duminică, 25 noiembrie 2012

Izolare termica- Lana

Tot mai mulţi români aleg să-şi izoleze casele cu materiale ecologice, iar lâna a devenit unul foarte cerut pe piaţa de profil. Specialiştii spun că acest material apără de frig, dar şi de caniculă. Produsul e mai scump decât cele sintetice, dar absoarbe din casă şi nici nu se toceşte.
  • Lâna se lipeşte sau se capsează pe pereţi. Aşa arată o pătură din lână folosită la termoizolaţii
    În timp ce mulţi ciobani din România aruncă lâna pentru că industria textilelor de la noi e în cădere liberă, specialiştii în construcţii i-au găsit o nouă întrebuinţare: izolarea caselor. Lukacs Lehel (foto), din Cristuru Secuiesc, Harghita, comercializează de ceva vreme, în România, lână pentru termoizolaţii.
    “E o piaţă în continuă creştere. Românii s-au convins că lâna este mai bună decât vata minerală, care trebuie înlocuită destulde repede, pentru că se tasează. Lâna nu se toceşte. Termoizolaţia se poate face doar pe interior, dar nu direct pe cărămidă, ci pe un suport de lemn. E perfectă şi pentru case, şi pentru apartamente şi o poţi folosi pentru a izola pereţi, dar şi pardosele”, a declarat Lehel, care a mai precizat că lâna este şi un bun izolator fonic. Preţul depinde de dimensiunea şi de grosimea unei pături, care poate fi montată cu ajutorul capselor sau lipită cu adeziv.

    Oferte de preţ-

    Cea mai ieftină, care are o grosime de 20 de milimetri, costă 4 euro pentru un metru pătrat, iar cea mai scumpă, cu o grosime de 100 milimetri, 16 euro.

    Dupa parerea mea cam scumpa dar... 

Tot mai mulţi români aleg să-şi izoleze casele cu materiale ecologice, iar lâna a devenit unul foarte cerut pe piaţa de profil. Specialiştii spun că acest material apără de frig, dar şi de caniculă. Produsul e mai scump decât cele sintetice, dar absoarbe umezeala din casă şi nici nu se toceşte.

Mai mult: Ultima fiţă în termoizolaţii! - Reportaj | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu