miercuri, 21 decembrie 2011

Termopane si sistemul sanitar

Un copil de 8 luni a murit în spital pentru că n-a mai avut zile. Aşa se spune de obicei. Mama micuţului din Iaşi ştie însă altceva. A ţinut un mic jurnal din ziua în care s-a internat cu copilul şi a notat tot ce s-a întâmplat în spital.
A scris despre lipsa filtrelor de la aparatul de hemofiltrare şi cum acest fapt a întârziat începerea tratamentului cu o jumătate de zi.

A scris despre experimentele pe care medicii le-au făcut pe copilul ei pentru că nu ştiau să umble cu aparatul de intubare automată, pe care abia îl despachetaseră. A scris cum asistenta întreba: „Oare pe butonul acesta se apasă?”, în timp ce copilul ei să zbătea între viaţă şi moarte.
A scris despre răcnetele şefului de la Terapie Intensivă, dr. Florian Cristogel, şi despre cum acesta s-a îmbunat dintr-odată după ce i-a pus pe birou 900 de lei şi o sticlă de whiskey. După ce copilul a murit, medicul a motivat că banii au fost o donaţie şi că, din ei, a montat o uşă de termopan în clinică.

A scris despre toate medicamentele şi toate materialele sanitare pe care le-a cumpărat din prima până în ultima zi.

A scris despre cum şi-a văzut copilul dându-şi ultima suflare şi cum medicii de la „Sf. Maria” din Iaşi au ridicat din umeri, conducând-o uşurel spre ieşirea din spital.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu