vineri, 3 mai 2013

Medicii si sistemul de sanatate.

Niciodata nu am iubit medicii si stemul de sanatate si trebuie sa mentionez ca D-zeu a avut grija de mine si nu am avut nevoie de medici si nici de sistemul lor infect. Aici, dupa parerea mea vina e impartita, a medicilor ca si-au ales singuri meseria si nu e nimeni vinovat ca asa se plateste, altii din tari mai bogate se duc prin Africa sa profeseze doar de dragul de a ajuta si a profesa, ca atare nu ii tine nimeni sa munceasca. O alta vina este a sistemului care este de kko, care cumpara aparatura si zace pe holurile spitalelor nemontata, pentru ca, costurile de punere in functiune sunt mai mari decat costul aparaturii propriu-zisa. Intr-un sistem in care platesti taxe catre casele de sanatate si te duci in spital si esti trimis la farmacia spitalului si pentru o banala aspirina mi se pare de toata jena. Nu mai pun la socoteala ca in spital de simti ca la morga, saloanele sunt infecte, toaletele la fel, tratamentul e pe masura, insa spaga trebuie sa fie la nivel european. S-au angajat medici manageri de spital care nu au habar cat fac 2+2 si toate spitalele au ajuns si vor ajunge in sitatia asta. Aici trebuie sa alocam merite si Ministerului care se ocupa cu absorbtia fondurilor europene pentru rata exorbitanta de absorbtie de numai 6%, ceea ce mi se pare strigator la cer intr-o tara in care necesitatea fondurilor nerambursabile este evidenta. Dar... mai bine schimbam borduri ca e mai simplu.
Ceea ce e cel mai grotesc este ca daca la un adult mai poti face o imporvizatie de tratament, la copii nu prea merge si ... personal eu as demite toate conducerea spitalului si sanctiona toti medicii pentru situatia creeata la Alexandria, pentru ca ... este inadmisibil. Grav este ca daca te duci in calitate de parinte si pui parul pe medicii aia vine politia si te aresteaza ca faci ilegalitati :))


Un copil de doi ani şi jumătate se zbate acum între viaţă şi moarte pentru că doctorii care ar fi trebuit să-l trateze şi-au luat concediu de 1 Mai. Părinţii copilului susţin că, în locul medicilor, la spital nu era decât o asistentă care se ocupa de toţi pacienţii.

Pe 29 aprilie, părinţii copilului de doi ani şi jumătate s-au prezentat la Spitalul Judeţean din Alexandria şi au spus că fiul lor are febră şi că este într-o stare destul de gravă. Medicii l-au consultat, apoi l-au lăsat să plece acasă spunând că are roşu în gât.
A doua zi, pentru că starea de sănătate a copilului nu s-a ameliorat, părinţii l-au dus iar la Spitalul din Alexandria unde, după un alt consult sumar, medicii i-au spus că e posibil să aibă rubeolă. L-au trimis apoi acasă.
Abia a treia zi, pe 1 mai, în momentul în care starea copilului devenise extrem de gravă, medicii au decis că este cazul să-l interneze. Astfel l-au adus la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului din Alexandria.

În momentul în care copilul a ajuns la spital însă, niciun medic nu era acolo, şi asta deoarece era 1 mai şi toţi medicii erau acasă. În spital era o singură asistentă care a întocmit formularele de internare, apoi nu a putut face altceva decât să asiste cum starea de sănătate a copilului se agrava de la o oră la alta.
Abia pe 2 mai, când primul medic s-a întors la serviciu, copilul a fost consultat de un doctor care a decis că trebuie să fie transportat la Bucureşti. În prezent, copilul este internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu", din Capitală, sub suspiciunea unei boli extrem de grave.

sursa: libertatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu