vineri, 29 aprilie 2016

Putem face afaceri fara bani ?

Tot mai multe afaceri clasice se inchid si tot mai multe persoane doresc sa inceapa unele noi, poate fii un paradox, dar este adevarat.
Trebuie sa luam in calcul ca generatia tanara s-a saturat de sclavia corporatiilor si a managementelor prost aplicate, a stress-ului si sa programelor prelungite, tot mai multi cautand sa dezvolte afacerei pe cont propriu.
Generatia tanara pare plictisita de job-uri postate pe site-uri de specialitate unde se cere o experientra covarsitoare pentru orice tanar aspirant la un Job, s-au saturat de intership-uri platite cu minim pe economie, in speranta ca vor prinde un job.
Desi mediul de afaceri nu este foarte stabil, desi micii producatori, micii comercianti nu sunt incurajati cu nimik aspiratiile si creativitatea tinerilor pare de neoprit, dar ce facem cu bugetul, ce afaceri facem, de unde primim finantare?

Una din cele maii cunoscute metode de a incepe o afacere pe cont propriu fara un buget urias sunt afacerile de internet marketing sau multi level marketing. Cu o contributie incepand de la un min de 28$ pe luna poti dezvolta cauta afaceri cu care sa rezonezi in functie de aptitudini si de cercurile de influenta in care o poti promova.

Am sa va suspun atentiei una din afacerile in care poti intra cu 28$/ luna si in care poti castiga bani frumosi, fara a vinde produse. In general afacerile de multi level marketing ori sunt afaceri de investitii, ori afaceri de retail care in mare parte sunt cu produse cosmetice, anti aging etc..

Am sa va propun afacerea Olympic Idea, o afacere noua in romania, ceea ce stim cu totii ca este un avantaj cand incepi o astfel de afacere. 
Olympic Ideea are 3 ramuri de afacere, dezvoltarea retea de comercianti si consumatori, vanzare de instrumente de internet marketing catre alte companii de multi level sau catre companii clasice, si vanarea de aplicatii mobile catre aceleasi categorii mentionate mai sus.
De ce m-a atras pe mine acest sistem este pentru ca pot sa imi aloc cat timp vreau cand vreau si cum vrea, dar cel mai important este ca rezonez cu afacerea, ca este la incaput, ca nu trebuie sa vinzi produse ( cafea, ceai, cosmetice, creme, suplimente etc..) 

Am sa va pun cateva video  pentru a vedea ce inseamna aceasta afacere si totdata instructiuni de aderare la ea, cat si un contact in cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii.

Am sa incep cu Prezentarea Afacerii si a planului de Compensare: 


Prezentarea instrumente de marketing: 

A. Olympic Marketing System: 


B. Automated Web binar: 






C. My on-line Coach: 





App builder : 



Pentru mai multe detalii va puteti inregistra aici:
Tel : 0727609777
Skype: mariusdavid2001
facebook: marius.david.399

Fii in primii 100, incepe acum!.

duminică, 24 aprilie 2016

Umilinţa de la locul de muncă

De foarte multe ori auzi si stim despre aceste lucruri insa ne complacem in ele. Suntem zilnic calcati in picioare de superiori prost pregatiti ajunsi in functii de conducere datorita pupincurismului sau a pilelor, insa nu avem curajul sa reactionam. Unul din cei mai mari factori fiind ratele la banci, familia, copii, si varsta.
Este gresit nu facem decat sa ne denigram sa inghitim si sa facem si pe altii sa procedeze la fel. Trebuie sa ne rasculam, sa spunem ce nu ne convine si sa actionam ca atare. NU facem decat sa devenim incompetenti pentru ca ne pierdem increderea in noi, si sa transmitem frustrarea copiilor nostrii, pe care ii neglijam datorita programului prelungit de la serviciu.


Aproximativ 8% din angajaţi sunt hărţuiţi psihologic de şefi, iar alţi 41% au şefi care ţipă sau care se poartă urât cu subalternii. Numărul celor care sunt terorizaţi la serviciu este mai mare, deoarece unor intervievaţi le-a fost teamă să spună adevărul, susţin sociologii care au realizat cercetarea.

Analiza Institutului pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV) este prima realizată în România pe hărţuirea psihologică la locul de muncă sau „mobbing", cum este cunoscut fenomenul la nivel internaţional. Sociologul Cristina Tomescu spune că românii nu sunt obişnuiţi cu acest concept:
Citiţi şi:
Niciun vinovat pentru angajaţii din Vest care s-au epuizat muncind până la moarte

 „Pe de o parte, oamenii nu-şi dau seama că sunt nefireşti astfel de comportamente. Unora li se pare normal să fie trataţi urât. Pe de altă parte, dacă nu s-a vorbit despre aceste lucruri în România, nu le este uşor să recunoască faptul că suportă asemenea tratamente din partea şefilor", explică Tomescu. De aceea, este foarte posibil ca numărul cazurilor de hărţuire sau doar de comportament neadecvat la locul de muncă (ţipete, jigniri) să fie mult mai dese.
Jumătate dintre români sunt stresaţi la job
Potrivit studiului, conflictul cu şeful este cel mai întâlnit tip de conflict apărut într-o firmă. Cel mai mare procent al celor care au recunoscut că lucrează într-un mediu tensionat, unde se ţipă şi se insultă, sunt cei din zona Bucureşti - Ilfov.

Studiul a mai surprins şi alte aspecte legate de nivelul de stres la locul de muncă. Astfel, jumătate dintre intervievaţi sunt stresaţi la job, o treime din ei lucrează peste program, iar o cincime sunt copleşiţi de volumul de muncă.

Mobbingul înseamnă o presiune psihologică exercitată de şefi sau chiar de colegi pentru a-l determina pe un salariat să părăsească singur o firmă sau o instituţie. Cristina Tomescu atrage atenţia că nu este vorba neapărat de oameni ineficienţi: „Sunt salariaţi care deranjează, într-un fel sau altul. O persoană poate deranja pentru că este prea bună profesional şi şeful poate reacţiona astfel pentru că se simte ameninţat". 

Ca să se încadreze în mobbing, această terorizare psihologică trebuie să se desfăşoare pe o perioadă de mai multe luni. Hărţuirea se concretizează prin mai multe comportamente, explică Tomescu: şeful ţipă la victimă, o jigneşte şi o critică de faţă cu ceilalţi colegi. De asemenea, îi poate da sarcini de serviciu greu de îndeplinit şi îi pune piedici pentru a nu-şi îndeplini misiunea.

Şefii, primii factori de stres

Potrivit Monicăi Manu, psiholog specializat pe psihologia muncii şi organizaţională, şefii se înscriu pe primele poziţii într-un top al factorilor de stres la locul de muncă. „Mulţi ridică tonul, cer prea multe şi nu ştiu să explice, nu au atitudini potrivite", spune Manu.

Specialiştii vorbesc de „mobbingul strategic", cel care apare într-o firmă unde chiar managementul pune la cale acţiuni de persecuţie psihologică pentru a-i determina pe oameni să plece de bună voie. Se întâmplă când firmele fac restructurări, când fuzionează, când vine o conducere nouă. Această politică a managementului apare şi în vremuri de criză, când patronii nu doresc să plătească salarii compensatorii.

Criza stimulează hărţuirea

Chiar şi fără aceste situaţii premeditate, criza stimulează hărţuirea, întrucât toţi, de la şefi până la angajaţii din josul ierarhiei, se simt nesiguri pe locul lor de muncă. Psihologul Monica Manu spune că totul apare pe fondul unui stres accentuat şi în condiţiile reducerii de personal:

„Se încarcă foarte mult volumul de muncă, şefii sunt presaţi de cei de deasupra şi stresul se transmite în jos pe ierarhie, urmând ca ultima verigă, executantul, să fie cea mai afectată de nervozitatea şefilor".

Complici prin tăcere
Sursa : adevarul.ro

vineri, 22 aprilie 2016

Sclavia sportului in Romania

Ceea ce mi se pare extrem de ciudat este ca lucrul asta este real si nimeni nu vorbeste despre el, ca impresarii care aduc jucatorii in tari unde exista riscul de a nu isi primi salariul nu ii protejeaza pe acestia prin contract. Imi aduc aminte de episoade cu jucatori care nu au dorit sa isi prelungeasca contractul si nu sau nu au dorit sa isi micsoreze salariul si din aceasta cauza au sfarsit antrenandu-se prin parcuri, sau mai rau si-au incheiat cariera intr-un mod jenant. Ministerul Tineretului si Sportului nu face nimic sa atraga copii spre sport, iar pe aia care reuseste totusi sa ii atraga ii neglijeaza ii recompenseaza ca pe vremuri. Imi aduc aminte aveam un coleg halterofil care se ducea la concursuri, si pentru ca era foarte bun le castiga, insa venea cu o vaza de sticla pe post de cupa si o pereche de sosete. Inca se mai intampla, ca un campion national sa primeasca 300 lei. 
Draga MTS esti penibil.
"Un fotbalist englez a vorbit in termeni extrem de duri despre experiența pe care a avut-o în fotbalul românesc.
Rhema Obed (24 de ani) a evoluat mijlocaș la Rapid în perioada 2013-2014, însă nu și-a primit salariul cât timp a fost legitimat în Giulești.
Obed a dezvăluit într-un interviu acordat celor de la BBC că a supraviețuit cerându-le bani părinților și primind mâncare de la mama unui coechipier.
”Am ajuns la echipă la un amical din perioada de pregătire, însă colegii mei erau în grevă și au spus că nu vor juca până când nu vor fi plătiți. În primele trei luni am amânat plata chiriei și am trăit din economiile pe care le aveam și din salariul prietenei mele. Așa m-am descurcat . Am fost nevoit să apelez la familia mea. A fost destul de jenant, eu fiind fotbalist, dar asta era realitatea. Primeam mâncare de la mama unui coleg”, a declarat fotbalistul britanic.
Acesta mai spune că vechea lege a insolventei îi transforma pe jucători în sclavi ai perioadei moderne.
”Fotbaliștii devin sclavi acolo. Pentru mine a fost diferit pentru că eram străin și nu trebuia să respect acea lege, deși cei de la club ar fi vrut asta. Am primit o scrisoare de la club în care îmi spuneau că eu le datorez bani pentru că am plecat, când adevărul e că ei m-au îndepărtat.
Pentru jucătorii romani este însă o formă de sclavie modernă”, a mai spus acestaRhema Obed, care evoluează în prezent la NK Krsko (Slovenia), se află încă în litigiu cu Rapidul. El a câștigat disputa cu giuleștenii de la FIFA, însă nici până acum nu și-a primit salariile restante.
Legea insolventei a fost modificată recent, iar sportivii care nu sunt plătiți vor putea de acum îsi rezilieze contractele cu formațiile aflate în această procedură."

Sursa: Libertatea.ro

luni, 11 aprilie 2016

DNA: Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru campania electorală

Un articol blicat de Mediafax, spune ca stimabilul Domn Orban a cerut unui om de afaceri suma de 50,000 euro pentru a face campanie electorala in cursa catre Primaria Capitalei, mai  bine zis un articol publicat de DNA :).
Ce ma surprinde foarte tare este de unde a gasit oameni de afaceri ca in ziua de azi nu mai exista aceasta categorie, sunt numai smenari, tepari, etc.
Sa nu va imaginati ca 50,000 de EUR costa campania, suma era un inceput si se continua cu alte sume ca doar D-nul trebuia sa ajunga primar si sa intoarca sumele celor care l-au imprumutat, prin diverse contracte cu statul etc..
NU se lasa decat cu o cercetare judiciara si cu o pedeapsa pe masura. Asta este viata de parlamentar, si unii inca nu constientizeaza ca timpurile lor au cam trecut ca DNA-ul ii asculta si ii vegheaza mereu.
Ce e de remarcat este ca oamenii astia sunt inca naivi, cred ca noi nu stim cum se fac campaniile electorale, cum se sponsorizeaza si cum se intorc banii la sponsor.
Nu putem decat sa iti uram La multi ani, cu executare.

Olympicidea- Internet Marketing, Network Marketing

Una din afacerile promitatoare si care este la inceput de drum in Romania este Olympicidea.

Voi posta o scurta prezentare a afacerii, pentru cei care fac afaceri de marketing stiu foarte bine ce inseamna un inceput.



Olympic Idea Company


Prezentare: 
Olympic Idea Company a fost fondata in anul 2014 in  SUA, avind sediul oficial in Greenville, South Carolina. Mr Thomas Thurber este Chef Executive Officer al acestei companii.
Principiul de al care a pornit ideologia companiei a fost deja bine cunoscuta strategie de Marketing prin afiliere – dezvoltand apoi un concept bazat pe o platforma electronica virtuala oferind companiilor mici si mijlocii posibilitatea dee a isi promova afacerea in sistem e-commerce (comert electronic).
De asemenea serviciile si produsele oferite de companie ajuta la dezvolaterea unui mediu propice pentru advertisig si promovare media la nivel global a companiilor care aleg sa foloseasca aceasta platforma si ofera diferite forme de discount sau chiar gratuitati in ideea de a isi promova produsele.
Plan De Marketing si Compensatie in care Olympic Marketing isi recompenseaza parteneri de afacere cu 90% sub forma de Bonificatii si Comisioane pastrand doar 10 % in folos personal.
De remarcat faptul ca Olympic Ideea ofera o oportunitatea de afacere la nivel global oferind tuturor celor interesati sa isi urmeze visele si idealurile, o rampa de lasare si Libertate Financiara si Lifestyle
Produse si servicii: 
Olympic Idea Biz  – Back Office Newsletter, Broadcasting, Landing Page, Autoresponde, Opt-in Page, Thank-You Page etc.
My Online Coach
My Automated Webinar – program si aplicatie de webinar si conferinte virtuale
My Olympic App.

Scurta prezentare servicii: 
Olympic Idea este o platforma on line care conecteaza COMERCIANTUL ( persoana juridica) de CONSUMATOR ( persoana fizica ) prin oferirea de servicii si produse cu reduceri, vouchere, cupoane sau chiar gratuitati in ideea de a isi promova produsele si a mari volumul de clienti.

Pentru ca si consumatorii sa fie atrasi de Olympicidea a creat un sistem de compensare pentru fiecare recomandare pe care a cesta o face si totodata ii ofera posibilitatea de a inscrie si noi COMERCIANTI.
Pentru a beneficia de aceasta platforma te poti inregistra aici daca esti : 
CONSUMATOR ( persoana fizica):  http://mariusdavid.olympicidea.com/selectplan2/en/
COMERCIANT ( persoana juridica) :    http://mariusdavid.olympicbiz.com/selectplan/

Planul de compensare a afacerii il gasesti aici : 
Iti poti schimba viata. Alegerea este a ta, totul depinde de tine