sâmbătă, 8 decembrie 2012

Bun dar nesanatos

Gogoşile, băuturile carbogazoase, cartofii prăjiţi, chipsurile şi fructele de mare prăjite nu numai că nu au valoare nutritivă, dar oferă organismului şi o doză "sănătoasă" de toxine. Nu există mâncăruri "rele", nu-i aşa? Doar mâncăruri pe care le consumăm cu moderaţie. Ei bine, nu e chiar aşa. Urmptoarele mancaruri sunt atat de rele pentru organismul nostru încât nu există nici un motiv pentru care le-am consuma. Gogoşile, băuturile carbogazoase, cartofii prăjiţi, chipsurile şi fructele de mare prăjite nu numai că nu au valoare nutritivă, dar oferă organismului şi o doză "sănătoasă" de toxine.
Gogoşile sunt prăjite, pline de zahăr şi făină albă şi majoritatea varietăţilor conţin grăsimi de tip trans. Gogoşile cumpărate conţin 35-40% acizi graşi de tip trans. În medie o gogoaşă are 200-300 de calorii, majoritatea din zahăr şi puţini alţi nutrienţi. Americanii văd din gogoşi un mic dejun, dar din punct de vedere nutritiv, mâncând o gogoaşă este cel mai prost mod de a-ţi începe ziua. Mai bine să nu mănânci deloc, decât să mănânci o gogoaşă la micul dejun.

Băuturile carbogazoase. O cană de suc conţine cam 10 linguriţe de zahăr, 150 de calorii, 30-55 mg cafeina şi este plină de coloranţi şi aditivi. Variantele dietetice sunt de asemenea dăunătoare întrucât conţin îndulcitori artificiali de tip aspartam.
Studiile au legat consumul de suc cu osteoporoză, obezitatea, cariile dentare şi bolile cardiovasculare. Consumând mult suc, cu mult zahăr, scade pofta de mâncare pentru alimente sănătoase ceea ce poate duce la un deficit nutritiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu