luni, 26 noiembrie 2012

Dieta

 Dragilor/dragelor, personal nu va sfatuiesc sa urmati diete din ziare sau dupa ureche ci numai dupa ce va faceti niste analize si consultati un nutritionist. In unele cazuri cand posesorul corpului cunoaste metabolismul acestuia isi poate face dieda dupa bunul plac.. In consecinta dieta este doar de sursa de inspirare


Ziua 1

Prânz: pui/ curcan/ vită + legume la alegere (castraveţi, roşii, ardei, ceapă, praz, spanac).
Cină: peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă, iar dacă e în ulei vegetal se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (castraveţi, ardei, ceapă, salată verde, ridichi, conopidă, ţelină crudă, morcov crud, ciuperci, dovlecei, varză, sparanghel, spanac) + două felii pâine "Slăbeşti mâncând" (până la 70 g).

Ziua 2

Prânz: fructe proaspete – ananas / papaya / cireşe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: carne de vită + legume la alegere (roşii, salată verde, ţelină, 3 - 4 măsline mari, varză, varză de Bruxelles, spanac, castraveţi, praz, sparanghel).

Ziua 3

Prânz: un grepfrut/ un măr + peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (fasole verde, spanac, salată verde, o roşie, ardei, ciuperci, sparanghel).
Cină: vită/ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, roşii, castravete, ţelină crudă, praz, sparanghel, spanac.

Ziua 4

Prânz: un ou fiert (cât doriţi de tare) + 200 g şvaiţer + două felii pâine "Slăbeşti mâncând" (până la 70 g) + legume la alegere (dovlecei, ardei, fasole verde, ceapă, praz, sparanghel, spanac).
Cină: pui la grill + legume la alegere (spanac, ardei, fasole verde, salată verde, varză, vinete, praz, sparanghel, spanac).

Ziua 5

Prânz: vită/pui/curcan + legume la alegere (spanac, salată verde, varză, ardei, dovlecei, ciuperci, praz, sparanghel).
Cină: peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (roşii,
castraveţi, dovlecei, ciuperci, morcov crud, ţelină crudă, conopidă, broccoli, ardei, praz, sparanghel, spanac).

Ziua 6

Prânz: fructe proaspete – ananas / papaya / cireşe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune, renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: un grepfrut/ un măr+ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, ciuperci, roşii, castraveţi, ceapă, praz, sparanghel, spanac).

Ziua 7

Prânz: două ouă fierte (cât
doriţi de tari) + un iaurt natural (până la 250 ml) sau 200 g şvaiţer + legume la alegere (dovlecei, conopidă, broccoli, fasole verde, ardei, ciuperci, vinete, praz, sparanghel, spanac).
Cină: vită + legume la alegere (salată verde, castravete, ţelină crudă, roşii, varză de Bruxelles,
varză, ciuperci, ardei, praz, sparanghel, spanac).

Reguli generale:

►Mănâncă de trei ori pe zi şi ia una sau două gustări între mese.
►Bea zilnic minim doi litri de apă plată sau slab carbogazoasă ori ceaiuri de plante şi fructe; este interzis consumul băuturilor răcoritoare, chiar şi în varianta light.
►Este permisă maxim o ceaşcă de cafea zilnic, în rest, cafea decofeinizată, cicoare, ceaiuri (nu negru deoarece conţine cofeină).
►Din lista legumelor şi a fructelor permise consumă doar ce doreşti.
►Legumele pot fi crude sau gătite prin fierbere, la abur, pe grătar, la cuptor, înăbuşite cu o lingură de ulei de măsline.
►Carnea poate fi fiartă, înăbuşită sau la grătar.
►La prepararea salatelor poţi folosi zeamă de lămâie sau ulei de măsline extravirgin.
►Este interzis orice aliment care conţine zahăr, amidon, dextroză, glucoză, maltoză, făină albă, mălai, orez alb; folosită ca îndulcitor fructoză sau un alt înlocuitor de zahăr agreat de medicul dv.
►Unde nu sunt trecute cantităţi, consumă cât îţi este necesar.
►Toate condimentele sunt premise, cu excepţia sosurilor din comerţ care conţin zahăr.
►Usturoiul este trecut la categoria condiment, dar este permis fără restricţii.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

duminică, 25 noiembrie 2012

Izolare termica- Lana

Tot mai mulţi români aleg să-şi izoleze casele cu materiale ecologice, iar lâna a devenit unul foarte cerut pe piaţa de profil. Specialiştii spun că acest material apără de frig, dar şi de caniculă. Produsul e mai scump decât cele sintetice, dar absoarbe din casă şi nici nu se toceşte.
  • Lâna se lipeşte sau se capsează pe pereţi. Aşa arată o pătură din lână folosită la termoizolaţii
    În timp ce mulţi ciobani din România aruncă lâna pentru că industria textilelor de la noi e în cădere liberă, specialiştii în construcţii i-au găsit o nouă întrebuinţare: izolarea caselor. Lukacs Lehel (foto), din Cristuru Secuiesc, Harghita, comercializează de ceva vreme, în România, lână pentru termoizolaţii.
    “E o piaţă în continuă creştere. Românii s-au convins că lâna este mai bună decât vata minerală, care trebuie înlocuită destulde repede, pentru că se tasează. Lâna nu se toceşte. Termoizolaţia se poate face doar pe interior, dar nu direct pe cărămidă, ci pe un suport de lemn. E perfectă şi pentru case, şi pentru apartamente şi o poţi folosi pentru a izola pereţi, dar şi pardosele”, a declarat Lehel, care a mai precizat că lâna este şi un bun izolator fonic. Preţul depinde de dimensiunea şi de grosimea unei pături, care poate fi montată cu ajutorul capselor sau lipită cu adeziv.

    Oferte de preţ-

    Cea mai ieftină, care are o grosime de 20 de milimetri, costă 4 euro pentru un metru pătrat, iar cea mai scumpă, cu o grosime de 100 milimetri, 16 euro.

    Dupa parerea mea cam scumpa dar... 

Tot mai mulţi români aleg să-şi izoleze casele cu materiale ecologice, iar lâna a devenit unul foarte cerut pe piaţa de profil. Specialiştii spun că acest material apără de frig, dar şi de caniculă. Produsul e mai scump decât cele sintetice, dar absoarbe umezeala din casă şi nici nu se toceşte.

Mai mult: Ultima fiţă în termoizolaţii! - Reportaj | Libertatea.ro

Casa de pe autostrada

O familie din China a refuzat banii oferiti de autoritati ca sa se mute iar autostrada a fost construita in jurul casei lor.

FOTO Imaginea zilei! Chinezii nu stau la discutii! Cum arata prima autostrada cu o CASA in mijlocul ei! Dezvoltarea Chinei nu are limite iar asta au demonstrat-o autoritatile din provincia Zhejiang. Mii de masini vor trece zilnic pe au autostrada ultramoderna cu o casa fix in mijlocul ei.

Familia care locuieste acolo a refuza suma oferita de autoritati pentru expropiere deoarece a considerat ca suma este prea mica. Ei vor acum chiar sa-si deschida si o afacere, ca sa profite de traficul anuntat. "Banii nu ne ajungeau sa cumparam o casa noua, asa ca am refuzat. Autoritatile nu au ce sa ne faca, legea ne permite asta. Acum putem sa ne deschidem o afacere si sa ne castigam existenta", a declarat un membru al familiei in The Mirror.

joi, 22 noiembrie 2012

Ce nu trebuie sa cumperi de Black Friday

Pentru ca fenomenul a luat amploare si la noi, numai cu diferente majore in ceea ce priveste procesul de reducere, ca vb aia stim cu totii ca preturile cresc ca ulterior sa scada si etc, nu e ca prin alte parti.Am citit zilele astea pe net ca exista o aplicatie pentru iphone, ca doar nu putea sa faca android-ul :), care se numeste black fraiday si care iti compara preturile cu alte magazine si cu istoricul preturilor in magazinul respectiv, tocmai pentru a nu fii pacalit... de nenica occident , america, iphone alte socoteli

Specialistii spun ca:

Jucariile: desi sunt incluse in ofertele speciale din aceasta campanie, jucariile pot fi cumparate la un pret mult mai bun in cadrul promotiilor care se vor lansa inainte de Craciun.

Consolele de jocuri: acestea pot fi cumparate ulterior, cu reduceri de 30-40%, incluzand si cateva jocuri sau accesorii.

Televizoarele HD de calitate: ofertele rentabile vor include producatorii “de categoria a treia”, deci clientii care doresc produse de marca nu vor avea noroc sa gaseasca ceva ieftin.

Camere digitale de ultima generatie: avand in vedere cat de repede apar noi produse in acest domeniu, este mai bine sa asteptam pana la inceptului anului viitor, cand actualele camera digitale voir fi considerate “vechi” si vor putea fi cumparate la preturi mai bune.

Decoratiuni de Craciun: cel mai bun moment pentru a cumpara aceste produse este in preajma Craciunului.

Produse de birotica: desi apar incluse in oferta unor magazine, in realitate pretul nu difera mult de cel practicat in restul anului.

Bijuterii si ceasuri: desi sunt cadouri tentante, promotia pentru aceasta categorie nu este mai rentabila ca in perioada sarbatorilor, de exemplu.

Haine de iarna: daca aveti nevoie de o noua garderoba este mai bine sa asteptati pana in ianuarie, cand vor fi lichidari de stoc.

Celebru mini iPad de la Apple: lansata recent, pretul la care va putea fi cumparat aceasta tableta nu va scadea decat peste cateva luni. O varianta rentabila este insa vechiul iPad 2, care are carecteristici similare.

Tableta Surface de la Microsoft: ca si in cazul Apple, reducerile vor aparea abia din primavara, cele de acum fiind nesemnificative.

marți, 20 noiembrie 2012

Oda tie Jack

Pentru ca suntem o comunitate de prieteni, doresc sa iti aduc acest omagiu si sa iti spun ca de mult mult nu ne-am mai intalnit, si ca atare nu ar strica o intalnire :)), dar stii tu intr-un mediu rece, chiar inghetat daca se poate si sec, nu ca meltenii care au inceput sa faca fel de fel de combinatii.
Sa il citez pe colegu Traian cu 4 cuburi :)))
RESPTECT!!
 
 Americanul care a inventat una dintre cele mai apreciate bauturi din lume a avut parte de o moarte cat se poate de stupida.
Jack Daniel a murit in 1911 in Lynchburg. Totul a plecat intr-o dimineata in care s-a trezit foarte devreme pentru a merge la munca.


Jack Daniel

Ajuns in fata seifului, Jack nu si-a mai amintit combinatia pentru a-l deschide. Nu era prima oara. S-a enervat atat de tare incat a tras un sut cu toata forta in seif.
Jack Daniel

Rana pe care si-a provocat-o la deget in urma loviturii a dus la o infectie, Daniel fiind rapus in cele din urma de septicemie. Ultimele sale cuvinte au fost "o ultima bautura, va rog".
Jack Daniel

Incidentul a devenit apoi subiectul unei campanii a metroului din Londra, ce avea ca slogan - "Morala: Nu te duce niciodata devreme la munca".
Jack Daniel

O gluma spusa des celor care viziteaza distileria Jack Daniel's este ca tot ce trebuia sa faca Jack era sa-si bage degetul in propriul sau whiskey pentru a-si curata rana.

Romanii au talent


 Pentru ca in tara asta se pare ca numai fotbalul este important, care si el e vai mama lui, ne rupem un pic de evenimentele mondene, sa il felicitam pe Claudiu, si sa ii multumim ca ne reprezinta cu cinste.
Cat despre inventie, D-nule eu personal sunt un pic cam sceptic, dar atunci cand se va porduce in serie si matale imi poti garanta reducerea de combustibil cu 10% nu zic 15% cu siguranta ca voi investi in sistemul asta. Pana atunci ma ofer cobai sa incerc, insa eu personal nu arunc banii pe incercari.



 Corneliu Birtok- Băneasă arată filtrul pe care l-a făcut pentru un autocar


Corneliu e un inginer auto din Deva pe care nevoia l-a învăţat ceva ce românii vor ţine minte de-acum încolo toată viaţa. Când era mai tinerel, conducea o Dacie cam veche, care se oprea când hunedoreanului i se părea drumul mai lin. Atunci i-a venit ideea să facă un filtru care să tragă în motor mai mult aer şi, astfel, accelerarea să fie mai uşoară. După mii şi mii de ore de muncă, i-a ieşit invenţia. Filtrul pe care l-a confecţionat are însă şi marea calitate de a scădea consumul de carburant cu 15%.
“Am început să mă duc la saloane de inventică, unde luam premii, apoi veneau din ce în ce mai multe cereri de pe piaţa privată”, a declarat Corneliu pentru Libertatea. Bărbatul şi-a făcut deja o fabrică, are patru angajaţi, iar de luna viitoare va vinde filtrele: “Un angajat face cam 20 de filtre pe oră, pentru orice fel de motorizare şi orice tip de combustibil - motorină, benzină sau GPL. O să intrăm pe piaţa pieselor auto ş i vom vinde şi online”. Un filtru va costa 350 de lei, iar elementul de filtrare, care costă 50 de lei, va trebui înlocuit după 25.000 de kilometri rulaţi.

Economiseşti un litru la 100 de kilometri

Filtrul “Air by Corneliu” este unul multifuncţional. “El accelerează viteza aerului care intră în motor, ceea ce îi sporeşte puterea cu 10%. Mai exact, nu trebuie să apeşi aşa tare pe acceleraţie, pentru că filtrul îţi menţine turaţiile mai jos. Se reduce astfel consumul de carburant”, a explicat inventatorul. La o maşină Logan, cu un consum mediu de 8 litri la 100 km, economia ar fi de aproximativ un litru de carburant la o sută de kilometri parcurşi.


Mai mult: A primit medalia de aur la un salon de inventică din Bruxelles - Reportaj | Libertatea.ro
 Corneliu e un inginer auto din Deva pe care nevoia l-a învăţat ceva ce românii vor ţine minte de-acum încolo toată viaţa. Când era mai tinerel, conducea o Dacie cam veche, care se oprea când hunedoreanului i se părea drumul mai lin. Atunci i-a venit ideea să facă un filtru care să tragă în motor mai mult aer şi, astfel, accelerarea să fie mai uşoară. După mii şi mii de ore de muncă, i-a ieşit invenţia. Filtrul pe care l-a confecţionat are însă şi marea calitate de a scădea consumul de carburant cu 15%.
“Am început să mă duc la saloane de inventică, unde luam premii, apoi veneau din ce în ce mai multe cereri de pe piaţa privată”, a declarat Corneliu pentru Libertatea. Bărbatul şi-a făcut deja o fabrică, are patru angajaţi, iar de luna viitoare va vinde filtrele: “Un angajat face cam 20 de filtre pe oră, pentru orice fel de motorizare şi orice tip de combustibil - motorină, benzină sau GPL. O să intrăm pe piaţa pieselor auto ş i vom vinde şi online”. Un filtru va costa 350 de lei, iar elementul de filtrare, care costă 50 de lei, va trebui înlocuit după 25.000 de kilometri rulaţi.

Economiseşti un litru la 100 de kilometri

Filtrul “Air by Corneliu” este unul multifuncţional. “El accelerează viteza aerului care intră în motor, ceea ce îi sporeşte puterea cu 10%. Mai exact, nu trebuie să apeşi aşa tare pe acceleraţie, pentru că filtrul îţi menţine turaţiile mai jos. Se reduce astfel consumul de carburant”, a explicat inventatorul. La o maşină Logan, cu un consum mediu de 8 litri la 100 km, economia ar fi de aproximativ un litru de carburant la o sută de kilometri parcurşi.


Corneliu e un inginer auto din Deva pe care nevoia l-a învăţat ceva ce românii vor ţine minte de-acum încolo toată viaţa. Când era mai tinerel, conducea o Dacie cam veche, care se oprea când hunedoreanului i se părea drumul mai lin. Atunci i-a venit ideea să facă un filtru care să tragă în motor mai mult aer şi, astfel, accelerarea să fie mai uşoară. După mii şi mii de ore de muncă, i-a ieşit invenţia. Filtrul pe care l-a confecţionat are însă şi marea calitate de a scădea consumul de carburant cu 15%.
“Am început să mă duc la saloane de inventică, unde luam premii, apoi veneau din ce în ce mai multe cereri de pe piaţa privată”, a declarat Corneliu pentru Libertatea. Bărbatul şi-a făcut deja o fabrică, are patru angajaţi, iar de luna viitoare va vinde filtrele: “Un angajat face cam 20 de filtre pe oră, pentru orice fel de motorizare şi orice tip de combustibil - motorină, benzină sau GPL. O să intrăm pe piaţa pieselor auto ş i vom vinde şi online”. Un filtru va costa 350 de lei, iar elementul de filtrare, care costă 50 de lei, va trebui înlocuit după 25.000 de kilometri rulaţi.

Economiseşti un litru la 100 de kilometri

Filtrul “Air by Corneliu” este unul multifuncţional. “El accelerează viteza aerului care intră în motor, ceea ce îi sporeşte puterea cu 10%. Mai exact, nu trebuie să apeşi aşa tare pe acceleraţie, pentru că filtrul îţi menţine turaţiile mai jos. Se reduce astfel consumul de carburant”, a explicat inventatorul. La o maşină Logan, cu un consum mediu de 8 litri la 100 km, economia ar fi de aproximativ un litru de carburant la o sută de kilometri parcurşi.


Mai mult: A primit medalia de aur la un salon de inventică din Bruxelles - Reportaj | Libertatea.ro
Corneliu e un inginer auto din Deva pe care nevoia l-a învăţat ceva ce românii vor ţine minte de-acum încolo toată viaţa. Când era mai tinerel, conducea o Dacie cam veche, care se oprea când hunedoreanului i se părea drumul mai lin. Atunci i-a venit ideea să facă un filtru care să tragă în motor mai mult aer şi, astfel, accelerarea să fie mai uşoară. După mii şi mii de ore de muncă, i-a ieşit invenţia. Filtrul pe care l-a confecţionat are însă şi marea calitate de a scădea consumul de carburant cu 15%.
“Am început să mă duc la saloane de inventică, unde luam premii, apoi veneau din ce în ce mai multe cereri de pe piaţa privată”, a declarat Corneliu pentru Libertatea. Bărbatul şi-a făcut deja o fabrică, are patru angajaţi, iar de luna viitoare va vinde filtrele: “Un angajat face cam 20 de filtre pe oră, pentru orice fel de motorizare şi orice tip de combustibil - motorină, benzină sau GPL. O să intrăm pe piaţa pieselor auto ş i vom vinde şi online”. Un filtru va costa 350 de lei, iar elementul de filtrare, care costă 50 de lei, va trebui înlocuit după 25.000 de kilometri rulaţi.

Economiseşti un litru la 100 de kilometri

Filtrul “Air by Corneliu” este unul multifuncţional. “El accelerează viteza aerului care intră în motor, ceea ce îi sporeşte puterea cu 10%. Mai exact, nu trebuie să apeşi aşa tare pe acceleraţie, pentru că filtrul îţi menţine turaţiile mai jos. Se reduce astfel consumul de carburant”, a explicat inventatorul. La o maşină Logan, cu un consum mediu de 8 litri la 100 km, economia ar fi de aproximativ un litru de carburant la o sută de kilometri parcurşi.


Mai mult: A primit medalia de aur la un salon de inventică din Bruxelles - Reportaj | Libertatea.ro

luni, 19 noiembrie 2012

Painea cu unt- 7 idei




Painea cu unt nu va mai fi niciodata la fel. 7 idei in care sa reinventezi aroma untului


Unt cu miere si nuci
Un pachet de unt, 2-3 linguri de nuci tocate marunt si 3-4 linguri de miere sunt ingredientele de care ai nevoie ca sa faci acest amestec delicios pe care sa il mananci cu croissant, briose, chifle sau paine prajita dimineata la micul dejun. Lasa untul sa se inmoaie, amesteca-l bine cu celelalte ingrediente si pune-l la frigider cateva ore.
Unt cu aroma de citrice
Poti folosi tot un pachet de unt la care sa adaugi coaja rasa de la 1 lamaie si 1 lime. Este untul perfect de pus langa peste la gratar sau pe legume sotate.
Unt cu aroma de zmeura
Amesteca un pachet de unt cu 4-5 linguri de dulceata sau gem de zmeura si il poti folosi pe paine prajita si biscuiti pentru ceai.
O alta varianta fructata pentru unt o poti face cu o lingurita de coaja de lamaie, esenta de migdale si 150ml de sirop de fructe de padure.
Unt cu aroma de brandy
Este ideal pentru placintele cu carne. Il faci din jumatate de pachet de unt moale, 125g zahar pudra, 2 linguri de apa fierbinte si 2 linguri de brandy. Mai intai amesteci bine zaharul si untul, apoi adaugi apa si brandy. Se pune la frigider pana cand se intareste.
Unt cu verdeturi si usturoi
Ai nevoie de unt moale, ierburi proaspete (marar, patrunjel, busuioc), cativa catei de ustuori zdrobiti, putina coaja rasa de lamaie, sare si piper dupa gust. Toate se amesteca pana cand se omogenizea. Se ruleaza in folie alimentara si se tine la frigider pana cand untul se intareste. Este ideal langa paste, friptura la gratar, in piureuri de cartofi, pe legume fierte, in sosuri, cu peste, creveti sau cu porumb fiert.
Unt cu ciocolata amaruie si portocala
Acest unt special este potrivit cu prajiturile, dar si cu biscuiti, clatite, gauffre si budinci. Ai nevoie de 85g ciocolata amaruie (cu70%) cacao tocata marunt, 250g unt la temperatura camerei, 2 linguri cacao, 2 linguri coaja rasa de portocala, 2 linguri zahar si 2-3 linguri fistic sau nuci prajite si tocate marunt.
Ciocolata se topeste. Se bate untul pana cand devine cremos si se amesteca cu ciocolata topita si celelalte ingrediente. Se pune la frigider intr-un bol sau rulat in folie alimentara timp de cateva ore pana cand se intareste.
Unt cu miere si susan
Este o combinatie care iti va transforma garniturile din legume in feluri de mancare surprinzatoare. Poti sa il adaugi peste sparanghel, morcovi, fasole verde sau mazare. Pentru ca are un gust dulce poti sa il folosesti si la micul dejun cu cornuri sau chifle. Ai nevoie de 250g unt moale, 2 linguri de miere, 3 linguri de seminte de susan prajite si 1 lingura de ulei de susan. Se amesteca toate ingredinetele, se adauga un praf de sare pentru gust si se tine la rece pana cand se intareste.
Ca sa iti faci o idee despre cat de usor este sa prepari unturi aromate iti aratam un videoclip din care sa deprinzi tehnicile.
Unturile aromate pot fi pregatite si congelate. Se pastreaza perfect timp de o luna.

Prezentul vs Istoria fotbalului


Cu siguranta ca Messi este unul din cei mai buni jucatori ai prezentului, insa ce mi se pare un pic cam depasit este ca acest top nu stiu daca ar trebui sa existe.
Sunt foarte multi jucatori valorosi care scriu istorie la fiecare etapa, Ibrahimovic, Ranldo, Neymar, Balotelli, etc... insa daca comparam cate meciuri juca Pele in 58 intr-un sezon si cate meciuri joaca actualii jucatori intr-un sezon, vom constata ca diferenta e foarte mare. Se inscrie mult si acum in Spania, insa in multe meciuri. Consider ca este o mare diferenta sa inscrii un gol in fiecare meci jucandu-se Duminica- Miercuri vs 3-4 goluri pe meci jucandu-se doar Duminica. Ceea e mai e de luat in calcul este si aportul echipei, care se afla in spatele lui Messi , Ibrahimovici, Ronaldo ( pomenesc pe cei trei, dupa parerea mea sunt cei mai buni marcatori ai momentului), si aici imi aduc aminte de Napoli care cu Diego Maradona a castigat doua campionate in Italia fiind si singurele din istorie. ( recomand celor care nu au vazut dvd cu Maradona) .


Messi s-a oprit la cota 12 goluri marcate pentru nationala Argentinei.
Acesta a egalat astfel recordul lui Gabriel Omar Batistuta, care a inscris tot atatea goluri in 1998, insa nu a reusit sa il intreaca.
Messi este acum in cursa pentru recordul de cele mai multe goluri intr-un an, record detinut de Gerd Muller si care dateaza de mai bine de 40 de ani!
Messi are 78 de goluri si este la 7 de Muller, cu 9 jocuri ramase pentru Barcelona in acest an.


 Messi e la doar 7 goluri de RECORDUL istoric al lui Gerd Muller! Ce alt record NU a reusit sa bata in 2012 si cum a plans in "batistuta" :)

marți, 13 noiembrie 2012

Taxa pe nume

 Cred ca i s-a urcat Catedrala Neamului la cap si a inceput sa delireze, pai mai preafericitule, care esti tu preafericit ( da de ce esti preafericit ?) ai schimbat prafurile ? . Mai bine am pune taxa pe cutia milei si pe serviciile pe care "popi" astia angajati la stat si platiti din banii contribuabililor, care percep tarife pentru orice, si te lasa cu mortul in drum, si cu copilul nebotezat, ca nu iti permiti sa ii achiti spaga, pe niste servici care oricum ar trebui efectuate gratis ,ca va luati banii de la buget. Pai mai "popo" sa ne spui si noua de unde au subalternii lu' matale,  jeep-uri, vile, conturi etc din salarii de bugetar ????? Hai ... ups. ma vede D-zeu.. , la munca nu la intins mana ca de aceea nu aveti prieteni :))) ( citat din intelepti :) ). Pai ce te faci daca iti dau oamenii numele inapoi ( desi sincer sa fiu cu matale imi vine sa iti zic sa le dai matale pielea inapoi...dar...shhhttt ) ce te faci ????

Patriarhul Daniel: Românii cu nume de sfinţi vor plăti o taxă pentru a le folosi în continuare 

patriahul_daniel_a_reusit_sa_inmulteasca_baniPreocupat de numărul din ce în ce mai mare al românilor care poartă nume de sfinţi, liderul BOR a anunţat necesitatea introducerii unei cotizaţii pentru cei care vor să le folosească în continuare. Decizia va intra în vigoare în termen de câteva zile, iar taxa va fi obligatorie pentru toţi românii ale căror prenume se regăsesc în calendarul ortodox.

“Peste un milion de români poartă numele arhanghelilor Mihail şi Gavril”, a declarat patriarhul Daniel. “Să nu mai vorbim de cei pe care îi cheamă Ion, Nicolae sau Gheorghe. Nici unul dintre ei nu a achitat Bisericii drepturile de autor cuvenite, deşi suntem de 2000 de ani impresarii tuturor sfinţilor din calendar. O taxă modică pe prenume e ceva firesc, la cât s-au jertfit aceştia pentru noi. Din bunăvoinţa Bisericii, cei care poartă mai multe nume de sfinţi vor plăti doar 50% pentru fiecare nume suplimentar.”

“Mă bucur că nu cad sub incidenţa acestui decret”, declară Decebal Popescu, unul dintre puţinii români care nu poartă un prenume biblic. “E suficient că plătesc deja taxa BOR pentru numele de familie care derivă din cuvântul ‘popă’”.


Bunele maniere- cum se mananca fructele la restaurant

Acasa, stim cu totii cum se mananca banalele mere, portocale, banane sau pepene. Insa la restaurant, trebuie sa tii cont de cateva reguli. Celebrul ghid britanic de bune maniere Debrett’s iti spune cum se mananca chiar si cele mai banale fructe.
Cum se mananca fructele la restaurant. Ce spun bunele maniere
Protv Ad
Bananele
Daca mananci banane intr-un cadru oficial, este recomandat sa le cureti complet de coaja si apoi sa iei bucatile cu furculita. In alte situatii, revino la  manierele primare: le cureti de coaja si le musti direct.
Strugurii
Nu rupe cate o boaba dintr-un ciorchine mai mare. Recomandat este sa iti rupi un ciorchine mai mic si sa-l iei pe farfuria ta. Abia apoi poti sa ciugulesti cate un strugure.
Lamaile
O felie de lamaie insoteste de obicei pestele sau fructele de mare. O poti stoarce pur si simplu cu degetele sau cu ajutorul dintilor unei furculite. Este recomandat ca atunci cand o storci cu mana, sa ii acoperi coaja cu palmele, evitand astfel sa ii stropesti pe cei din jur.
Merele 
La restaurant, merele trebuie taiate in sferturi , iar miezul scos din fiecare bucata. Apoi, poti folosi fara probleme degetele ca sa le mananci. Daca esti acasa, poti  musca direct din ele.
Kiwi
Foloseste un cutit bine ascutit pentru a curata coaja. Apoi, trebuie doar sa feliezi fructul si sa mananci bucatile cu furculita. Mananca-le cu tot cu seminte.
Portocalele
Pentru inceput, taie baza si varful portocalelor. Apoi, taie cojile fasii si indeparteaza-le fara sa stropesti in jur. Cu varful cutitului, scoate semintele, iar apoi indeparteaza membranele cu degetele. Mananca miezul cu mainile.
Pepenele
Atunci cand esti acasa, poti sa-l tai felii, pe care sa le tii in mana si din care sa mananci direct. La o masa formala insa, se mananca cu furculita, indepartand usor semintele la marginea farfuriei.

Turismul romanesc









Pentru ca s-a terminat sezonul de foarte mult timp, si pentru ca nu are sens sa mai amintim cum se investeste in turismul romanesc si cum s-au privatizat hotelurile din romania in general dar, mai ales cele de pe litoral, am gasit prin arhiva personala poze facute anul acesta in mamaia, ( 2012 ) si mi-am propus sa vi le arat si voua.
Mi se pare incredibil ca intr-o asa statiune de pe litoral sa existe asemenea ruine de hoteluri si zdreanta de Urdrea sa investeasca zeci de milioane de euro intr-un logo de toata jena, logo pe care si un copil de clasa 3 a l-ar fi putut creea si gratis. Pozele vb de la sine.

Si va mai intrebati de ce merge lumea in concediu in Turcia, Grecia, Bulgaria etc ?? pai se intelege.

miercuri, 7 noiembrie 2012

Cum sa iti protejezi casa pe neterminata pe timpul iernii

Persoanele care au imobile în construcţie pot evita deteriorarea acestora pe perioada iernii cu o investiţie minimă. Anotimpul rece poate afecta o fundaţie turnată şi neprotejată, acoperişul casei care nu a fost învelit, dar şi pereţii.


Sarpanta ramasa neacoperita pe timp de iarna inseamna alti banji cheltuiti in primavara
Şarpanta rămasă neacoperită pe timp de iarnă înseamnă alţi banji cheltuiţi în primăvară
Specialiştii în construcţii spun că, în cazul în care nu este protejată corespunzător, o construcţie va necesita reparaţii în primăvară, reparaţii pentru care proprietarul va plăti sume considerabile, în funcţie de elemenele deteriorate.
Cel mai grav lucru pentru o construcţie este deteriorarea fundaţiei. În acest caz, proprietarul va trebui să refacă din temelii construcţia. "Principala protecţie pentru fundaţie este rogojina. Şi totuşi, pentru o mai bună protecţie a unuia dintre elementele de structură, cele mai importante dintr-o clădire, este recomandat ca peste rogojină să se aplice şi o folie din plastic pentru a fi protejată de infiltraţiile de apă", a spus pentru RTV.NET, Ciprian Ana, administrator la firma Policons Group.
Protejează fundaţia cu nisip
O altă soluţie pentru protejarea fundaţiei, în cazul în care aceasta a fost turnată de curând şi a prins-o îngheţul, este nisipul. "Se aşează un pat de nisip de cinci-zece centimetri grosime peste care se poate pune rogojina", a spus pentru RTV.NET, Lucian Bolcaş, administratorul site-ului www.constructii.ro.
În cazul în care şarpanta a fost ridicată, nu trebuie lăsată neprotejată în anotimpul rece. Şarpanta este toată îmbinarea de lemne care formează acoperişul casei. "Lemnul, dacă nu este protejat, va fi afectat de umezeală şi se va umfla", a amintit administratorul Policons Group.
Rezolvarea mai ieftină este bineînţeles folia din plastic. "O soluţie provizorie, dar mai scumpă, constă în aplicarea unui strat de membrană peste astereala acoperişului. Peste stratul de membrană, când sunt reluate lucrările, poate fi montată direct învelitoarea", a mai spus Ciprian Ana. Astereala acoperişului este partea din lemn peste care este prinsă învelitoarea.
Fereşte fierul beton de apă
Dacă anotimpul rece a prins construcţia cu diverse elemente de structură descoperite, cum ar fi stâlpii de susţinere, recomandat este ca armăturile rămase la suprafaţă să fie protejate, astfel încât să nu ruginească. În plus, este indicat ca pereţii casei să fie izolaţi cu polistiren din toamnă. Aceştia pot fi protejaţi şi cu folie din plastic. Dacă nu se iau măsuri, consecinţele vor fi grave. "Apa se va infiltra între rosturile cărămizilor, făcând ca pereţii să fie umezi pentru mulţi ani", a adaugat Ciprian Ana.
Locurile unde se vor monta ferestrele vor trebui şi ele acoperite cu folie din plastic. "Dacă rămân libere, va bate vântul, zăpada se va strecura pe pereţi şi va fi umezeală, care va face ca tencuiala să se macine şi să dispară de pe pereţi", a precizat Ciprian Ana.
Neglijenţa costă
Chiar dacă se ştie ce trebuie făcut, mulţi constructori ignoră protecţia pentru îngheţ şi se trezesc primavăra că trebuie refăcute anumite lucrări neprotejate din toamnă. "Mulţi constructori se comportă asemenea copiilor când intră în vacanţă pe timpul rece. Aruncă lopeţile şi au terminat lucrul pe anul respectiv", a mai spus administratorul Policons Group.

luni, 5 noiembrie 2012

Cum sa iti protejezi casa de hoti

Nu mi-a venit sa cred cand am citit articolul asta, si personal mi se pare de mare senzatie si de mare angajament, asta dovedeste cata disperare si frustare poate incapea in mintea omului. :)
Cred ca daca hotul intra si se imbolnavea de HIV mai depunea si plangere impotriva "gazdei" si se mai alegea si cu alte daune :)) Fantastic.


SOCANT: O doctorita a ales sa-si protejeze casa de hoti infectandu-i cu HIV pe cei care incercau sa o fure! Vezi metoda BOLNAVA la care a recurs
O doctorita din Brazilia a recurs la o metoda socanta pentru a scapa de hoti.

Femeia a decis sa isi apere proprietatea montand pe gardul din fata casei mai multe ace infectate cu HIV, luate de la spitalul in care lucreaza.
 
A lipit apoi un afis pe gard prin care ii anunta pe cei care doresc sa-l sara ca risca sa se infecteze cu unul dintre cele mai periculoase virusuri din lume. Doctorita spune ca a luat aceasta decizie dupa ce hotii i-au furat lucruri din casa de mai multe ori.
 
Vecinii femei au fost socati de gestul ei si au anuntat autoritatile. Doctorita a primit o amenda consistenta si urmeaza sa efectueze un test psihologic. In functie de rezultate, ea ar putea sa isi piarda licenta de practicare a meseriei de doctor.

Alimente care îţi dau energie iarna

În anotimpul rece, lipsa energiei poate fi de cele mai multe ori mai pronunţată decât în restul anului. Însă nu trebuie să pui totul pe seama oboselii! Dacă vei acorda mai multă atenţie alimentaţiei tale, vei constata efectele benefice.
  • O reţetă sănătoasă | Spanac
► IAURTUL ŞI CHEFIRUL
Au un conţinut bogat în proteine, iar datorită texturii lichide, organismul le procesează mai uşor decât alimentele solide. Din acest motiv, şi efectul este mai rapid. Iar energia durează mai mult datorită proteinelor, care rămân în organism o perioadă mai lungă decât carbohidraţii.

► FULGII DE OVĂZ

Sunt ideali pentru micul dejun. Datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi, aceştia îţi dau mai multă energie. În plus, se di-geră repede şi stimulează tranzitul intestinal. Ovăzul mai conţine magneziu, proteine şi fosfor, trei nutrienţi importanţi care dau forţă organismului.

►SPANACUL

Are un conţinut ridicat de magneziu, potasiu, vitamina B şi fier. Acesta din urmă asigură energie datorită oxigenului, care ajunge în celule, fapt ce determină funcţionarea optimă a organismului. Lipsa de fier duce la oboseală, anemie, lipsă de energie, probleme de concentrare sau insomnii.

► NUCILE, MIGDALELE ŞI SEMINŢELE

Au multe proteine şi acizi graşi Omega 3. Seminţele de dovleac, alunele, migdalele, nucile sunt o sursă excelentă de magneziu, care combate oboseala resimţită în masa musculară. Iar seminţele, nucile şi arahidele conţin triptofan, un aminoacid esenţial care luptă împotriva oboselii. E ideal ca oricare dintre cele menţionate să fie consumate zilnic, însă în porţii mici, deoarece au o valoare energetică mare şi există riscul creşterii în greutate.

PRODUSE CARE CONŢIN VITAMINELE B ŞI C

Vitaminele B1, B2 şi B3 sunt cele care transformă grăsimile în energie. Printre alimentele care ne aduc un aport consistent de vitamina B1 sunt cerealele integrale, lintea şi fasolea, dar cele mai mari resurse se găsesc în germenii de grâu, seminţele de floarea-soarelui şi în carnea slabă de porc. Vitamina B2 este conţinută de produsele lactate (lapte gras şi iaurt), de carnea roşie, de peşte (mai ales pastrăv şi ton), ouă (maximum 2-3 pe săptămână), brocolli, spanac, avocado, tărâţe, germeni de grâu, secară şi cereale. Cât despre vitamina B3, aceasta se găseşte în carnea de peşte şi de pasăre, în carnea roşie, castane, produse lactate, ciuperci şi ouă. În acelaşi timp, nu trebuie scăpată din vedere vitamina C, care dă energie şi este un bun antioxidant. Aproape toate fructele şi legumele proaspete o conţin. Printre acestea se numără citricele (portocale, mandarine, lămâi, grepfrut), ananas, kiwi, mere, dar şi cartofii.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

joi, 1 noiembrie 2012

Ce alimente expirate se pot consuma in siguranta

Conservele de carne, fasolea boabe, pastele si gemurile sunt comestibile si cateva saptamini bune de la data expirarii.
Iata topul celor mai sigure alimente expirate:

Conservele de orice fel expira de regula la unu-doi ani de la data fabricatiei, insa termenul inscriptionat pe eticheta este relativ, explica managerul unui supermarket britanic. Borcanele cu gem, mustar etc. sunt si mai simplu de verificat. Capacul complet flat si care se deschide greu reprezinta cel mai bun indicator ca alimentele sunt inca comestibile.

Alimentele uscate pecum orezul, pastele sau fasolea boabe sunt in pericol de a face molii, dar nici acestea nu au o data de expirare batuta in cuie.


-ora

Cum să-ţi pregăteşti maşina pentru iarnă

Pregătirea maşinii de iarnă nu presupune doar montarea cauciucurilor de iarnă. Pe lângă acestea, trebuie verificate mai multe instalaţii şi piese ale autoturismului.
O scurta pregatire a automobilului poate scuti proprietarul de multe necazuri
O scurtă pregătire a automobilului poate scuti proprietarul de multe necazuri
Foto: gandul.info
Din cauza temperaturilor scăzute din anotimpul rece, mulţi şoferi au probleme cu automobilul. Pentru ca aceste probleme să nu se mai ivească, toamna este indicată o verificare mai amănunţită efectuată într-un service auto.
Bateria poate juca feste proprietarului pe timp rece, întrucât este mult mai solicitată. Pornirea motorului necesită un curent de 2-3 ori mai mare decât vara, scrie informatiiauto.ro. De asemenea, pornirea concomitentă a unor accesorii, a termostatului, a ştergătoarelor, a luminilor, poate crea probleme bateriei, mai ales dacă este mai veche. Preventiv, proprietarul poate doar încărca cu lichid bateria, un control amănunţit al acesteia fiind recomandat a se face la un service specializat.
Utilizarea corectă a bateriei pe timp de iarnă
Bateria trebuie menajată iarna. Nu trebuie pornite simultan instalaţia audio, degivrarea, aeroterma climatizării pe viteză maximă, luminile, ştergătoarele. Dacă temperatura scade sub -8°C, este recomandată aprinderea farurile pentru câteva minute pentru a "încălzi" bateria, înainte de a acţiona demarorul. De asemenea, nu se recomandă menţinerea farurilor aprinse sau a altui consumator activat, cu motorul oprit decât dacă este strict necesar.
Antigelul
Mersul cu maşina la verificarea periodică presupune şi controlul antigelului, însă sunt şi şoferi care calcă din an în Paşte pe la service. Categoria din urmă este bine să verifice nivelul lichidului de răcire din vasul de expansiune, mai ales dacă au completat cu apă. Completarea cu antigel se face când motorul este rece.
Încuietori îngheţate
Pentru a nu se ajunge în această situaţie, este recomandat ca fiecare şofer să aibă pregătit un spray special împotriva îngheţului, cu care să pulverizeze seara încuietorile maşinii. Este bine să se pulverizeze spray siliconic şi pe chederele uşilor, astfel evitându-se lipirea uşilor la ger.
Ştergătoarele de parbriz
Inspectati ştergatoarele şi lichidul pentru curăţarea parbrizului. "Vizibilitatea este foarte importantă în timpul iernii, pentru că este deseori compromisă de precipitaţii, acumulări de sare pe parbriz şi lumina naturală redusă. Durata de viaţă a lamelei unui ştregător este de 1 an. Dacă acestea sunt vechi, înlocuiţi-le! Verificaţi, de asemenea, rezervorului lichidului pentru curăţarea parbrizului. Cel mai grav lucru care se poate întâmpla este să rămâneţi făra lichid de curăţare a parbrizului în timpul unei furtuni violente de iarnă sau să descoperiţi că ştergătoarele nu funcţionează corect", potrivit itips.ro.
Frâna de mână
Este bine să nu folosiţi frâna de mână când este foarte frig afară. Puteţi avea surpriza neplăcută a îngheţării cablului şi a imposibilităţii eliberării frânei de mână, a doua zi, dimineaţa, când vreţi să plecaţi de pe loc.
Trusa pentru iarnă grea trebuie să conţină:
- lanternă
- cabluri pentru alimentarea bateriei, o trusa de unelte şi lanţuri pentru cauciucuri
- pătură, haine călduroase şi mănuşi
- sac cu nisip, sare
- perie pentru zăpadă, răzuitoare pentru gheaţă şi lopată pentru zăpadă-rezervă de lichid de curăţare a parbrizului