sâmbătă, 28 iulie 2012

Romanul ciordeste orice

Doi tineri au furat un podet din fier, care cantarea 1,2 tone si masura 12 metri. Barbatii au legat puntea de un tractor cu care au deplasat-o peste camp, pana la domiciliul unuia dintre ei, informeaza Agerpres.

Podul traversa paraul Moravita, intrerupand legatura intre satele Percosova si Gherman. Primaria Gataia a observat disparitia podului si a anuntat politia. Oamenii legii au recuperat podetul, vineri, si l-au predat primariei.

Zilele trecute, politistii timisoreni au descoperit un grup de cinci persoane care au furat o platforma metalica de trei tone si doi saboti din fier de cate 300 de kilograme, fabricati pentru export. In ambele cazuri, hotii voiau sa vanda fierul la centrele de colectare. 

Haos, Revolutie, Soc

De fiecare data cand deschid un ziar,( fie el in format electronic fie normal) nu gasesc decat titluri care sunt : Fenomenale, Socante, Bomba, Revolutie, Haos...etc titluri care in mod normal ar anunta ceva important, insa deschizand articolul contati ca nu e nimk interesant, sau ca Bianca si facut nu stiu ce, sau Andreea nu stiu cum a intotat, de parca ma intereseaza pe mine . In concluzie "ba ziaristilor care sunteti voi ziaristi sunteti de kko, si mai lasati-ne cu prostiile voastre de articole "

vineri, 27 iulie 2012

Costul de productie IPhone

Cat costa cu adevarat un iPhone? Ce preturi de productie au cele mai iubite gadgeturi

Ne-am obisnuit cu ideea ca firmele din IT&C au profituri fantastice. Incercam acum sa aflam cat costa intr-adevar aparatele pe care dam sute, chiar mii de lei.
Cat costa cu adevarat un iPhone? Ce preturi de productie au cele mai iubite gadgeturi
Nu ni se pare iesit din comun sa platim sume mari de bani pentru un smartphone proaspat lansat, iar pentru multi dintre noi visul de a avea o tableta este un plan cu bataie lunga. Gadgetarii impatimiti, cei care vor sa aiba cel mai tare telefon, cel mai tare laptop sau cel mai tare aparat de facut clatite isi alimenteaza lunar pasiunea cu sume mari.
Daca facem o socoteala si vedem cat am dat in ultimul an pentru aceasta placere vinovata, ne vine natural sa ne intrebam care sunt costurile de productie ale gadgeturilor. 
Inainte de toate, trebuie adaugat ca, la acestea, in pretul de la raft mai intra TVA-ul, transportul, costuri cu marketingul, chiar si bani ceruti de operatorii de telefonie si diverse alte sume pe care le primesc intermediarii.
Companiile producatoare nu fac publice costurile de fabricatie pentru gadgeturi, insa exista firme care fac estimari. Singurii care au fost transparenti si au dat exact un pret au fost cei de la Amazon, care au venit cu o strategie creativa pentru a obtine profitul.

iPhone 4S
Pret in Romania la liber: de la 2700 RON
Pret la abonament: 165 euro
La scurt timp dupa lansare, smartphone-ul a fost subiectul unei analize riguroase, pentru a se vedea care sunt costurile de fabricatie. Cercetarea a fost facuta de IHS iSuppli, iar din ea a rezultat pentru modelul de 16GB un cost estimat de 188 dolari, cel de 32GB - 207, iar cel de 64GB - 245 dolari. Si costul pentru modelul precedent, iPhone 4, a fost estimat la o valoare apropiata: 187,51 dolari.
Defalcat pe componente, procesorul A5 dual-core ar costa Apple 15 dolari, iar camera foto de 8MP doar 17,60 dolari. Ceva mai scump este ecranul: 23 dolari, scrie pcmag.
Pentru telefonul concurent, Samsung Galaxy S III, nu exista deocamdata o analiza similara.

Noul iPad
Pret in magazinele de la noi: de la 2200 RON pentru modelul Wi-Fi cu 16GB
Firma IHS iSuppli a realizat un studiu identic si dupa lansarea Noului iPad. Versiunea cea mai ieftina, care costa in America 499 dolari, iar la noi vreo 2200 RON, are costuri de productie de 316 dolari. Modelul cel mai scump, insa, cel 4G de 64 GB, este pe piata la 829 dolari, insa a fost fabricat in schimbul sumei de doar 409 dolari.
Una dintre cele mai scumpe componente este ecranul, care ii costa pe cei de la Apple 87 de dolari, scrie AllThingsD.
Fata de iPad 2, costurile de productie au crescut cu 21 pana la 25%, in functie de model, sustine iSuppli.

Nokia Lumia 900
Pret la liber in Romania: ~ 2000 RON
iSuppli a studiat si Nokia Lumia 900, unul dintre smartphone-urile pe care producatorul finlandez mizeaza pentru a-si reveni pe piata. Costurile componentelor sunt de 209 dolari, la care se adauga alti 8 dolari mana de lucru, ceea ce face ca suma sa urce la 217 dolari. Compania vinde smartphone-ul la un pret dublu: 450 dolari in SUA.
Pentru comparatie, IHS iSuppli a studiat Samsung S II Skyrocket. Fabricarea acestuia costa ceva mai mult, 236 dolari, plus 8 dolari mana de lucru, insa pretul din magazine este cu aproximativ 100 de dolari mai mare decat cel al Lumia 900: 550 dolari in SUA, potrivit iSuppli.

Amazon Kindle Fire
Pret in Romania: 1150 RON
Amazon are un pic alta strategie. Tableta vine cu costuri de productie estimate la 209,63 dolari, in conditiile in care in SUA aceasta se vinde cu 199 dolari. "Kindle Fire, cu un pret de 199 de dolari, e vanduta in pierdere de Amazon, la fel cum si Kindle-ul obisnuit (n.r. ebook reader-ul) e vandut in pierdere, la 79 de dolari", a spus Andrew Rassweiler, de la IHS iSuppli.
Explicatia: Amazon mizeaza ca persoanele care vor cumpara tableta vor avea nevoie si de continut pentru ea: reviste electronice, carti, filme, muzica, iar banii vor veni in acest mod, din magazinul online.
Cea mai scumpa componenta este ecranul, care costa 87 de dolari.
Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.yoda.ro
Galerie foto
Ti-a

marți, 24 iulie 2012

Legende despre branduri




Companiile cheltuiesc enorm pentru imaginea lor iar unele dintre ele, precum Coca-Cola, au creat special siteuri unde combat tot felul de mituri despre produsele sau reclamele lor.
Mitul Nr.1: Mountain Dew reduce cantitatea de spermă
 
Nu există nici o dovadă că ingredientul în discuţie, Yellow 5, poate cauza acest lucru.
 
Mitul Nr. 2: Dacă inversezi logo-ul Coca-Cola, se citeşte "Nu Mohamed, nu Mecca" în arabă
 
Ar trebui să scrie "Coca-Cota" pentru ca textul să semene cât de cât cu scrierea arabă. Compania susţine că mulţi clerici şi diverse comisii au studiat imaginea şi nu au descoperit nimic. Coca-Cola a desenat logo-ul în 1886 la Atlanta şi atunci nu aveau nici o legătură cu limba sau cultura arabă.
 
Mitul Nr. 3: Firma de încălţăminte Vans a desenat Steaua lui David pe tălpile pantofilor ca să calci pe simbolul evreilor
Deşi steaua cu şase colţuri apare pe talpa încălţămintelor Vans, Anti-Defamation League, organizaţie non-guvernamentală internaţională care apără drepturile evreilor, a stabilit că designul tălpii Vans nu are nici o legătură cu religia evreilor.
 
Mitul Nr. 4: Băiatul din reclamele Life a murit pentru că a consumat Pop Rocks şi Coca-Cola
John Gilchrist, actorul care a jucat rolul lui Little Mikey în celebrele reclame americane cu cerealele Life lansate în 1972, nu a murit consumând Coca-Cola şi Pop Rocks (bomboane acidulate - n.red.) în acelaşi timp. Zvonul sugerează că bomboanele Pop Rocks se umflă în stomac şi te fac să explodezi. General Mills, compania ce deţine produsul Life, a trebuit să organizeze o campanie naţională pentru a informa oamenii că actorul nu a murit.
 
Mitul Nr. 5: Vechiul logo Proctor&Gamble sugerează legătura companiei cu biserica satanistă. Cele 13 stele reprezintă un verset din Apocalipsa şi numărul 666 apare în barba bătrânului
Compania a indicat că imaginea arată un om care priveşte spre cele 13 stele care simbolizează cele 13 colonii americane din trecut. Proctor&Gamble a dat în judecată compania Amway, producător ce concurează cu P&G pe acelaşi sector de produse, pentru că a răspândit acest zvon. P&G şi-a schimbat în cele din urmă logo-ul.
 
Mitul Nr. 6: Disney ar face orice pentru a se asigura că nimeni nu este declarat mort pe proprietatea lor
În timp ce unii susţin că este politica companiei ca nimeni să nu fie declarat mort la Disney, în realitate, oameni au fost declaraţi morţi pe proprietatea companiei.
 
Mitul Nr. 7: Un oraş japonez şi-a schimbat numele în "Usa" după Al Doilea Război Mondial pentru a-şi putea eticheta produsele "MADE IN USA"
Usa este o localitate din Japonia ce datează din secolul VIII. În plus, produsele de import trebuie să afişeze ţara de origine, nu oraşul, astfel încât acest truc nu ar fi mers pentru japonezi.
 
Mitul Nr. 8: Heinz are 57 de varietăţi
Sticla renumitului ketchup are gravată pe ea cifra 57, însă acest număr nu are nimic de-a face cu numărul de produse fabricate de către companie. Adevărul e, aşa cum recunoaşte fondatorul Henry Heinz, că cinci era numărul lui norocos iar şaptele, al soţiei.
 
Mit 9: Tommy Hilfiger i-a spus lui Oprah că nu-şi doreşte ca negrii şi asiaticii să-i poarte hainele produse de compania sa
Oprah a infirmat acest zvon imediat şi după câţiva ani, atunci când Hilfiger a fost invitat la emisiunea ei, Oprah a început show-ul prin a dezminţi acest mit.
 
 
PS  Desi trebuie sa mentionez ca Adidas nu este un brand American...

Investitii din bugetul statului

Pentru ca normal ne dorim sa ne aliniem uniunii europene cu infrastructura baietii destepti s-au apucat de investit banisorii contribuabililor( eu, tu, ala, prostii cotizanti.) , si aici trebuie sa mentionez ca nu este propaganda electorala, nu am nici o culoare politica, ci pur si simplu ca eu repet eu cred ca toti sunt la fel.


Primul audit la Ministerul Dezvoltării: "“Aberaţii de investiţii: drumuri care leagă nimic de nimic, săli de sport în comune cu 600 de locuitori, plăţi pentru bazine de înot în stadiul zero”"


Primul audit la MDRT: "“Aberaţii de investiţii: drumuri care leagă nimic de nimic, săli de sport în comune cu 600 de locuitori, plăţi pentru bazine de înot în stadiul zero”"


“"Am să vă supun atenţiei raportul de audit realizat pentru perioada 2009-2012, entităţile supuse fiind Compania Naţională de Investiţii şi celebrul PNDI. Concluzia: jaf cu banul public, acesta este rezultatul auditului. Am avut de-a face cu dispreţul pentru banul public şi cu bătaia de joc faţă de banul public"”, aşa a început Eduard Hellvig, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, prezentarea raportului de audit al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Acesta este primul raport de audit realizat la MDRT.
“În toate acţiunile politice am considerat că trebuie să fim decenţi în comunicare. Elena Udrea declara pe 27 mai că aşteaptă mulţumiri pentru ce a făcut la MDRT. După acest audit nu vă voi putea mulţumi niciodată doamna Udrea”, a spus el.
Hellvig a declarat în cadrul unei conferinţe în care a prezentat concluziile raportului demarat în iunie că problemele identificate constau în existenţa unor ilegalităţi privind achiziţiile publice, inexistenţa unei monitorizări prompe a firmelor cu care MDRT avea contracte, lipsa unor criterii bine definite în selectarea proiectelor şiselectarea firmelor dar şi absenţa unei viziuni a MDRT prin care să se stabilească principiile de dezvoltare regională.
“Aşa s-a ajuns la aberaţii de investiţii, drumuri care leagă nimic de nimic, săli de sport în localităţI în care numărul locuitorilor şi vârsta acestora nu justifică sub nicio formă o asemenea investiţie, localităţi care nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canalizare. S-au realizat plăţi în avans pentru bazine de înot al căror stadiu de construcţie este zero”, a spus el.
În raportul de audit se arată că pentru un metru pătrat de bazin de înot MDRT a plătit circa 8.600 de lei iar pentru un metru pătrat al unui patinoar preţul a fost de puţin peste 5.600 de lei.
“S-au efectuat decontări pentru contracte încheiate cu Compania Naţională de Investiţii în anul 2009, pentur obiective de investiţii privind programul bazine de înot, pentru procurări de materiale, la care stadiul fizic de execuţie al contractului în luna mai 2012 era zero”, a spus el.
Pentru realizarea unui bazin de înot în Mediaş, cu o valoare de 4,8 milioane de lei, firma Dafora a încasat în avans 34% din valoarea contractului, stadiul de execuţie al bazinului fiind zero în mai. Şi pentru un bazin de înot din Timişoara, firma Termogaz Haţeg, a încasat 21% din valoarea de 4,6 milioane de lei a contractului, deşi stadiul de execuţie este zero, potrivit ministrului.
El a mai spus că raportul de audit arată că banul public s-a cheltuit ineficient şi pe sălile de sport.
A fost construită o sală de sport în comuna Rieni, în valoare de 2,5 milioane de lei, localitatea unde sunt 571 de locuitori. O altă sală de sport, pentru care s-au plătit suma de 3,1 milioane de lei, a fost construită în Poienii de Jos (comuna Bunteşi), care are 630 de locuitori.

sâmbătă, 21 iulie 2012

Tigara Electronica

Singurul beneficiu al Tigarii Electronice, eu personal il gasesc, ca o poti utiliza in incaperi unde fumatul este interzis, adica atunci cand sefu de molesteaza cu o sedinta de 8 ore fara pauza si lui ii crapa buza de o tigara tu sa fii mai promt si sa bagi neincetat electronica. NU inteleg de ce fumeaza lumea electronica, personal cred ca este doar mai econimica decat un pachet de tigari, insa nu iti ofera aceeasi satisfactie. Sunt de parere ca daca vrei sa te lasi de fumat rupi pachetul de tigari si de azi nu mai fumezi si gata. Electronica nu ajuta cu nimik, sau mergi pe sistemul "Eu cand vreau sa fumeg, fumeg"/

marți, 17 iulie 2012

Fructele "Tineretii Fara Batranete"


Sunt foarte apreciate la nivel mondial şi, de o bună bucată de vreme, au început să devină cunoscute şi pe piaţa din România. Goji, noni sau pomelo sunt fructe excepţionale ca şi conţinut, cu un efect deosebit asupra sănătăţii, pe care ţi le recomandăm să le încerci.



POMELO, complex terapeutic
Este cel mai mare fruct dintre citrice şi are gustul ca al unui grepfrut dulce. Pomelo este apreciat ca fiind un adevărat complex natural, datorită conţinutului său de provitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B9, C, acid folic, acizi organici, proteine, minerale (calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu şi fier). Un sfert de pomelo, deci aproximativ 150 g, are 60 de calorii şi asigură necesarul zilnic de vitamina C. Acest fruct are efect antioxidant, reprezintă un stimulator digestiv ideal, ajută la tratarea obezităţii şi poate fi consumat în cazurile de răceală şi gripă. De asemenea, reglează nivelul colesterolului şi ajută aparatul circulator.

NONI, fructul vieţii
În multe culturi din Asia, noni se bucură de o mare popularitate, fiind supranumit şi "fructul vieţii" sau "fructul zeilor". La indieni, planta de noni era considerată sfântă, fiind amintită ca "Ashyuka" (viaţă lungă). Gustul e iute-acrişor, deci deosebit faţă de majoritatea fructelor, însă şi compoziţia siropului său e aparte. Mai exact, e foarte bogat în substanţe biologice active care nu se găsesc în alte legume sau fructe. Consumate în mod constant, fructele de noni ajută la scăderea hipertensiunii. În plus, au efect antialergic şi antibacterian, întăresc sistemul imunitar, reglează somnul, cresc  rezistenţa la stres şi îmbunătăţesc starea generală fizică şi psihică.

GOJI au efect antiîmbătrânire
Fructul goji conţine de 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele, mai mult betacaroten decât morcovii, mai mult fier decât o friptură, e bogat în vitamina B, minerale, aminoacizi şi uleiuri esenţiale. În Tibet, de unde provin, localnicii le consumă uscate sau sub formă de suc, ceai. Nu întâmplător, acolo, numărul persoanelor cu vârsta de peste 100 de ani e de 16 ori mai mare decât în orice altă zonă a lumii. O linguriţă de fructe de goji luate pe stomacul gol dau energie, ajută tranzitul intestinal, reglează nivelul zahărului din sânge şi ajută la slăbit. În plus, îmbunătăţesc sistemele imunitar şi cardiovascular, memoria şi combat anxietatea.

luni, 16 iulie 2012

Nuci

Am dat intamplator de o reteta de nuci. Nu ma pricep la bucatarie/patiserie/cofetarie, insa cand vad nucile , ma apuca nostalgia vremurilor comuniste, cand o ajutam pe mama si coceam un sac de cofraje de nuci si le puneam in camara. Sambata mama facea o crema de cacao de ne lingeam pe degete. Asa ca daca mai sunt si alti nostalgici, recomand cu placere. Am mai tot incerca sa cumpar, insa nu au nici un gust sunt facute numai din chimicale.

Ingrediente: un paharcu zahăr, un pahar cu ulei, un plic praf de copt, 6 ouă, coaja răzuită de la o lămâie, făină cât cuprinde astfel încât să fie aluatul moale, zahăr pudră pentru decor; pentru cremă: 400 ml lapte, 200 g zahăr, 500 g nucă măcinată, 3-4 linguri cacao, esenţă de rom.


Preparare nuci: se mixează ouăle cu zahărul şi cu praful de copt până îşi dublează volumul, apoi se adaugă treptat uleiul până se încorporează tot. Se opreşte mixerul şi se pune făină cât cuprinde, astfel încât să rezulte un aluat uşor de modelat. Se fac biluţe mici, care se coc la aparatul special sau în orice formă de nuci.

Preparare cremă: se pun laptele cu zahărul pe foc şi se amestecă până se dizolvă cristalele, apoi se adaugă nuca măcinată, cacaua şi esenţa de rom. Se mai lasă 3- 4 minute pe foc şi se pune la rece! Se umplu nucile cu cremă şi se lipesc între ele.

miercuri, 11 iulie 2012

Dependenta de Cola

Ma gandesc ca pe langa ficat si rinichi praf cu siguranta ca avea si 150 kg si tremura atunci cand nu consuma. NU ma dau inteligent dar cea mai buna bautura este apa ( desi si asta e discutabila, ca sunt o gramada de bacterii si de nitrati si in apa), desi trebuie sa recunosc ca uneori tanjesc dupa un pepsi rece/ cola rece.

Placerea de a consuma cea mai populara bautura din lume era s-o omoare. Bea 24 de cutii zilnic

tanara bea Coca-Cola Protv Ad
O adolescenta risca sa moara, din cauza dependentei sale pentru o bautura considerata foarte nesanatoasa.
Zoe Cross, de 18 ani, a ajuns in stare grava la spital, dupa ce, timp de 4 ani, a consumat zilnic cate 24 de cutii de Coca-Cola.
Medicii au tinut-o cu perfuzii timp de 5 zile si au avertizat-o ca organismul ei nu mai suporta asemenea cantitati de zahar si cofeina, iar rinichii vor ceda in curand, daca nu renunta la acest obicei.
Zoe era deshidratata, pentru ca nu bea decat Cola si din aceasta cauza a facut si o infectie grava.
Tanara este dependenta de Cola de la varsta de 14 ani, iar faptul ca acum lucreaza la un lant de fast-food i-a agravat obsesia, pentru ca toti angajatii primesc gratis aceasta bautura, in timpul serviciului.
Dupa o prima internare, Zoe a redus cantitatea de Cola la 2 litri pe zi, insa nu a fost o masura suficienta, pentru ca a urmat o a doua internare in spital. Tanara are acum crampe si dureri la incheieturi.
Ea spune ca vrea sa renunte la aceasta bautura, insa ii este foarte greu, pentru ca atunci cand nu bea are dureri groaznice de cap.
Conducerea companiei Coca-Cola adeclarat, referitor la acest caz: “Bauturile noastre pot fi consumate moderat, ca parte a unei alimentatii sanatoase”, scrie The Sun.

vineri, 6 iulie 2012

Constructii inovatoare

Asa ceva nu vom vedea niciodata in Romania, noi nu suntem in stare ca construim o amarata de autostrada, sau sa asfaltam niste strazi.


Chinezii au demonstrat de mult timp că nu mai au nevoie de expertiza vesticilor în dezvoltarea unor proiecte complexe şi ultima dovadă o reprezintă un pod de 37 de km, cu 3 benzi pe sens, construit peste o mare.







Chinezii sunt rapizi când vine vorba de construcţii.  Aceştia au construit în doar patru ani un pod de 37 de km care leagă localităţile Qingadao şi  Huangdao.

Podul, care are o lăţime de 35 m, a costat 2,3 miliarde de dolari. Proiectat de Shandong Gausu Group, podul are 5.200 de piloni şi este aşteptat să atragă un trafic de peste 30.000 de vehicule pe zi.

Constructia a început în 2007, iar scopul investiţiei a fost scurtarea drumului între Qingdao ş districtul Huangdao cu 30 km, reducând timpul de călătorie de la 40 la 20 de minute, conform lui Han Shouxin, oficial al comitetului de management al traficului urban din Qingdao.

miercuri, 4 iulie 2012

Telefoanele mobile

Ufff, asa m-am saturat de telefoane mobile te touchscreen-uri de tot felul fe gaget-uri. Pe vremea lu piticu cand aveau in cartier 3 persoane telefon ca se stia unde lucrau oamenii, toata lumea era punctuala, nu era stresata daca nu ajungea-i la timp la intalnire, nu te omora nimeni cu telefoane de gen 'Unde esti , cand vii, mai vii, daca tot esti acolo cumpara si aia... etc." Cum spuneam mai de mult tehnologia in loc sa ne usureze viata mai mult o complica. Ce ma dispera cel mai mult pe mine este ca desi exista atata tehnologie in lumea asta a telefoanelor, touch-urilor si atat de multa dinamica, nu am vazut/gasit si eu un telefon/smartphone etc, care sa te tina bateria mai mult de 1-2 zile, daca il folosesti sau nu. SI nu pot intelege treaba asta, cum nu sunt in state cercetatorii apple, samsung, nokia, etc sa scoata o baterie care sa dure 1 saptamana indiferent cat de mult o folosesti.Aici iese din ecuatie marimea, si grosimea telefonului, pentru ca dupa parerea mea nu e relevant.Cum pot face o memorie de 64 GB pe un smartphone, imi e greu sa cred ca nu poti pune si o baterie care sa dureze. In concluzie nu le mai suport, mai ales ca de ceva timp telefonul meu, Nokia de origine ( si aici imi aduc aminte de copilarie, cand prietenul meu Gabi, imi zicea: Ce ma iar ti-ai luat nokia, marca aia care face cizme de cauciuc si hartie de xerox, pune mana si cumpara un telefon" ) insa la un studiu amanuntit toti producatorii sunt la fel. Nu stiu ce sa mai fac cu el , il scot de la incarcat si cedeaza in 10-20 min , cand iti e lumea mai draga atunci ma lasa. Este maxim de enervant.
Va doresc sa nu aveti aceasta problema ca nici nu stiti cat de grava e.