joi, 31 mai 2012

Valutele explodeaza si BNR-ul se piaptana

La inceput am crezut ca este o gluma dar se pare ca Mugurel nu poate manca din orice farfurie. Ma intreb oare, asta este din profitul facut de BNR, pentru anul 2011.?

BNR vrea să cumpere farfurii brodate cu fir de aur, de 66.000 euro. Ce scop au şi care sunt criteriile de evaluare

Foto: replacements.com
Banca Naţională a României a lansat, la sfârşitul săptămânii trecute, o licitaţie publică în vederea achiziţionării unor farfurii. Valoarea obiectelor - care trebuie să fie brodate cu fire de aur, conform specificaţiilor din caietul de sarcini - se ridică la peste 66.000 de euro. Contrar aparenţelor, vesela nu va fi expusă, ci va fi dată spre folosire, conform celor care se ocupă de această licitaţie.

Potrivit caietului de sarcini, BNR doreşte să achiziţioneze prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) un „set veselă fină din porţelan, personalizare cu fir de aur – model cu bordură”. Mai precis, este vorba despre 1.140 bucăţi, printre care 144 farfurii fel principal bază, 108 boluri salată şi 24 farfurii suport pentru sosieră.

„Pentru a demonstra calitatea superioară a produselor, trebuie prezentat certificat de calitate prin care să se ateste faptul că porţelanul:

- are în componenţă  Feldspar, Cenuşă de oase, Alumină, Cuarţ şi Caolin;
- este copt în cuptoare, la o temperatură de peste 1200 grade Celsius.”
, se specifică în caietul de sarcini.

„Este obligatoriu să se oferteze întreg setul de veselă, iar ofertele doar pentru anumite produse din set vor fi considerate neconforme. Articolele trebuie să fie marcate corespunzător pe exterior, pe suprafaţa de sprijin cu marca de fabrică şi/sau de calitate.”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Valoarea totală estimată a obiectelor se ridică la 296,818.56 RON (aproximativ 66,473 EUR). Practic, BNR oferă circa 58 de euro (260 lei) pentru fiecare bucată.

Criteriile de evaluare

Câştigătorul licitaţiei va fi selectat în funcţie de trei criterii de evaluare: preţul ofertei, timpul de livrare şi partea artistică.

La capitolul artistic se acordă puncte în plus dacă „designul modelului imprimat se armonizează cu paleta de culori a încăperilor, a perdelelor/draperiilor şi a decoraţiunilor existente”, precum şi pentru ”potrivirea formei produselor cu stilul mobilierului sălilor”.

Tot la secţiunea artistică se mai precizează că BNR este un monument istoric cu un anumit specific arhitectural al sălilor de lucru, motiv pentru care, în afara comisiei de evaluare a ofertelor, "va fi cooptat un specialist din cadrul structurii beneficiare care va constata dacă produsele ofertate se încadrează în ansamblul arhitectural al sălilor" pentru care este destinată vesela.  

Vesela cu fir de aur, fără scop decorativ

Deşi criteriul artistic este la fel de important ca şi preţul ofertei (45 de puncte), obiectele sunt destinate uzului şi nu vor avea rol decorativ. Cătălin Broască, a precizat că farfuriile pe care BNR vrea să le achiziţioneze nu vor fi expuse, ci vor fi folosite pentru rolul lor de bază.

Întrebat de ce se doreşte ca vesela din porţelan să fie personalizată cu fir de aur, Cătălin Broască a declarat că nu este în măsură să ofere aceste precizări.

„Nu ştiu să vă zic, aşa am primit caietul de sarcini”, a declarat Cătălin Broască. De asemenea, acesta nu ne-a putut preciza dacă există până în acest moment ofertanţi.

Preşedintele comisiei de evaluare a mai precizat că licitaţia este în desfăşurare şi că termenul limită de depunere a ofertelor este marţi, 5 iunie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu