vineri, 20 mai 2011

Negru pe plantatie Corporatista

La inceput cand am inceput sa lucrez ca orice tanar eram dezorientat si nu am avut o directie fiind iesit poaspat din comunism si din bancile scolii, consideram ca e important sa ai un ban in buzunar fara sa conteze prea mult ce lucrezi si daca ai perspective. Ulterior am realizat ca nu asa sta treaba si s-a impamantenit ideea ca trebuie sa lucram la o corporatie eventual multinationala pentru planul de cariera, pentu beneficii, pentru siguranta job-ului.
Ne-au atras in mreaja asa a scaviei incet incet cu un tel, apoi cu o masina de serviciu, apoi cu un laptop, au modificat programul de lucru nu mai erau cele 3 schimburi stravechi de la 8-16 sau 7.30 - 15.30 au implementat minunatul program de 9-18 ca dupa sa poti participa si la epuizantele sedinte, pardon meet-inguri :), etc.
Dupa inceperea crizei primele care au facut concedieri au fost corporatiile ca de de unde sa se reduca din cheltuieli decat din cele cu salariu, cum sa isi taie X manager cu 3 clase benzina de la T 7 sau de la eu mai stiu de masina care costa mai mult decat casa in care locuim noi negrii care deservim plantatiile corporatiste.La inceput am crezut ca toate aceste benefici sunt de motivare de dezvoltare profesionala etc., insa pe parcurs s-a demonstrat ca nu sunt asa si ca sunt decat masuri de constrangere de urmarire a activitatii si mai ales de a te tine cat mai mult timp la serviciu sau de a lucra chiar si dupa orele de program.
Dupa ce pleci din birou isi aduc aminte ca mai trebuie ceva si te suna stai la tel 2 ore, apoi ajungi acasa deschizi laptopul si le trimiti nu stiu ce raport ca de o  discutie telefonica trebuie sa se finalizeze cu un raport ( de multe ori sexual in care esti partea statica :))) ) , nu mai zic de masina care mai nou toate au Gps si d-nu de la logistica te suna si iti zice: De ce ai masina parcata in ferentari ca traseul tau e pe la titan.. ai facut km deci trebuie sa platesti combustibilul sa platesti uzura, la fel ca la taxiul. Cand vine vb de redus de cheltuieli te trimite acasa ca .. nu se poate altfel nu mai are compania 5000% profit si are doar 4900% profit si nu poate functiona asa. Ce poti sa faci iti zici e criza trebuie sa mai stau 2 ore la birou peste program ca de a zis sefu ca trebuie sa termin toate task-urile pentru azi ca alfel este tras el la raspundere maine daca nu le fac si ma ameninta ca ma da afara, am si eu rate, familie, catel, purcel si daca nu mai gasesc alta plantatie care sa ma sclaveasca la fel de mult ca astia ca de... e corporatie.
Problema mare este ca acea corporatie face figurile astea doar in romanica ca i se permite in germania sau alta tara nu misca in front, si pentru ca e condusa de Dorei care nu isi vad decat de leafa lor de mii de euro si vin si se plang la tine ca e viata scumpa si ca trebuie sa muncesti mai mult pentru cateva sute de euro, ba in unele cazuri mai au si tupeul sa iti ceara o tigara :))) ca isi mananca de sub unghii sa isi cumpere, preferand sa faca plasamente cu miile de euroi primite lunar.
In concluzie nu cred ca mai e o smecherie sa lucrezi la o corporatista/multinationala si propun sa ne angajam a un chiosc de ziare. Ups si ala e constus de o corporatista bine ca nu e si multinationala :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu