joi, 24 ianuarie 2013

5 soluţii care te scapă de igrasie

Afară este frig, în casă cald. Dacă pereţii nu sunt bine izolaţi, în locul unde se întâlnesc cele două fronturi de aer cu temperaturi opuse apare igrasia şi “înfloreşte” mucegaiul. Până la primăvară, acesta îţi “roade” tencuiala şi te pricopseşte cu boli respiratorii. E timpul să scapi de el! Specialiştii de la www.rtv.net îţi propun cinci soluţii cu eficienţă şi preţuri diferite.
  • Aditivii antifungici adăugați în mortar dau rezultate limitate: ei nu mai lasă igrasia să se formeze pe pereții casei tale, dar o “obligă” să se ducă în altă parte. În cazul apartamentelor de la bloc, ea “va migra” la vecini

1. Aditivii încorporaţi în mortar

Şi metoda amestecării, în mortarul cu care se renovează pereţii, a unor aditivi antifungici dă rezultate limitate: substanţele respective intră în porii materialului şi se cristalizează; de aceea, apa nu va mai trece prin acel perete, dar se va duce în altă parte, respectiv la vecini, în cazul locatarilor de bloc!

2. Plăcile de polistiren

Polistirenul lipit pe perete nu lasă igrasia să se formeze în casă. Dar specialiştii spun că există o chichiţă: dacă nu e calculat corect punctul de rouă (locul de întâlnire a aerului cald cu cel rece), igrasia apare, în continuare, pe zid. Dacă nu-ţi permiţi costul suplimentar presupus de acest calcul, măcar eşti mulţumit(ă) că mucegaiul e camuflat de placa de expandat.

3. Soluţiile şi vopselele antifungice

Sprayurile şi vopsele antimucegai, care se aplică pe peretele afectat, sunt soluţii de moment, spun specialiştii, pentru că aditivii speciali din compoziţia acestora înlătură efectul, nu şi cauza: ei blochează, pentru un timp, umezeala şi albesc peretele, dar mucegaiul va reapărea mai devreme sau mai târziu.

4. Batoanele congelate

O metodă modernă este implantarea unor soluţii chimice congelate în pereţi. Aşa sunt, de exemplu, batoanele antimucegai care fac să dispară igrasia timp de 25 de ani. Batoanele sunt ţinute în prealabil în congelator, apoi se introduc în găuri practicate în perete. Pe măsură ce se topesc, soluţia din batoane se cristalizează, iar zidul, nemaifiind poros, nu mai lasă apa să treacă.

5. Metoda electro-cibernetică

Este cea mai nouă soluţie apărută pe piaţă: un aparat montat cu şuruburi, pe perete, respinge igrasia prin impulsuri electro-magnetice de undă lungă, pe o rază de 12 metri, şi este eficient vreme de 20 de ani. Un astfel de sistem e mai costisitor, dar pentru că vei avea pereţi sănătoşi, îţi vei scoate cheltuiala în timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu