arteroscleroză, de colesterol şi placa de aterom, de accidentul vascular cerebral şi toate cuvintele frumoase care cosmetizează o realitate urâtă. Eu vorbesc de spitalul orăşenesc, de provincie. L-aş propune ca loc de pelerinaj pentru toţi copiii introduşi, ritual, la adolescenţă, în tot ce înseamnă bărbăţie şi fală masculină. Aş aduna băbuţele la un loc, la un prezidiu şi le-aş propune să istorisească un fragment din viaţa fiecăreia de familie. Si ar fi o voce, o singură persoană, o nuvelă spusă la unison de zeci, sute, mii, zeci de mii de femei ai căror bărbaţi aduc salariul acasă, sau ce-a mai rămas din el după ce-au băut, şi au bătut, şi au putut în stânga sau dreapta! Aşa au pomenit, aşa s-a pomenit....", e dur, cinic, dar corect, psihiatrul.
Povestea alcoolicului de la ţară
De la an la an, dacă mergi în comuna aceea românească subcarpatică, unde-ai văzut femei frumoase, cu obraji rumeni şi forme unduinde, poţi trage o concluzie a decăderii lor, dar şi a bărbatului lor, după forma baticului, culoarea patinată şi întunecândă a hainelor şi figura severă a băbuţei în devenire, care ştie ea ce ştie, deja se pregăteşte, pentru ziua când va lua calea spitalului.
În Bărăgan, în podişul Transilvaniei sau în pustiul Botoşaniului e tot la fel. Care e povestea pe care-o va spune muierea? "Bărbatul meu m-a bătut, m-a umilit, m-a călcat în picioare, dar a fost un tată bun", e un răspuns.
Sau o altă variantă: "Bărbatul meu nu m-a bătut niciodată, n-a ridicat nici măcar vocea la mine, cu copiii a fost mai rece, mai distant...". "Cu alte femei a umblat?" – întreabă psihiatrul, poate curios de lucruri interzise. "A umblat, dar n-am vorbit niciodată", pleacă ochii femeia. "Să-l lăsaţi, v-aţi gândit?", continuă medicul. "Şi unde să mă duc, să crească copiii ăştia fără tată? Nu s-a putut, aşa am stat eu şi-am îndurat". De fapt, oricum, nu pleca. Cu patru copii şi tot atâtea clase, unde să se ducă.
"Există în România comunităţi în care penetranţa consumului toxic de alcool se apropie de 90%, adică toată lumea bea, în esenţă, o esenţă. Toată lumea bea, toată lumea se simte bine, toată lumea moare de-atâta trăit. Rămâi perplex că, după al zecelea sau sutelea om picat secerat, trăit o vreme din tub şi gamelă, murit apoi şi dus la părinţi sau copii, nu se naşte nici o concluzie în mintea aburindă a comunităţii. Poate că n-o fi bine. Poate ne-om otrăvi. Nimic!", dă din umeri medicul.
Sfârşit bahic
Ţi-e greu să nu observi ironia. Acum, la sfârşitul lumilor, e greu să nu vezi boala, şi invaliditatea ca pe-o formă de răsplată pe măsura faptei. Omul a ajuns la mâna ei. Şi când a ajuns la mâna ei ea, voiniceşte, a luat calea scărilor şi-a supelor strecurate. Pentru bărbatul ei.
A căzut secerat şi acum putrezeşte pe acelaşi pat pe care stă de zile în şir. La stânga-i şi la dreapta, hoţul şi borfaşul. Cine va ajunge primul în Rai? Figura căzută, iar braţul şi piciorul drept îi atârnă răstignite pe cearşaful de culoare incertă, unde se amestecă rivanol, betadină, urdorile trupului şi sudorile braţelor.
Într-un salon de spital se amestecă bunii cu răii. Cine-i va mai deosebi, oare? Secera cade şi femeile se aliniază cooperant la dreapta sau la stânga patului, de partea sănătoasă.

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Costul de productie al lui 5, iphone 5

 Preţul de producţie vs. preţul de vânzare

Cel mai recent model smartphone produs de Apple este vândut la preţuri începând cu 650 de dolari, însă costurile de producţie ale acestuia sunt de trei ori mai mici, informează Le Figaro.
Compania iSuppli ISH a estimat costul total al componentelor Iphone 5 la aproximativ 200 de dolari, cel mai scump element al telefonului fiind ecranul retina, de 44 dolari.
Adăugând costurile forţei de muncă, iSuppli IHS a ajuns la o factură totală de 207 dolari pentru un smartphone Apple. Cu toate acestea modelul cu o memorie de 16 GB este vândut la preţul de 649 de dolari.
Diferenţa dintre costurile de producţie şi preţ este şi mai pronunţată în cazul modelului de 64 GB care este disponibil la 849 de dolari, deşi costurile de producţie ale acestuia sunt de numai 238 dolari.

marți, 18 septembrie 2012

Cum eliminam alcoolul dupa o betie crunta

Propun o betie cu suc de rosii, si va las pe voi sa alegeti combinatia :)))

Metoda prin care, în 4 ore, elimini total alcoolul din organism!

Un grup de cercetători japonezi studiază de câţiva ani efectele consumului de fructe şi legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be, citat de Agerpres. O concluzie a specialiştilor niponi este că sucul de roşii accelerează semnificativ eliminarea alcoolului de către ficat.

Ei au prezentat la un congres al Societăţii japoneze de nutriţie rezultatele celor mai recente cercetări ale lor. Observaţiile sunt destul de surprinzătoare. În cadrul uneia din experienţe s-a măsurat evoluţia alcoolemiei în cadrul unui grup de voluntari, cărora li s-a dat să bea 50 cl de apă plată şi 10 cl de shochu, o băutură alcoolică locală cu un conţinut de alcool de 25%. După câteva zile, ei au primit aceeaşi cantitate de shochu, însoţită însă de 50 cl de suc de roşii.

S-a constatat că, în cazul sucului de roşii, alcoolemia a scăzut mult mai mult după o oră (diferenţa a fost de circa 30%) şi că, în medie, alcoolul din organism dispare total după cinci ore cu apă şi după patru ore cu suc de roşii.

Viteza de eliminare a alcoolului de către ficat este în principiu constantă şi proprie fiecărui individ (reperul este de 0,15 g pe litru de sânge şi pe oră).

În cadrul unei alte experienţe, cercetătorii au injectat unor şoareci molecule specifice sucului de roşii, precum şi o cantitate mică de alcool, constatând că activitatea unor enzime cheie produse de ficat s-a accentuat.

Cercetările japonezilor fac referire la cantităţi mici de alcool, iar cine consumă mult suc de roşii nu poate împiedica totuşi alcoolul să producă efecte dăunătoare.

vineri, 14 septembrie 2012

Viata fara frigider

Acum sute de ani nu aveam frigidere si totusi nu muream de foame si nu se consuma nici macare stricata. Designerul Jihyun Ryou crede in metodele traditionale de pastrare a alimentelor si ne incurajeaza sa lasam frigiderul deoparte cel putin in cazul anumitor produse.
Proiectul se numeste “Salvati Mancarea din Frigidere” si foloseste materiale traditionale pentru a depozita si pastra mancarea. Noua ne-au placut si ti le aratam si tie. Poate iarna asta pastrezi morcovii in ladita cu nisip, ca pe vremea bunicii.
Condimente uscate
Daca nu vrei ca mirodeniile si condimentele tale sa absoarba umezeala din bucatarie, foloseste capace cu orez la borcane. Orezul absoarbe umezeala si tine condimentele in stare perfecta.
Legume proaspete
Nu toate legumele pot fi pastrate in acest fel, dar radacinoasele se simt bine intr-un strat de nisip si vor fi proaspete mai mult timp. Nisipul pastreaza umiditatea optima si tine departe mucegaiul.
Simbioza perfecta intre mere si cartofi
Se stie ca merele elibereaza etilena, asa ca orice alt fruct ai pune in apropierea lor se va coace mai repede. Totusi, pentru cartofi acest gaz eliberat de mere este benefic. Mai exact, previne incoltirea lor. Foloseste un astfel de dispozitiv in care sa tii la suprafata merele si in interiorul cutiei cu gauri cartofii.
Oua mereu proaspete
Coaja de ou este permeabila, iar in frigider va culege toate aromele si mirosurile din jurul ei. Un raft simplu pe care sa il pui pe peretele din bucatarie este mult mai sanatos, atata timp cat verifici des cat de proaspete sunt ouale tale. Cu ajutorul recipientului cu apa testul e simplu. Cu cat oul se scufunda mai mult, cu atat e mai proaspat.
Umiditate perfecta pentru legume

Mancarea de la schit

DE mult vroiam sa abordez acest subiect, pentru ca din pacate a devenit o afacere pesonala a preotilor, maicutelor, si a celor care cica il slujesc pe D-zeu. Nu sunt ateu dar nici nu sunt ala care sa ling pe jos in biserica crezand ca D-zeu ma va ajuta. Cei care fac astfel de lucruri personal cred ca au probleme mintale. 
Nu zice nimeni sa nu te duci la slujba de Duminica, poate chiar si Miercuri/Vineri dar....
Ce vreau sa spun legat de acest lucru ca nu suport nici facaturile care se vand la manastiri, sub pretextul ca sunt sfintite si etc, o gramada de suveniruri de icoane cumparate din dragonul rosu, ( matanii) sau icoane copiate la xerox si plastifiate. Mi se pare absolut fantastic ca porti cu atata drag dupa tine o hartie xero-copiata.


Încă cinci pacienţi au ajuns la spital, din cauza unei toxiinfecţii alimentare,, după ce duminică au mâncat la hramul Mănăstirii din Tazlău. Astfel, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 26, iar 18 oameni sunt internaţi în Spitalul Judeţean Neamţ.
Cel mai probabil, oamenii s-au îmbolnăvit de la peşte. Autorităţile din comună au spus că reprezentanţii bisercii au făcut cumpărăturile de la diverse magazine din Neamţ şi tot ei au preparat mâncarea pentru hramul mănăstirii. Până acum, 26 de persoane s-au îmbolnăvit, iar 18 au rămas în spital.Autorităţile susţin că ar putea apărea un nou val de îmbolnăviri, pentru că unele bacterii au o perioada de incubaţie de 24 de ore, potrivit rtv.net.
Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a demarat o anchetă. După ce au fost prelevate probele de la alimente, în cursul zilei de marţi vor apărea şi primele rezultate de laborator. În funcţie de acestea se vor lua măsuri şi se vor aplica sancţiuni persoanelor vinovate.

"Frumoasa" din padurea adormita

Povestea emoţionantă a fetei care a trăit 40 de  ani în pădure


fata
  
O persoană care a fost dată dispărută în urmă cu aproximativ 40 de ani a fost găsită, informează Daily Mail .

Ng Chhaidy are acum 42 de ani şi a dispărut din satul ei, Saiha, aflat la graniţa cu Myanmar, când avea 4 ani. Localnicii auziseră de o fată care locuieşte în junglă, dar nu au crezut că ar putea fi chiar Ng Chhaidy.

Ng a fost găsită goală într-un cimitir. Apoi, ea s-a reîntâlnit cu părinţii ei. "Nu credeam că o să o mai vedem vreodată", a spus tatăl ei.

În 1974, Chhaidy şi vărul ei Beirakhu au dispărut când se jucau în pădurile din jurul satului. Localnicii au început să-i caute pe cei doi. La o zi de la dispariţia lor, a început o furtună puternică, oamenii crezând că doi copii de patru ani nu vor supravieţui. Beirakhu a fost găsit în viaţă lângă o apă, însă nu şi Chhaidy. Băiatul a spus că o femeie care trăia în pădure le-a oferit un loc în care să doarmă şi mâncare.

Unii localnici credeau că pădurea este bântuită şi se gândeau că Chhaidy fusese răpită de fantome. Familia a căutat mai multe luni fata, însă fără niciun rezultat. "Am auzit oamenii vorbind despre o femeie goală cu părul lung care trăieşte în pădure şi care atacă oamenii care încearcă să o găsească", a spus tatăl fetei.

O femeie din Myanmar a găsit-o pe Chhaidy trăind într-un cimitir, fără haine pe ea, aproape moartă şi a salvat-o. Femeia se afla la una dintre rudele ei din Saiha când l-a cunoscut pe tatăl fetei şi a aflat povestea. Ea şi-a dat seama că acesta seamănă cu fata pe care o salvase şi astfel bărbatul s-a dus în Myanmar să-şi vadă fiica.

"La început nu am recunoscut-o, însă am văzut semnele din naştere de pe faţă. Eram sigur că este fata mea", a spus tatăl.

La început, Ng Chhaidy nu şi-a adus aminte nimic din trecut, dar apoi şi-a recunoscut tatăl. Ea s-a întors acasă şi a primit ajutor medical şi psihologic. Chhaidy poate rosti doar câteva cuvinte, printre care şi Inna şi Ippa, care înseamnă mama şi tata.

Chiar dacă a trăit în pădure timp de aproape 40 de ani, fata este sociabilă şi copilăroasă.

Programul prelungit

Munceşti mai mult de 8 ore pe zi?

Persoanele care muncesc mai mult de opt ore pe zi prezintă un risc de boli cardiace cu până la 80% mai mare decât o persoană cu un program normal, de opt ore, arată un studiu citat de Daily Mail.
  • Angajaţii care lucrează mai mult de opt ore pe zi riscă să se îmbolnăvească de inimă şi să suferă de demenţă la vârste înaintate

Europenii care petrec cel mai mult timp la locul de muncă sunt austriecii, grecii şi britanicii, care stau la serviciu mai mult de 43 de ore pe săptămână.

Este un rezultat bazat pe 12 studii, efectuate între 1958 şi 2012. 22.000 de oameni au participat la aceste studii.

Analiza a fost efectuată de oamenii de ştiinţă de la Institutul finlandez de Medicină a Muncii . Coordonatorul grupului de cercetători a spus că, cel mai probabil, riscul de boli de inimă este asociat cu "expunerea prelungită la stres".

În 2009, acelaşi institut finlandez a arătat că programele prelungite de lucru cresc riscul de demenţă la vârstă înaintate.

Lucruri rele in sala de sport


fitness
Salile de sport pot ascunde pericole care te pot răni sau îmbolnăvi dacă nu eşti destul de atent.
Aceste informaţii, scrie Huffington Post, nu sunt menite să împiedice pe nimeni de la a mai frecventa sălile de sport, ci doar să atragă atenţia asupra grijii pentru sănătate în timpul antrenamentului.
Primul pericol ascuns e reprezentat chiar de vestiare. Infecţiile cauzate de MRSA Stafilococul Auriu rezistent la Meticilină) ucide în fiecare an mai mulţi americani decât o face SIDA, potrivit Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

vestiar

Oricât de curat ar putea părea vestiarul, este foarte uşor ca microbii rezistenţi la substanţe antibacteriene să devină imuni la chimicalele folosite de obicei pentru curăţarea unor astfel de spaţii.
O simplă tăietură poate fi de ajuns pentru ca bacteria să ajungă în piele.
Când te îndrepţi, aşadar, către sală, este cel mai bine să cureţi şi să dezinfectezi eficient orice zgârietură sau tăietură şi să le menţii acoperite pe tot parcursul antrenamentului şi după terminarea lui.

greutati

Aparatele de ridicat greutăţi sunt un alt pericol pentru sănătate. Doar pentru că un asemenea aparat se află în sala de antrenament, asta nu înseamnă că prezintă siguranţă. Există câteva aparate care ar trebui evitate în totalitate, chiar dacă pare că ai putea să lucrezi în siguranţă la ele.
Multe dintre acestea pot produce afecţiuni serioase: menţinerea gâtului într-o poziţie incomodă poate afecta coloana vertebrală, la fel cum şederea şi rotirea sub greutate pot deforma spatele în partea de jos.

fitness

Cursurile pentru antrenament de înaltă intensitate pot fi foarte periculoase dacă nu eşti deja într-o formă fizică superioară. De la Body Pump la Crossfit, cursurile intensive care combină exerciţiile cardio cu ridicarea de greutăţi sunt foarte populare în lumea fitnessului, dar sunt riscante atunci când vrei să te menţii în formă la ridicarea de greutăţi şi eşti extenuat după exerciţiile cardio.
Înaintea unor astfel de cursuri este recomandat să faci pe cont propriu un antrenament care să nu te pună sub presiunea unui instructor strict sau să participi la un curs care îţi permite să faci mişcare în propriul ritm.

spinning

Unele cursuri de spinning sunt foarte bune, dar multe dintre ele presupun un număr mare de genuflexiuni, planări, flotări, mişcări circulare, fandări de şold şi alte mişcări ridicole care nu sunt menite să fie făcute în timp ce pedalezi la bicicletă.
Iar mişcările de acest tip pot reprezenta un risc ridicat de rănire pentru umeri şi genunchi. În ciuda faptului că nu există programe acreditate de exerciţii la bicicletă medicală, mulţi instructori le folosesc în timpul antrenamentului.
Deci, dacă în timpul cursului de spinning simţi că nu poţi să stai şi să pedalezi corect mai mult de 15, 30 sau 60 de secunde fără să simţi nevoia să îţi fluturi mâinile sau să sari pe şa, ar trebui să îţi cauţi un alt curs.

baton

Un alt pericol existent în unele săli de antrenament este barul.
Doar pentru că un produs este de vânzare la un club în care ar trebui să-ţi menţii sănătatea, nu înseamnă că e şi sănătos.
Batoanele proteice, de exemplu, pot conţine multe ingrediente nesănătoase cum ar fi: sirop cu o cantitate mare de fructoză, ulei de palmier, îndulcitori artificiali, grâu, orez sau alte zaharuri rafinate. În plus, multe shake-uri preparate şi vândute în sălile de antrenament sunt făcute din concentrate din zahăr combinate cu proteine praf procesate şi uleiuri vegetale.
Recipientele în care sunt servite de obicei aceste băuturi îţi permit să absorbi în doar câteva minute între 600 şi 1000 de calorii.
Astfel, să consumi un shake "sănătos" după o oră de exerciţii la bandă ar însemna să consumi o cantitate de calorii aproape dublă faţă de ceea ce tocmai ai eliminat prin efort. Băutura recomandată după exerciţiu fizic ar trebui să fie făcută din fructe proaspete, nu din concentrat.
Dacă ai nevoie de un baton proteic, alege unul cu o cantitate minimă de ingrediente: fructe şi nuci, seminţe sau orez.

joi, 13 septembrie 2012

Ce patesti daca inghiti guma de mestecat

Cine nu a fost speriat în copilărie măcar o dată că nu este bine să înghită guma de mestecat întrucât aceasta se înfăşoară în jurul inimii? Ei bine, nu este indicat ca guma să fie înghiţită, dar situaţia nu este atât de tragică precum pare.
Guma este făcută din cauciuc natural, îndulcitori, coloranţi şi arome şi este un pic mai greu de digerat de către stomac. Conform specialiştilor, stomacul nu procedează cu guma la fel ca cu celelalte alimente şi o "prelucrează" înainte de a o digera.

Stomacul se contractează şi se relaxeaza constant, iar aceste miscari împing bolul alimentar – digerat sau nu - până ajunge în intestine si este apoi eliminat.

Astfel, în maxim două zile de la înghiţire, guma de mestecat este eliminată pe cale naturală. Cu toate acestea, există şi riscul ca sistemul digestiv să se blocheze dacă sunt înghiţite mai multe gume într-un timp scurt.

luni, 10 septembrie 2012

Inventii traznite: Roaba Motorizata

Ideea trăsnită a unui român! Roaba cu motor face senzație pe internet

Românii se pricep de minune să improvizeze și asta o știm cu toții. Ultima ”invenție” a unui timișorean face senzație pe internet și nu e de mirare dat fiind faptul că vorbim despre o roabă cu motor.
Un mijloc de locomoție cu adevărat inedit este roaba cu motor. Ideea trăsnită îi aparține unui bărbat din comuna timişoareană Moşniţa Nouă, informează rtv.net. El a montat un motoraș pe banala roabă, a adăugat și o platformă pe care poate sta cel care o conduce și a ieșit o adevărată nebunie.

Și ca ideea lui să nu rămână necunoscută, bărbatul și-a rugat un prieten să-l filmeze. Înregistrarea a făcut furori pe internet, lăsând cu gura căscată utilizatori din lumea întreagă.

Video: http://www.liveleak.com/view?i=031_1347111570

Ajutor Capatana Sorin Gheorghe !!


Sa incercam sa ne mobilizam si sa il ajutam pe Sorin sa depasasca aceasta nemiloasa incercare. Sorin D-zeu sa te ajute si mult noroc.!!!


Capatina Sorin Gheorghe
Varsta 34 ani
Data nasterii: 01.06.1978
Diagnostic: Cancer testicular cu determinari secundare pulmonare, cerebrale si hepatice
Prezent- determinari pulmonare si hepatice
-10 septembrie 2010- operatie de cancer testicular la spitalul Fundeni-operat de catre Prof. Dr. Ionel Sinescu. In urma operatiei, la efectuarea unui computer tomograf i se depisteaza determinari secundare pulmonare (metastaza pulmonara).
- septembrie-decembrie 2010- urmeaza 4 luni de chimioterapie la sub observatia si indicatiile doamnei doctor Mihaela Iftimie de la Fundeni, cura de citostatice cu Cisplatin si Etoposid. Descoperim ca din tratamentul standard ii lipseste al treilea citostatic, Bleomicina.
- ianurie 2011- efectueaza un computer tomograf de control sa vada daca metastazele pulmonare s-au redus. Numarul metastazelor pulmonare s-au redus partial.
- februarie 2011-efectueaza o bronhoscopie pulmonara pentru a stabili cu certitudine despre ce este vorba la plamani, in Austria, la spitalul Hietzing. Rezultatul releva faptul ca nu ar fi vorba de o metastaza pulmonara.
- 16 martie 2011- este operat de metastaza cerebrala la spitalul Bagdasar Arseni de catre Prof.Dr. Alexandru Vlad Ciurea
- 05 mai 2011- este operat a doua oara de recidiva de metastaza cerebrala, tot de catre Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea la spitalul Bagdasar Arseni
- mai 2011- urmeaza 10 serii de radioterapie la Gral Medical sub indrumarea doamnei Prof. Dr. Rodica Anghel, rezultate favorabile
- mai-iulie 2011- La indicatiile Prof. Dr. Christoph Zielinski din Austria, urmeaza la Gral Medical, sub observatia doamnei doctor Cristina Manolache, 3 serii de chimioterapie foarte puternice , tratament format din Paclitaxel, Ifosfamida si Cisplatin. De asemenea, i se recomanda de catre Prof. Dr. Christoph Zielinski si transplantul de celule stem urmat de chimioterapie in high doses (etoposid+carboplatin).
- august 2011- efectueaza un CT (computer tomograf) unde se observa rezultate favorabile, volumul tumoral pulmonar reducandu-se cu mai multe de 50%. Tot in urma acestui CT i se descopera si un trombembolism pulmonar. Incepe tratamentul cu anticoagulante, in prezent fiind sub tratament cu Sintrom. Fara determinari secundare cerebrale, RMN cerebral bun
- august-noiembrie 2011- urmeaza inca 2 serii de chimioterapie foarte puternice, la indicatiile Prof. Dr. Cristoph Zielinski din Austria, la Gral Medical, sub observatia doamnei doctor Cristina Manolache, tratament format din Paclitaxel, Ifosfamida si Cisplatin.
- decembrie 2011-efectueaza un CT (computer tomograf) unde se constata ca boala a stagnat, existand o evolutie pulmonara numai la doua dintre leziunile prezente. Inceteaza tratamentul cu citostatice, urmand sa vina la control peste 3 luni. Cele 2 leziuni in decembrie 2011 aveau dimensiunile de 0.9 cm si 1.3 cm. Fara determinari secundare cerebrale, RMN cerebral bun
- martie 2012- efectueaza un CT (computer tomograf) unde se constata ca cele doua leziuni care in decembrie aveau dimensiunile de 0.9 cm , respectiv 1.3 cm si-au marit volumul, ajungand la 7.2 cm, respectiv 2,7 cm. Boala in evolutie. Fara determinari secundare cerebrale, RMN cerebral bun.
- martie-mai 2012- Consulta mai multi medici chirurgi pentru a stabili cu exactitate natura tumorii pulmonare, dar din pacate nimeni nu se ofera sa-l opereze.
- mai 2012-Efecueaza un CT unde se constata ca boala este tot in evolutie, cele doua leziuni marindu-si volumul si mai mult, ajungand la dimensiunile de 124/92/69 cm (practic s-au unit intre ele si au format un bloc tumoral imens cu aceste dimensiuni).Fara determinari secundare cerebrale, RMN cerebral bun.
- 20 mai -26 iulie 2012- Urmeaza la Institutul Oncologic din Cluj, sub indrumarea domnului doctor Calin Cainap un tratament, din 6 serii, cu Gemzar pentru a stabili daca tumora a devenit sensibila sau nu la anumite tipuri de citostatice.
- 13 august 2012- Efectueaza un PET CT la Euromedic Fundeni, pentru a vedea raspunsul la tratamentul cu Gemzar. Rezultatul nu este unul favorabil. In urma tratamentului cu Gemzar se constata metastaze hepatice, 6 noduli la ficat, leziunile pulmonare din plamanul drept si-au marit volumul, avand dimensiuni de 13/11 cm, prezenta a 7 noduli pulmonar stang si prezenta unei adenomegalii in mediastin si hilar drept.
-30 august 2012- Incepe chimioterapia paleativa la spitalul Sf. Constantin si Elena din Brasov, urmand sa faca saptamanal Irinotecan sub observatia dr. Eugeniu Banu si a doamnei doctor Carmen Bodale.
I se recomanda de urgenta Transplantul de celule stem urmat de chimioterapie high doses cu Etoposid si Cisplatin, transplant recomandat de Prof. Dr. Cristoph Zielinski din Austria, dr. Cristina Manolache -Gral Medical, dl. dr. Eugeniu Banu- Spitalul Constantin si Elena Brasov si echipa de medici Anadolu Medical Turcia.
In prezent, pentru a nu prolifera boala, dl. dr. Eugeniu Banu de la spitalul Sf. Constantin si Elena a decis sa-I faca un anumit tip de analize pe blocurile de parafina de la operatia de tumora testiculara si de metastaza cerebrala pentru a stabili daca tumora a devenit sensibila sau nu la anumite tipuri de citostatice. In functie de acest rezultat, Sorin va incepe la Brasov un tratament chimioterapeutic pentru a impiedica boala sa prolifereze. In paralel, trebuie sa strangem banii necesari pentru efectuarea unui transplant autolog de celule stem, transplant care nu se poate efectua la noi in tara. Suma de bani se ridica undeva la suma de 100-150 de mii de euro, fara sa adaugam costurile pentru chimioterapie si alte analize necesare. Deocamdata se asteapta corespondenta de la clinicile din afara.
Suma de bani trebuie stransa urgent pentru ca timpul este limitat iar din pacate, statul nu poate trimite pacientii la transplant decat in cazul in care boala este in remisie.
Conturile sunt deschise la ING BANK ROMANIA
Capatina Alexandra Georgiana

LEI RO52INGB0000999900475760
EURO RO91INGB0000999902680353
SWIFT CODE: INGBROBU
ING BANK N.V AMSTERDAM
Sos. Kiseleff nr. 11-13, sector 1, Bucuresti

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Cum slabesti in 2 min :))

slabit
Iti explicam care este metoda minune de a scapa de kilogramele in plus.
Un academician din Marea Britanie a descoperit că reprizele scurte, dar intensive de exerciţii fizice au mai multe efecte benefice asupra bolilor de inimă, în timp ce efortul mai puţin solicitant, dar făcut pe o perioadă îndelungată, este mai puţin eficient la reducerea grăsimii din sânge.
Descoperirea a fost făcută în urma unui experiment realizat de academicianul Stuart Gray, de la Universitatea din Aberdeen, în cadrul căruia mai mulţi bărbaţi cu vârsta între 18 şi 35 de ani au fost puşi fie să facă sprinturi de mare intensitate pe o bicicletă de exerciţii, fie să meargă în pas vioi timp de jumătate de oră,
bicicleta

Cei de pe bicicletă au pedalat cât de repede au putut pentru 30 de secunde, au luat o pauză de patru minute, după care au repetat procesul de patru ori.
Aceasta a însemnat că au făcut, în total, două minute şi jumătate de exerciţii suficient de solicitante încât să-i facă să transpire şi să-i lase fără suflare.
Ceilalţi au mers în ritmul vioi recomandat de normele de sănătate ale Guvernului britanic.
O zi mai târziu, toţi subiecţii s-au întors în laborator şi au mâncat un mic-dejun cu multe grăsimi şi un prânz constând în pâine, maioneză şi brânză.
Apoi li s-a testat sângele pentru a analiza viteza de reducere a nivelului de grăsime în sânge - grăsimea care rămâne în sânge după masă este prima care declanşează îngreunarea circulaţiei în artere şi afecţiunile cardiace.
Rezultatele au arătat că mersul în pas vioi a redus nivelul de grăsime cu 11 la sută, în comparaţie cu lipsa totală de exerciţiu fizic.
În acelaşi timp, sesiunile scurte şi intensive de efort au redus grăsimea cu 33 la sută, acesta fiind tipul de efect aşteptat de la 90 de minute de alergare.
Potrivit doctorului Gray, în timp ce antrenamentul intensiv nu amplifică forţa "în mod necesar", măreşte, în schimb, nivelul de rezistenţă.
Academicianul a adăugat că antrenamentele de durată scurtă sunt "extrem de importante din moment ce timpul este considerat principalul obstacol în a face exerciţii".
Tehnica are şi câteva dezavantaje. Nevoia de a lua o pauză între reprizele de exerciţiu intensiv prelungeşte întregul procedeu la o durată de aproximativ 20 de minute - şi trebuie să fie luată în mod regulat.

Tapinarii

 Ce rost mai are sa te duci la sala ...























































miercuri, 5 septembrie 2012

Etichetarea anvelopelor

Pentru ca vine sezonul rece si trebuie sa incepem dotarea masinii cu cauciucuri corespunzatoare, m-am gandit ca e foarte important sa stim si cum sa le alegem.

ETICHETA EUROPEANA PENTRU ANVELOPE


ETICHETA EUROPEANA


Anvelopex.ro va prezinta informatiile de care aveti nevoie despre noua eticheta europeana pentru anvelope.

 

Eticheta Europeana Anvelope

ETICHETA EUROPEANA PENTRU ANVELOPE



Ce trebuie sa stiti?


Incepand din 1 noiembrie 2012, toate anvelopele pentru autovehicule vandute in Uniunea Europeana trebuie insotite de o eticheta oficiala UE pentru anvelope.

Aceasta eticheta contine informatii despre trei criterii importante care constituie baza evaluarii performantei anvelopei: aderenta pe teren umed, eficienta consumului de combustibil si zgomotul exterior.

eticheta europeana zgomot
Zgomot eticheta anvelope

ZGOMOTUL EXTERIOR


3 clase de la 1 (cel mai silentios) la 3 (cel mai putin silentios)


Zgomotul exterior al anvelopei este masurat in decibeli (dB) si comparat cu noile niveluri europene de zgomot exterior al anvelopelor care urmeaza a fi introduse pana in 2016.
sonor eticheta anvelope
sonor eticheta anvelope
sonor eticheta anvelope

1 unda sonora neagra

deja cu 3 dB sub viitoarea limita europeana care va intra in vigoare in anul 2016

2 unde sonore negre

deja in conformitate cu viitoarea limita europeana care va intra in vigoare in anul 2016

3 unde sonore negre

in conformitate cu limita europeana curenta care va intra in vigoare in anul 2016

Eticheta anvelope carburant
eticheta anvelope umed

EFICIENTA CONSUMULUI DE COMBUSTIBIL


de la A (cel mai eficient)
la G (cel mai putin eficient)


Rezistenta la rulare a anvelopelor este un factor care poate afecta consumul de carburant. Cu cat este mai mica rezistenta la rulare, cu atat se reduce cantitatea de carburant necesara deplasarii inainte a vehiculului si cu atat sunt generate mai putine emisii de carbon. Diferenta la consumul de carburant intre anvelopele de clasa A si G poate ajunge pana la 7,5%*. Pentru un autoturism mediu, adica in jur de 0,65 l la 100 km.

eticheta anvelope consum carburant consum mai mic cu peste 0,65 litri/100 km intre clasa A si clasa G

Sursa: Evaluarea Comisiei Europene privind impactul SEC (2008) 2860. Nota: cand este vorba de economisirea carburantului, intretinerea anvelopelor este la fel de importanta. Valorile exacte depind de tipul vehiculului, conditiile de drum si stilul de condus.


aderenta umed
eticheta anvelope umed

ADERENTA PE SUPRAFATA UMEDA


de la A (cel mai bun)
la G (cel mai slab)


Reactia la franare este un element important al performantei anvelopei in conditii de umiditate si este esentiala pentru siguranta. Diferenta la distanta de franare dintre avelopele de clasa A si G poate ajunge pana la 30%*. De exemplu, pentru un autoturism care se deplaseaza cu 80 km/ora, acest lucru poate insemna pana la 18 m in cazul franarii totale in conditii de umiditate.

Distanţa de frânare cu până la 18 m mai lungă

Sursa: Evaluarea Comisiei Europene privind impactul SEC (2008) 2860.
Nota: multi alti factori afecteaza siguranta dvs. pe carosabilul umed si uscat. Distantele pot varia in functie de tipul autovehiculului si de conditiile de drum.