joi, 6 octombrie 2011

Covrigul vs Shaorma

Imi aduc aminte cu placere de scoala generala, care avea foarte aproape o patiserie, parca " La carabus" se numea sau daca nu asa sigur era asa botezata, unde mereu gaseam tot felul de bunatati calde.
Dar pentru ca vremurile erau cum erau si nu mereu ne permiteam sa cumparam pateuri, merdenele, strudele...et, asteptam masina de paine care in general pe la ora 6 isi facea aparitia noi invatand in intervalul 14-20 venea fix la ora in care soricelul din stomac era agitat. Stiam dupa miros cand venea masina de panie pentru ca era calda, si faceam cheta prin clasa sa mergem sa cumparam 2-3 - 4 depinde de buget. O paine era 5 lei , 0, 5 bani actiali. Mancam cu o pofta de parca am fi mancat cea mai buna pizza din lume.
Ca sa trec la subiect, in perioada 2005-2005, nostalgic fiind cautam cu groaza o covrigarie, pentru a manca un covrig cald. Nici o sansa toate erau inchise lumea manca shaorma, poate din prisma numelui oriental, poate din cauza veniturilor facute usor, cine stie.
Dupa ce a inceput criza, au inceput usor usor sa dispara, cele care au mai ramas, au redus din pret, au mai micsorat portiile, si foarte multi numai de nostalgie le mai consuma, in plus s-a umplut bucurestiul de covrigi de toate marimile, felurie de la covrigi cu mac, susan, stafide, masline, etc.... nici mari.
Merci pe strada si toata lumea mananca covrigi, ceea ce imi da de gandit ca ne intoarcem in trecut din punct de vedere al disponibilitatilor financiare.
Nu va mai povestesc cum mergeam sa cumparam gogosi impletite din zona in care acum este Auchan Titan, si mirosea in tot troleibuzul a gogosi calde. Ehehe amintiri pe care copii din ziua de azi nu le pretuiesc pentru ca au prea multe. Sper ca nu v-am facut pofta :))



2 comentarii: