Acasa, stim cu totii cum se mananca banalele mere, portocale, banane
sau pepene. Insa la restaurant, trebuie sa tii cont de cateva reguli.
Celebrul ghid britanic de bune maniere Debrett’s iti spune cum se
mananca chiar si cele mai banale fructe.
Daca mananci banane intr-un cadru oficial, este recomandat sa le cureti complet de coaja si apoi sa iei bucatile cu furculita. In alte situatii, revino la manierele primare: le cureti de coaja si le musti direct.
Strugurii
Nu rupe cate o boaba dintr-un ciorchine mai mare. Recomandat este sa iti rupi un ciorchine mai mic si sa-l iei pe farfuria ta. Abia apoi poti sa ciugulesti cate un strugure.
Lamaile
O felie de lamaie insoteste de obicei pestele sau fructele de mare. O poti stoarce pur si simplu cu degetele sau cu ajutorul dintilor unei furculite. Este recomandat ca atunci cand o storci cu mana, sa ii acoperi coaja cu palmele, evitand astfel sa ii stropesti pe cei din jur.
Merele
La restaurant, merele trebuie taiate in sferturi , iar miezul scos din fiecare bucata. Apoi, poti folosi fara probleme degetele ca sa le mananci. Daca esti acasa, poti musca direct din ele.
Kiwi
Foloseste un cutit bine ascutit pentru a curata coaja. Apoi, trebuie doar sa feliezi fructul si sa mananci bucatile cu furculita. Mananca-le cu tot cu seminte.
Portocalele
Pentru inceput, taie baza si varful portocalelor. Apoi, taie cojile fasii si indeparteaza-le fara sa stropesti in jur. Cu varful cutitului, scoate semintele, iar apoi indeparteaza membranele cu degetele. Mananca miezul cu mainile.
Pepenele
Atunci cand esti acasa, poti sa-l tai felii, pe care sa le tii in mana si din care sa mananci direct. La o masa formala insa, se mananca cu furculita, indepartand usor semintele la marginea farfuriei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu