Gogoşile, băuturile carbogazoase, cartofii
prăjiţi, chipsurile şi fructele de mare prăjite nu numai că nu au
valoare nutritivă, dar oferă organismului şi o doză "sănătoasă" de
toxine. Nu există mâncăruri "rele", nu-i aşa? Doar mâncăruri pe care le
consumăm cu moderaţie. Ei bine, nu e chiar aşa. Urmptoarele mancaruri
sunt atat de rele pentru organismul nostru încât nu există nici un motiv
pentru care le-am consuma. Gogoşile, băuturile carbogazoase, cartofii
prăjiţi, chipsurile şi fructele de mare prăjite nu numai că nu au
valoare nutritivă, dar oferă organismului şi o doză "sănătoasă" de
toxine.
Băuturile carbogazoase. O cană de suc conţine cam 10 linguriţe de zahăr, 150 de calorii, 30-55 mg cafeina şi este plină de coloranţi şi aditivi. Variantele dietetice sunt de asemenea dăunătoare întrucât conţin îndulcitori artificiali de tip aspartam.
Studiile au legat consumul de suc cu osteoporoză, obezitatea, cariile dentare şi bolile cardiovasculare. Consumând mult suc, cu mult zahăr, scade pofta de mâncare pentru alimente sănătoase ceea ce poate duce la un deficit nutritiv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu