marți, 11 decembrie 2012

Hot, Hoti sau Hotii

Pana nu de mult definitia hotului era destul de simpla, reprezenta o persoana care se ocupa, cu sustragerea de foloase necuvenite de la alte persoane, iar in memoria noastra, hoti erau aceea care furau din 101 ( autobuz), spargeau case si furau masini. Acum definitia hotului a evoluat si hot, si pe langa lucrurile mai sus mentionate, mai sunt si ingineriile financiare, contracte cu statul si multe multe alte, in sa mai este si latura sentimentala, cand se fura sentimente, iubite, dar si acea latura de creeatie, inspiratie, imaginatie, in care regasim informatii, lucrari ( vezi D-nul Ponta, desi la el se numeste copiat :) ) site-uri, si tot asa.
Si cum in general funcioneaza zicala " hotului de hot ii e frica" toata lumea merge pe principiul, vb lu' Gheorghe: " Daca nu ne ardem noi intre noi, frate, sa ne arda altii straini" :)),ajungem sa aruncam cu noroi in prieteni de o viata, in colegi, in copii, parinti si alte "oratanii" protejandu-ne imaginea fara macar sa o privim intr-o oglinta.
D-nul PBA nu merita sa ii rostesc numele,  mi-a adresat acest apelativ si vroiam sa ii amintesc ca, hotul striga hotii, si ca, scarba care ii este provocata probabil este din cauza imaginii care se reflecta in oglinda in atunci cand se uita.
Societatea romaneasca creeaza astfel de hoti care cred ca sunt "baieti de cartier" sau "smecheri", daca abordeaza acest comportament de mahala, insa nu fac decat sa creeze o falsa impresie.
Fiti Hoti, atunci cand trebuie si atunci cand merita, sa furati meserie, cunostiinte dar niciodata munca altuia.
Pace

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu