miercuri, 27 aprilie 2011

Fotbal fara bere

M-am trezit in fata televizorului, lucru pe care nu l-am mai facut de mult timp, realizand ca astazi este un meci de fotbal al echipei mele favorite, jucand in Champions League, deci e clar nu e din romania ca echipele din romania nu cunosc aceasta competitie :)), si facand o comparatie doar de efort, pentru ca la tehnica nu e cazul, stau si ma intreb daca acestor jucatori nu le lipseste "vrun plaman, ficat" daca as putea spune asa, pentru ca oamenii astia alearga 90 de minute fara oprire intr-un ritm surprinzator, iar romanasii nostrii care joaca pe mii de euro se plang ca nu au milioanele astora din strainatate dar nu au nici 10% din valoarea astora.
Nici unul ditre ei nu se gandeste ca unii muncesc sunt directori de multinationale si au cu greu 5000 euro iar ei care au 3 clase mai mult ca trenul pot castiga 5000 Euro intr-un singur meci, fara sa mai luam in calcul salariu.
Asta este mentalitatea romaneasca :)

6 comentarii:

  1. Sunt de acord cu tine. De cate ori ma gandesc la fotbalul romanesc si la jucatorii pe care ii are, sunt dezamagita. Nu am observat in ultimul timp vreun jucator care sa joace de dragul de a juca fotbal. In prezent fotbalistii joaca numai pentru bani, ceea e nasol. Nu pot sa spun deasemeni ca avem vreun jucator talentat. Generatia de Aur, sa zicem, ca a fost ultima serie de jucatori adevarati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand eram copil sportivii in general erau modele in viata pentru ca nu era prea multe persoane publice ca acum( simona nesenzual , secsy constanta si dastea ) erau doar sportivii si cantaretii in general, toti ne doream sa fim ca,Hagi, Lacatus, Nadia, Nastase, Nicu Vlad, Radu Voinea, Buligan si altii...
    M-am inscris si eu la fotbal ( pe langa ca am mai facut si alte 5 sporturi, dar nu mai mult de 1-2 luni :)) ) ca aveam si eu un idol, si imi aduc aminte ca mancam terenurile, pe vremea aceea de zgura ca nu exista iarba si cand prindeam un antrenament pe un colt de teren cu iarba era sarbatoare. Ce vreau sa subliniez e ca noi ne schimbam pe teren, in ploaie in vant, aveam echipament cumparat de din banii nostrii nu stiam ce sunt incaltarile Nike, adidas... aveam o perechede tenisi dragasani ( deja eram barosani ) din panza ca de blugi si cu botul ala de plastic. Cand vedeam o mingie mai buna nu o mai dadeam jos din mana sa nu se "juleasca" vb lu' pervesru. De prime salarii, cantonamente si multe altele nu mai e cazul sa amintesc ca nu existau :)). Iar salariatii astia in functia de fotbalist din zilele noaste pe langa ca au un salariu de mare corporatie nu dau randamentul nici unei grupe de copii si juniori. Asa imi e dor de vremurile alea.

    RăspundețiȘtergere
  3. In scoala jucam fotbal cu baietii pe teren. Eram singura fata...asta pana cand celelalte s-au simtit nebagate in seama si au inceput sa intervina in meciurile noastre. Deasemeni eram si suportera unei echipe care a fost ceva candva. Nu mai sunt pentru ca nu imi mai place jocul lor si ma deranjeaza faptul ca mai importante au devenit scandalurile decat jocul, antrenorul sau jucatorii.
    Da, amintiri frumoase din copilarie. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Fotbalul romaniesc ca si viata in romania a persoanelor asa zis publice e un scandal, de parca ma intereseaza pe mine ce face dodel,banel, aia a lu pepe si tot show-biz asta care este jalnic. Pe sistemul fiecare face ce stie cu "gura" de ce m-ar interesa pe mine ca dodel s-a imbatat ca umbla cu bomba dupa el si etc.
    Insa presa nu ne prezinta decat evenimentele astea pentru ca de pe teren nu prea are ce sa ne prezinte.
    Jalnic.
    Ceea ce ma enerveaza groaznic in sport este ca fetele de la scrima, gimnastica, inot, si alte sporturi cand castiga TITLUL MONDIAL au ca prima 5000 Euro, ceea ce e mizerabil si nu se mai plang. Iar nesimtiti astia stau toata ziua si fac figuratie pe teren le merge salariu si daca mai castiga si un meci deja sunt milionari, dar nu au castigat niciodata in viata lor un campoinat, o cupa a romaniei, o supercupa, nu mai vb de competitii internationale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru ca prostia se vinde in Romania. Cand merg cu autobuzul sau cu metroul nu exista sa nu fie cateva persoane care citesc ziare de scandal. Oamenii care citesc di astea sunt chiar prosti. Daca ar fi intelectuali, ar citi altceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sustin afiramtia ta. Nu ai ce sa citesti in general in presa, iar click, can can etc nu sunt ziare :)

    RăspundețiȘtergere