duminică, 6 mai 2012

Povestea Pepsi

A creat cea mai populara bautura din lume. Acum da o lovitura fatala companiei pe care a facut-o celebra

Familia lui Richard Ritchie, omul care a creat formula pentru Pepsi-Cola in 1931, da o lovitura dura companiei Pepsico. Aceasta a actionat in judecata producatorul de bauturi carbogazoase, deoarece vor sa stearga orice indoiala cu privire la documentele care apartin lui Ritchie, despre care s-a spus ca erau de drept ale firmei si urmau a fi dezvaluite istoricilor, colectionarilor si producatorilor de film.


 A creat cea mai populara bautura din lume. Acum da o lovitura fatala companiei pe care a facut-o celebra
Conflictul privind documentele de proprietate si inventie a formulei magice are loc de cativa ani, timp in care Pepsi a incercat de nenumarate randuri sa castige legitimitatea proprietatii formulei, pe care ar fi dorit s-o imprtaseasca istoricilor si producatorilor de film si reportaj.
Richard Ritchie a fost chimist la compania Loft Candy, din Statele Unite, acolo unde a si dezvoltat formula secreta Pepsi-Cola, pentru Loft, in 1931. A lucrat apoi pentru Pepsi-Cola, iar in 1962 s-a alaturat grupului Cantrell&Cochrane. In 1982 s-a retras din viata profesionala. A murit trei ani mai tarziu.
Un proces a fost intentat la curtea federala din Manhattan de fiica si fiul lui Ritchie, Joan si Robert Ritch. Cei doi au declarat presei americane ca “au vrut sa spuna povestea extraordinara a tatalui lor”, fara niciun fel de interferente sau amenintari de litigiu din partea companiei Pepsi”, noteaza Business Insider.
Purtatorii de cuvant al companiei, cu sediul in New York, nu au putut fi contactati pentru comentarii, scrie Business Insider.
Acuzatii cer tribunalului american daune care nu pot fi divulgate. Pepsi este acuzata ca si-a insusit propriile drepturi legate de inventia lui Richard Ritchie, precum si asupra documentelor sale.
Presa americana scrie ca documentele respective au fost controlat in mod fizic si psihic de un membru al familiei Ritchie timp de 50 de ani.
Potrivit legilor americane “mostenitorii sunt singurii proprietari de drept ai inventiilor lui Ritchie, deoarece printre altele, Pepsi nu a reusit sa obtina dreptul de transfer al proprietatii inventiei chimistului, chiar si atunci cand el lucra ca un simplu angajat al unei alte companii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu