marți, 17 decembrie 2013

Clienţii sunt importanţi până când le scoţi banii din buzunar

Clienţii sunt importanţi până când le scoţi banii din buzunar sau ai profit de pe urma lor. După aceea sunt doar nişte CNP-uri în call-centere anonime, care pot fi „vânduţi“ ca oricare altă marfă

Foto Silviu Matei
Am plecat de la o ştire de acum două săptămâni, când grupul francez Axa, unul dintre cei mai mari giganţi din industria asigurărilor din lume, a anunţat că renunţă la piaţa românească după nici trei ani de activitate.
Informaţia a trecut neobservată, nu a prins podiumul ştirilor zilei, cu toate că este extrem de importantă pe termen lung pentru România, deoarece arată că un gigant mondial nu vede un potenţial de creştere a pieţei de asigurări, şi a României, suficient ca să merite să fie aici pe termen lung.
Operaţiunile, de fapt tot portofoliul de clienţi cu asigurări de viaţă care a fost atras în doi ani şi jumătate, a fost vândut către Astra, grupul de asigurări deţinut de omul de afaceri român Dan Adamescu. Între 30.000 şi 50.000 de clienţi români fac obiectul acestei tranzacţii.
Din 2011, când a intrat pe piaţa românească direct cu asigurări de viaţă, Axa a promis românilor că o să redefinească standardele în asigurări în România şi că pot avea încredere în unul dintre cele mai mari grupuri din lume, un gigant care are prime anuale de 90 miliarde de euro, de două ori cât veniturile bugetului de stat al României. Activele deţinute de Axa sunt de 1.000 de miliarde de euro, comparativ cu 35 de miliarde de euro rezerva valutară a statului român, deţinută de BNR.
30.000 de români au crezut lucrul acesta şi au devenit clienţi ai Axa. Nu pentru că grupul francez avea oferte mai bune decât ceilalţi competitori, ci pentru că au crezut în numele Axa, că peste 15-20 de ani, cât era contractul de asigurare, poliţa lor va fi valabilă, onorată de Axa, care are un nume în această lume. Axa era o garanţie, mai ales într-o perioadă în care aproape nimic nu mai este sigur.
După nici trei ani, grupul francez i-a vândut cu nume, prenume, CNP, adresă şi prime care trebuie plătite, plus sumele asigurate. Cei 30.000 de clienţi nu au fost decât un portofoliu, decât nişte numere care puteau să aducă nişte bani. Dar cum numărul de clienţi români atraşi în trei ani nu a fost suficient, şi nici banii cu care ei veneau, francezii au pus punct afacerii şi i-au vândut. Nu s-au mai redefinit niciun fel de standarde.
În acest an, RBS şi-a vândut operaţiunile de retail de pe piaţa locală celor de la UniCredit. 80.000 de clienţi români au fost „vânduţi“, cu depozite, cu credite, cu ce avea fiecare. Grupul britanic RBS s-a trezit cu operaţiunile din România, o ţară unde nu avea niciun interes să fie, atunci când a cumpărat, la nivel internaţional, în 2007-2008, banca olandeză ABN Amro, care era în România din 1996.
De asemenea, tot în acest an, Citi, denumirea actuală a Citibank, a vândut operaţiunile de retail din România austriecilor de la Raiffeisen. 90.000 de clienţi români au fost „vânduţi“ atunci când Citi a decis la Londra, sau la New York, că piaţa românească de retail nu poate să producă suficienţi bani cât speră ei, aşa că mai bine este să iasă şi să facă altceva, să se concentreze mai mult pe corporate, unde companiile pot să le aducă mai mulţi bani.
Deci toţi aceşti clienţi, de la Axa, RBS sau Citi, să dau numai trei exemple, au fost tranzacţionaţi ca oricare altă marfă. Ideea este că aceşti clienţi au venit sau au rămas de-a lungul anilor la aceste grupuri financiare atraşi de nume, de ce reprezintă ei, de istoria lor, de brandul lor, de ce au auzit ei de la prietenii lor din afară, de campaniile de marketing promovate de aceste companii, de faptul că sunt grupuri prea mari ca să intre în faliment. Dacă stăteai de vorbă cu cei care lucrau în aceste bănci, ei spuneau: „Noi suntem Citibank, nu o bancă oarecare, care mai există în România“. Astfel persoanele fizice şi-au încredinţat resursele financiare proprii acestor grupuri, fie prin constituirea de depozite, fie prin plasamente pe termen lung, fie prin asigurări etc., în speranţa că banii lor vor fi mai în siguranţă aici.
Într-adevăr, clienţii nu şi-au pierdut banii, dar au fost „vânduţi“ ca la piaţă. În momentul în care te duci într-un magazin, dai banii, iei marfa. Este un schimb imediat. În bănci, dai banii şi primeşti o promisiune, că îţi vei lua banii înapoi la scadenţă, şi cu dobânda aferentă. Dar mai primeşti o promisiune, care era promovată prin campaniile de marketing, promisiunea că vei lucra cu acel grup, nu cu altul. Promisiunea morală că nu vei fi „vândut“. Dacă ştii din start, dacă scrie în hârtiile de marketing, cu litere mari, că în orice moment poţi să fii „vândut“ datorită unor decizii strategice, te mai gândeşti de câteva ori dacă vrei să faci afaceri cu acel grup, dacă vrei să le fii client. Măcar să ştii dinainte.
Bancherii predică şi susţin că trebuie să existe o relaţie specială între ei şi clienţi, că băncile, grupurile de asigurări sau administratorii financiari sunt altceva decât simple companii. De aceea băncile şi companiile de asigurări - RBS, Citibank, AIG, ING, Erste, Socgen, etc, au fost salvate de la faliment în criză, cu banii contribuabililor.  
Clienţii, persoanele fizice, sunt speciali, căutaţi, curtaţi, până când sunt convinşi să scoată banii din buzunar şi să îi încredinţeze fie pe o lună, fie pe 20 de ani. După aceea sunt nişte CNP-uri, nişte parole date la un call-center anonim, în cine ştie ce zonă, sau ţară din lume. Iar la un moment dat clienţii pot fi chiar subiectul unor vânzări şi cumpărări negociate sec, în altă parte, în altă ţară. Promisiunea de bază, de marketing, a fost dată uitării, a fost aruncată la coş.
Paradoxul este că cei care cred cel mai mult în campaniile de marketing sunt clienţii, nu companiile, care le fac, le promovează şi le predică.
 PS: Nu sunt client nici Axa, nici RBS, nici Citi.

Sursa:ZF

luni, 16 decembrie 2013

Sanie cu zurgalai de fibra de carbon

Parca nu de mult iarna incepea prin Octombrie si noi jucam hocei pe strada ca nu erau atatea masini si troleibuzele circulau destul de rar. Scoala se intrerupea 2 zile din cauza ninstorii si noi eram fericiti ca stateam acasa desi locuiam la 20 m de scoala.
Eram fericiti jucam jocei cu cioturi de crose gasite pe la patinuarul 23 august pentru ca pe vremea aia nu exista Decathlon sau alte magazine de specialitate, si nici bugetul necesar.
Ne jucam cu saniile prin parcuri, sanii de cele mai multe ori confectionate de parinti prin fabricile pe unde lucrau ca nu se gaseau, si ne jucam de dimineata pana seara, garajele si alte jocuri de iarna.
Era o bucurie de nedescris, dar cred ca cea mai mare bucurie era ca toti eram egali ca nu aveam cu ce sa ne laudam si nimeni nu avea suferinte. Am trecut peste articolul cu sania de carbon si mi-a venit in minte sanie Ferrari de 2000 euro, bicivleta de 5000 Eur etc. Ok sunt frumoase, rare etc dar daca nu ai timpul necesar sa le folosesti de ce sa le cumepri ? doar sa le ai in garaj si sa te lauzi cu ele??

"Sanie cu zurgalai de fibra de carbon


Uită de săniile clasice! Noile generaţii te vor face să zbori!
Cauţi cumva o sanie pentru zăpada ce deja a venit (sau va veni)? Dacă tot cauţi, măcar uită-te după una ca lumea. Ce-ai spune de aceasta Snolo, construită în întregime din fibră de carbon? Seamăn un pic cu Vader, dar nu e musai să întrebi de taică-său ci doar să tii că poate atinge o viteză de 60 km pe oră, că are o tălpică în faţă şi două ăn spate (la rândul lor făcute din fibră de carbon) şi că, în general, senzaţia pe care o vei avea atunci când cobori la vale va fi că zbori. Nu trebuie decât să stai pe spate şi să te balansezi stînga-dreapta, exact ca şi cum te-ai afla pe o motocicletă. Atenţie, însă! Nu e o jucărie pentru copii. Şi nici pentru tătăici. Dar dacă dai peste un tătăică bogat, cere-i 2500 de dolari şi cumpără-ţi una!"

Giovanni delireaza

Conform unor articole aparute prin presa de azi se spune citez "
Impresarul Ioan Becali a făcut o declaraţie misterioasă cu privire la situaţia de la Tottenham.
Andre Villas Boas a fost demis, iar succesorul său ar putea fi chiar un antrenor român, cel mai probabil fiind vorba despre Dan Petrescu.
"Vlad Chiricheş avea o relaţie bună cu Villas-Boas. Era o prietenie, mai ales pentru că Vlad vorbea şi el portugheză, avea un atu.
Dar ăsta e fotbalul. Chiar acum cîteva minute i-am dat un mesaj lui Franco Baldini (n.r. directorul sportiv al lui Tottenham) cu o ofertă de antrenor.
Nu pot spune dacă este Dan Petrescu şi nici dacă e român", a spus Ioan Becali la DolceSport. "

As putea pune ramasag ca niciodata un antrenor roman nu va antrena in Anglia echipe de locurile 1-10. Nu vad ce se fac atatea discutii. Dan Petrescu nu e antrenor de Anglia, Tottenham in demite pe Villas Boas care a castigat ceva trofee sa il puna pe anonimul de Petrescu.
Giovanni ai uitat sa iti iei pastilele.

luni, 10 iunie 2013

Bancile otrava societatii

Una din greselile majore ale vietii a fost sa apelez la serviciile bancare si anume credit. Aceste institutii care cica sunt ancorate in realitate in economie si in tot ce inseamna afaceri interne si externe, nu au nici cea mai mica notiune a ceea ce inseamna societate ceea ce doreste clientul, stiu doar ce vor ei de la clienti, si ce poate sa isi doreasca o banca, profit, profit, comisioane, profit, comisioane si garantii, garantii cat mai multe.
Nu sunt deschise la nici o negociere, nu sunt inclinate spre a recupera plasamentele facute pe cale amiabila ci pur si simplu isi doresc cu inversunare sa execute orice, absolut orice. Cel mai mare noroc al lor este faptul ca o alta institutie care le supravegheaza portofoliile de credite cam doarme sau chiar le permite externalizarea asa ziselor bube negre, ceea ce le confera o infrumusetare a indicatoriilor financiari.
Nu ii inteleg de ce vor sa execute o garantie care oricum este la 50% din pretul initial, si care oricum se va executa ( recupera ) cel mult la 25% din valoarea de licitatie, sa faca un plan de recuperare a credituli initial. Probabil ca inca ratele sunt relativ mici, dar .... sfarsitul lor e aproape, si ei guverneaza dupa propriile reguli.

vineri, 3 mai 2013

Medicii si sistemul de sanatate.

Niciodata nu am iubit medicii si stemul de sanatate si trebuie sa mentionez ca D-zeu a avut grija de mine si nu am avut nevoie de medici si nici de sistemul lor infect. Aici, dupa parerea mea vina e impartita, a medicilor ca si-au ales singuri meseria si nu e nimeni vinovat ca asa se plateste, altii din tari mai bogate se duc prin Africa sa profeseze doar de dragul de a ajuta si a profesa, ca atare nu ii tine nimeni sa munceasca. O alta vina este a sistemului care este de kko, care cumpara aparatura si zace pe holurile spitalelor nemontata, pentru ca, costurile de punere in functiune sunt mai mari decat costul aparaturii propriu-zisa. Intr-un sistem in care platesti taxe catre casele de sanatate si te duci in spital si esti trimis la farmacia spitalului si pentru o banala aspirina mi se pare de toata jena. Nu mai pun la socoteala ca in spital de simti ca la morga, saloanele sunt infecte, toaletele la fel, tratamentul e pe masura, insa spaga trebuie sa fie la nivel european. S-au angajat medici manageri de spital care nu au habar cat fac 2+2 si toate spitalele au ajuns si vor ajunge in sitatia asta. Aici trebuie sa alocam merite si Ministerului care se ocupa cu absorbtia fondurilor europene pentru rata exorbitanta de absorbtie de numai 6%, ceea ce mi se pare strigator la cer intr-o tara in care necesitatea fondurilor nerambursabile este evidenta. Dar... mai bine schimbam borduri ca e mai simplu.
Ceea ce e cel mai grotesc este ca daca la un adult mai poti face o imporvizatie de tratament, la copii nu prea merge si ... personal eu as demite toate conducerea spitalului si sanctiona toti medicii pentru situatia creeata la Alexandria, pentru ca ... este inadmisibil. Grav este ca daca te duci in calitate de parinte si pui parul pe medicii aia vine politia si te aresteaza ca faci ilegalitati :))


Un copil de doi ani şi jumătate se zbate acum între viaţă şi moarte pentru că doctorii care ar fi trebuit să-l trateze şi-au luat concediu de 1 Mai. Părinţii copilului susţin că, în locul medicilor, la spital nu era decât o asistentă care se ocupa de toţi pacienţii.

Pe 29 aprilie, părinţii copilului de doi ani şi jumătate s-au prezentat la Spitalul Judeţean din Alexandria şi au spus că fiul lor are febră şi că este într-o stare destul de gravă. Medicii l-au consultat, apoi l-au lăsat să plece acasă spunând că are roşu în gât.
A doua zi, pentru că starea de sănătate a copilului nu s-a ameliorat, părinţii l-au dus iar la Spitalul din Alexandria unde, după un alt consult sumar, medicii i-au spus că e posibil să aibă rubeolă. L-au trimis apoi acasă.
Abia a treia zi, pe 1 mai, în momentul în care starea copilului devenise extrem de gravă, medicii au decis că este cazul să-l interneze. Astfel l-au adus la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului din Alexandria.

În momentul în care copilul a ajuns la spital însă, niciun medic nu era acolo, şi asta deoarece era 1 mai şi toţi medicii erau acasă. În spital era o singură asistentă care a întocmit formularele de internare, apoi nu a putut face altceva decât să asiste cum starea de sănătate a copilului se agrava de la o oră la alta.
Abia pe 2 mai, când primul medic s-a întors la serviciu, copilul a fost consultat de un doctor care a decis că trebuie să fie transportat la Bucureşti. În prezent, copilul este internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu", din Capitală, sub suspiciunea unei boli extrem de grave.

sursa: libertatea.net

Operatiuni permise in Vinerea Mare

În Vinerea Mare, numită în popor şi Vinerea Patimilor sau Vinerea Neagră, Iisus a fost răstignit pe cruce. De aceea, ziua aceasta este destinată reculegerii în biserică şi ultimelor pregătiri pentru Sărbătoarea sfântă a Învierii. Ce ne permite tradiţia să mai facem în casă azi şi mâine şi ce nu?

  • foto: Shutterstock
Nu se consumă vin şi untdelemn
Vinerea Mare este penultima zi de post (cei mai pioşi ţin chiar post negru până la apusul soarelui) şi ultima în care creştinii nu trebuie să consume vin şi untdelemn (această interdicţie a fost valabilă şi pentru primele două zile din post).

Nu se spală, nu se face curat

Conform tradiţiei, în Vinerea Neagră nu se coase, nu se toarce, nu se spală, nu se face curăţenie în casă şi nu se coace pâine (cei mai superstiţioşi cred cu tărie că acela care se abate de la aceste reguli îşi va pierde vederea).
De asemenea, nu este bine să prepari borş, pentru că “vine necuratul şi ţi-l strică”. Iar cei care lucrează ogorul nu e bine să semene nimic, fiindcă tot ce se pune în pământ în această zi se usucă sau e fără rod (aviz şi orăşenilor care se gândesc să sădească plante în grădină).

Când ai voie să «bagi la copt»

În unele zone, tradiţia cere ca ouăle să se vopsească joi, iar cozonacul să se coacă joi sau sâmbătă, înaintea Învierii. În altele (Oltenia şi Bistriţa, de exemplu), ritualul este exact pe dos: se fac ouă roşii chiar în Vinerea Mare.
Specialiştii în folclor au o a treia variantă: dacă vrem că respectăm credinţele populare din zorii creştinismului, trebuie să coacem cozonacul şi pasca chiar azi, în Vinerea Neagră. Iar dacă nu am vopsit ouăle joi, o mai putem face doar mâine.
Cele mai “liberale” par a fi gospodinele din Bucovina, care vopsesc ouă începând cu marţea dinaintea Paştelui, dar preferă să lase acest ritual pentru zilele de joi, vineri şi sâmbătă. În concluzie, rămâne la alegerea fiecărui creştin ce tradiţie îmbrăţişează şi când încheie ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

sursa: www.libertatea.ro

joi, 2 mai 2013

Reteta de mititei

Ingrediente:

1 kg ceafă de viţel (mânzat)
500 g ceafă de porc
200 g pulpă de miel
1 linguriţă sare
1 căpăţână usturoi
o jumătat e de legătură de cimbru
condimente, după gust: rozmarin, chimen, piper
o jumătate linguriţă bicarbonat
un miez de pâine, cât o lămâie

Mod de preparare:

Carnea se trece, de două ori, prin maşina de tocat. Pâinea se umezeşte şi se amestecă bine cu usturoiul pisat, apoi se pune peste carne. Compoziţia se ia la frământat cu sare, piper, se adaugă condimentele, cimbrul şi bicarbonatul şi se amestecă bine, până devine o pastă omogenă.

Când este gata, se dă la rece aproximativ 20 de minute. Între timp se încinge grătarul.

Pe un blat de lemn ud se începe pregătirea pastei. Se ia câte un pic de carne, cam 2-3 linguri, şi se modelează în palme, până se obţine o formă cilindrică, umezind mâinile din când în când, ca să nu se lipească. Mititeii se pun pe o farfurie umedă şi se lasă să se odihnească. Când sunt gata, se dau la rece încă 5-10 minute.

Când jarul este gata, mititeii se aşază pe grătar, la foc moale. Cât stau pe foc, se întorc, din când în când, de pe o parte pe alta, până se întăresc. Prăjirea trebuie să se facă încet, la foc domol, ca să nu se ardă la exterior şi să rămână cruzi în interior.

Micii se servesc într-un vas acoperit şi încălzit, ca să nu se sleiască.

Sursă: bucataria.net

Making off barbeque

 Am gasit intr-o publicatie pe net si mi s-a parut intereseant faptul ca cineva ne invata cum sa facem gratar. Oare mai e vrun roman care nu stie sa faca gratar, chiar avem nevoie de sfaturi de gen ??? Dar pentru ca mai sunt si alte trucuri ma gandeam sa amintim de ventilatia gratarului si de nelipsita sticla de apa in cazul in care focul cuprinde preparatele. Foarte important ar fi ca si gratarul sa aiba posibilitatea de a se cobora sau inalta pentru a evita caldura excesiva de la inceput cand carbunii sunt bine aprinsi. Gratarul se va ridica la inceput cand focul este aprig si se va coboran treptat in functie de jar si de preparatele aflate pe gratar.

9 trucuri simple care iti garanteaza cel mai bun gratar
1. Lucreaza curat
Inainte de a asambla gratarul, ai grija sa cureti grilajul. Nu numai ca preparatele se vor frige mai bine daca procedezi astfel, dar vor avea si un aspect placut, uniform.

2. Fii organizat
Ai grija ca toate ustensilele de care ai nevoie sa fie la locul lor. Farfurii curate, spatule, perii… aseaza-le la indemana si nu le amesteca intre ele.

3. Unge gratarul
Daca nu vrei ca toate ingredientele sa se lipeasca, foloseste ulei sau grasimea in plus de la carne pentru a unge zabrelele.

4. Condimenteaza
Cand vine vorba de pregatirea unui gratar, exista cateva forme principale prin care poti oferi un gust aparte preparatelor. In primul rand, poti sa marinezi carnea in compozitii care includ neaparat lichide acide si ierburi sau legume cu gust puternic.
In al doilea rand poti pregati sosuri gustoase din miere si sirop de artar, pe care sa le intinzi pe carne cu putin timp inainte de a o lua de pe foc. Nu in ultimul rand, poti pregati din mustar, ierburi si condimente o compozitie in care sa inmoi carnea si care sa formeze o crusta gustoasa deasupra acesteia.

5. Lasa fumul sa cuprinda ingredientele
Indiferent de modul in care pregatesti focul pentru gratar, lasa fumul sa cuprinda carnea si sa se impregneze in ea. Pana la urma, asta e si farmecul: sa simti o nuanta subtila si aromata in timp ce savurezi preparatele. In functie de lemnul pe care il folosesti, mancarea va avea un gust si un miros speciale.

6. Aseaza corect carnea
Unul dintre cele mai importante trucuri este sa asezi carnea in functie de zonele in care este distribuita caldura. Tine minte ca, in general, mijlocul este cel mai fierbinte si lateralele au o temperatura mai scazuta. Profita de acest lucru si de tipul preparatului tau pentru a folosi cu intelepciune zonele fierbinti.
De exemplu, nu este recomandat sa faci puiul prima data si nici sa-l asezi mijloc deoarece risti sa-l arzi. Daca ai felii din carne de porc groase si cu putina grasime, pregateste-le pe ele mai intai si pozitioneaza-le in mijlocul gratarului.

7. Nu atinge
Oricat ar fi dificil, nu amesteca preparatele in mod constant. Intorsul, rasucitul, invartitul nu-si au rostul cand focul trebuie sa patrunda frumos si uniform carnea. Permite mancarii sa prinda o crusta frumoasa si abia apoi intoarce-o pe partea cruda.

8. Atentie la timp
Chiar si dupa ce ai luat-o de pe gratar, mancarea continua sa se gateasca. Calculeaza cu atentie timpul si ia-o de pe foc cand aproape arata asa cum iti doresti.

9. Nu fi nerabdator
Nu infige furculita in ingreidente imediat dupa ce le-ai luat de pe foc. Micii, carnatii si friptura vor fi mai bune dupa 10 minute de odihna.

Cura de detoxifiere

Cclar ca avem nevoie de o dieta de detoxifiere, pentru simplul fapt ca iarna ne arunca cam nepregatiti in primavara. Nu trebuie in primul rand sa ne sperie cuvantul acesta greu - detoxifiere. Ce inseamna asta de fapt? O astfel de dieta se concentreaza pe eliminarea alimentelor greu de digerat (cafea, alcool, grasimi animale, carne si altele), si introducerea in alimentatie a produselor care cresc nivelul de energie, puterea de concentrare, ajuta digestia si care au, ca efect cumulat, pierderea in greutate si eliminarea de toxine.

Detoxifiere in 7 zile

Ziua 1
Cea mai drastica zi. In prima etapa nu vei consuma decat lichide. Apa, ceaiuri, sucuri din fructe si legume, reprezinta hrana ta in aceasta zi.  Daca-ti place ceaiul ai face bine sa optezi pentru unul decofeinizat si neindulcit.
Ziua 2
In aceasta zi se vor consuma numai fructe. Merele sunt recomandate gratie peptinei, care elimina toxinele si imbunatateste digestia. Ananasul, sustine flora bacteriana si favorizeaza probioticele. Daca mango distruge resturile ramase de la proteine, strugurii in schimb curata rinichii si ficatul.
Ziua 3
Dupa o zi intreaga in care ai consumat numai fructe, urmeaza alta in care dedicata exclusiv legumelor. Legumele se vor servi crude, un exemplu clar sunt salatele, si pentru o explozie de arome combina-le cu ierburi aromate. Este permis si sucul de lamaie si doua borcane de iaurt integral, plus 150 de grame de cereale integrale pe care le consumi cand si cum vrei tu. Bonus doua linguri de ulei de masline. Fara cafea, fara alcool!
Ziua 4
In meniul pentru cea de-a patra zi sunt bifate: legumele gatite si orezul brun. Legumele pot fi gatite la aburi. Si pentru un bol cu legume fierte este de-a dreptul banal, fa-le pe plac papilelor tale gustive, adaugand in mancare piper cayenne si ghimbir. In plus ai voie doua borcane de iaurt integral, doua linguri cu ulei de masline. 

Ziua 5
Cea de-a cincea zi este declarata ziua semintelor si legumelor uscate. Nuci, seminte, linte si fasole toate sunt o alegere pe cinste pentru a-i potoli organismului nevoia de proteine. In plus: doua linguri cu ulei si orice legume vrei cu o conditie sa fie consumate crude.
Ziua 6
Meniul pe ziua aceasta contine iaurt si cereale integrale. Bonus legume crude, doua linguri de ulei, si doua oua fierte tare.
Ziua 7
In aceasta zi se va consuma peste. Proaspat, la conserva, sarac in grasimi ori nu, pestele este o sursa de proteine de calitate. Bonus fructe, dar nu mai mult de trei portii.
Reguli ale detoxifierii de 7 zile

  • cinci mese pe zi;
  • elimina sarea;
  • bea doi litri de lichide pe zi;

luni, 22 aprilie 2013

Se scumpesc operatiunile bancare

BCR modifică grila de comisioane, plăţile mai mici se scumpesc

Începând de pe 27 aprilie BCR va aplica o nouă grilă de comisioane în care va renunţa la taxarea tranzacţiilor pe tranşe valorice, rezultând astfel scumpiri pentru plăţile de valoare mai mică.
  De exemplu, la plăţile intrabancare în lei banca renunţă la cele trei trepte de taxare, aplicând o singură linie de comisioane în funcţie de mediul prin care se face tranzacţia. Indiferent de sumă, comisionul pentru plăţile făcute prin phone banking şi internet banking se dublează la 3 lei/operaţiune, respectiv 2 lei.
  În cazul plăţilor interbancare în lei rămân două trepte de taxare: pentru sumele de până la 50.000 de lei banca reţine 6 lei la ghişeu, respectiv 3 lei prin internet banking, în timp ce pentru sumele care depăşesc pragul menţionat tranzacţia la ghişeu costă 35 de lei sau tot 3 lei dacă este realizată prin internet.
  În acelaşi timp, banca nu va mai taxa încasările intrabancare, în timp ce pentru încasările interbancare va reţine 4 lei pe operaţiune pentru tranzacţiile în lei (în loc de patru tranşe valorice în grila actuală). Încasările interbancare în valută nu vor suporta comision.
  O noutate în domeniul plăţilor o reprezintă tranzacţiile rapide între conturi deschise în bănci din grupul Erste şi care vor fi taxate cu 0,1% (minimum 10 euro, maximum 500 euro) indiferent de canalul prin care sunt realizate.
  Retragerile de numerar se scumpesc de la 0,4% (minim 6 lei) la 0,5% (minim 8 lei), în cazul retragerilor de peste 50.000 de lei sau 10.000 de euro neprogramate cu 2 zile lucrătoare înainte banca va aplica în continuare un comision de 1% din suma retrasă.
În cazul cardurilor de debit, interogarea soldului la ATM va costa 0,2 lei indiferent de tipul cardului.
Plăţile de facturi cu numerar sunt descurajate printr-un comision de 4 lei pe operaţiune, clienţii fiind încurajaţi să folosească automatele bancare speciale unde plăţile sunt gratuite.
BCR are una dintre cele mai stufoase grile de comisioane, însă după uniformizare din 7 pagini vor rămâne 5. Costul unui cont curent rămâne la 4,5 lei/lună, însă teoretic clientul care achiziţionează acest produs va avea inclus şi card de debit şi serviciu de internet banking, banca presând clienţii să se orienteze spre pachete de produse şi servicii.

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Sportul poate ucide

Exista multe sali de antrenament unde nimeni nu iti cere o adeverinta medicala ca esti apt de a face efort, nici o sala nu are un cabinet medical care sa te examineze, dar mai grav e ca nici antrenori nu prea sunt care sa iti faca unn program sa iti explice ce insemana efort aerob/anaerob, cum sa iti faci un program de slabit, de crestere masa musculara, fara da iti vomiti matzele sau mai rau sa dai coltul.
Din pacate se intampla si accidente. 

  
Un barbat in varsta de 46 de ani a murit astazi intr-o sala de forta din Romania.


 TRAGEDIE petrecuta astazi intr-o sala de forta din Romania! Un barbat de 46 de ani A MURIT! Vezi ce facea:
Mai multi oameni care se antrenau intr-o sala de forta a unui hotel din Medias au trait astazi un soc. Un barbat in varsta de 46 de ani a murit sub privirile neputincioase a celor care erau langa el.

Cetateanul german care alerga pe banda s-a oprit brusc, iar colegii de antrenament si-au dat seama ca acesta nu se simte bine. Au sunat repede la 112, iar un echipaj SMURD a venit la fata locului. Conform tribuna.ro, medicii nu au putut decat sa constate decesul.

Nu exista urme de violenta pe corpul barbatului. Politistii au transportat cadavrul la Serviciul de Medicina Legala pentru efectuarea autopsiei.

marți, 9 aprilie 2013

7 trucuri pentru a reduce, pe cât posibil, stressul şi timpul pierdut în trafic.



7 trucuri pentru a te descurca în traficul aglomerat

Numai sfaturi utile. Da sa nu mai mergem cu masina nu ne sfatuieste nimeni ??



Poate nu aţi calculat, însă în fiecare lună petrecem circa 30 de ore în drumul spre şi de la serviciu, de cele mai multe ori într-un trafic aglomerat, care ne seacă de energie. Totuşi, există câteva lucruri de bază pe care le putem face pentru a reduce fie timpul, fie măcar stressul resimţit în trafic. Unele sunt de bun simţ, aproape nişte truisme, însă culmea e că bulevardele aglomerate şi pline de maşini care nu se mişcă dovedesc că majoritatea dintre noi nu le aplică. Iată-le, mai jos:
 
1. Nu te grăbi
Pare contraintuitiv, mai ales dacă vrei să ajungi mai repede la destinaţie. Însă de obicei dacă ne grăbim, ne stresăm şi facem prostii. Cu cât suntem mai grăbiţi, cu atât vom fi mai nervoşi şi vom face mai multe greşeli. Graba poate escalada foarte rapid în nervi scăpaţi de sub control sau chiar în accidente şi bătăi în trafic. Grăbeşte-te încet, aşadar, şi propune-ţi să ajungi relaxat la destinaţie. Asta nu înseamnă să dormi pe tine, însă cele 5 minute pe care le-ai putea eventual câştiga pentru că te-ai grăbit se pot transforma în 3-4
ani în minus de viaţă din cauza stressului, sau, după caz, în zile şi luni pierdute pentru a-ţi repara maşina.
 
2. Fă-ţi o hartă mentală cu drumul de parcurs
Dacă vei şti dinainte pe unde o vei apuca, îţi va fi mai uşor să ajungi rapid la destinaţie. Înainte de a pleca, foloseşte Google Maps sau sistemul de navigaţie pentru a vedea căile alternative, dar nu te încrede neapărat în aceste sisteme automate, care de obicei, cel puţin în marile oraşe, îţi oferă trasee lente şi aglomerate. Important e să ştii cât mai bine ce trasee ai la dispoziţie.
 
3. Învaţă scurtăturile
Ţine de esenţa ajunsului mai rapid la destinaţie. Cel mai mult timp vei pierde în preajma marilor intersecţii, de aceea e bine dacă afli scurtăturile care îţi permit să eviţi aceste intersecţii. Nu te obişnui să faci mereu acelaşi drum spre serviciu, încearcă uneori şi căi alternative, chiar şi pe străduţe. Explorează zona. S-ar putea ca la un moment dat să îţi dai seama că ajungi fie mai repede, fie mai liniştit la destinaţie decât dacă ai rămâne cu turma pe marile bulevarde.
 
4. Foloseşte banda cea mai rapidă
Asta ţine de învăţarea drumului de parcurs, pentru că banda cea mai rapidă diferă de la caz la caz. De obicei, în oraş, cea mai rapidă bandă este banda I, nu II sau III. Adică cea mai din dreapta. Atenţie însă – dacă este o bandă cu săgeată obligatorie la dreapta sau de autobuz, e o dovadă de nesimţire să o foloseşti, în special dacă e clar că vei bloca traficul din spate sau vei jena cumva mijloacele de transport în comun.
 
5. Nu croşeta benzile
Sportul favorit al românului, croşetatul benzilor este de fapt o pierdere de vreme în cele mai multe cazuri. Învaţă mai degrabă să aplici punctul 4 şi rămâi pe banda care în mod obişnuit este mai rapidă, chiar dacă aparent celelalte s-au eliberat pentru moment. Nu spune nimeni să rămâi ca un fraier fix pe banda blocată, dar dacă vei privi cât mai departe în trafic vei înţelege mai repede care bandă e mai rapidă, fără a te tot fâţâi de colo-colo.
 
6. Avansează cât mai mult când faci primul stânga în intersecţii
Sportul favorit al unora este să avanseze cu lungimea a 1-2 maşini fix până în centrul intersecţiilor, căci aşa au învăţat ei că se face stânga. Motiv pentru care, indiferent de ce regulă aplici (fie ocoleşti centrul intersecţiei prin dreapta, pe „stil vechi”, fie îl ocoleşti prin stânga, pe „stil nou”), în spatele tău vor mai încăpea doar 1-2 maşini iar intesecţia se va bloca. Poţi preveni asta avansând cât mai mult posibil, păstrând în minte că de cele mai multe ori coada din spatele tău este cea care îţi blochează de fapt intersecţia – mai ales că majoritatea ocolesc încă centrul acesteia prin dreapta, iar cele două şiruri de maşini se blochează unul pe altul. Astfel vei ieşi mai repede din intersecţie. Cu cât vei sta mai spre centrul ei, vei fi depăşit prin dreapta de alte maşini care vor pleca mai repede iar tu te vei trezi ultimul în mijlocul intersecţiei, aşa cum meriţi.
 
7. Află dinainte unde poţi parca mai repede
O mare parte din timp este petrecută nu pe drum, ci căutând un loc de parcare. Unii ţin morţiş să parcheze, dacă se poate, chiar în faţa destinaţiei. Pierd astfel timp preţios, tot învârtindu-se în căutarea unui loc de parcare de negăsit. Caută mai bine dinainte pe hartă şi vezi ce străduţe mai sunt în zonă. Nu-ţi va cădea rangul dacă vei merge 3-4 minute pe jos, ci dimpotrivă, îţi mai pui sângele în mişcare. De aplicat cu precădere atunci când mergi la un concert, meci sau spectacol – vei putea scăpa şi de blocajul de la plecare!
Sunt, evident, mult mai multe trucuri de aplicat pentru a scurta fie drumul, fie nervii asociaţi deplasării prin traficul aglomerat. Aşteptăm sfaturi şi de la voi şi vom reveni cu un alt articol despre cum să rămâi calm în trafic. CALM, am zis!

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Consumul Masinii din carte vs real

De multe ori ne-am intrebat de ce nu atingem niciodata consumul din carte decat daca mergem cu masina sub turata, ba de unii nici asa. 

Eu sunt convins ca testele se fac, cu un sofer care are 40 km, fara scaune in masina , fara vant, de aer conditionat si accesorii multimedia nici nu se pune problema, poate uneori chiar cu alte modele de banchete/scaune. 

 

Iată la ce subterfugii apelează constructorii auto pentru a obţine consumuri şi emisii de CO2 cât mai reduse în testele de omologare a maşinilor noi. Asta pentru a înţelege de unde provine diferenţa uneori foarte mare între teorie şi realitate.
Metodele prin care constructorii auto obţin un consum teoretic foarte redus 
Mai multe organizaţii ale consumatorilor din câteva ţări au tras semnale de alarmă privind rezultatele prea optimiste ale consumului obţinute de constructori faţă de realitate. Până şi Comisia Europeană s-a autosesizat cu privire la practicile la limita reglementărilor aplicate de constructori în cazul măsurătorilor oficiale.
Iată în continuare o expunere mai pe larg a subterfugiilor şi ”portiţelor” care le permit constructorilor să afişeze valori foarte mici ale consumului de carburant şi ale emisiilor de CO2, care nu doar că induc în eroare publicul, ci dau peste cap şi obiectivele guvernelor pentru reducerea poluării.
Principalele subterfugii prin care constructorii auto manipulează condiţiile de testare a consumului de carburant şi a emisiilor de CO2
În Germania s-au întreprins deja studii bine documentate, care arată că, faţă de estimarea iniţială a unui client privind costurile de rulare, diferenţele între consumul teoretic şi cel real duc la o creştere de circa 2.000 de euro a cheltuielilor cu combustibilul pe perioada de deţinere a maşinii.
În cazul testelor de omologare actuale, nu se pornesc accesoriile consumatoare de energie şi care contribuie din plin la creşterea consumului: aerul condiţionat, sistemele multimedia şi de navigaţie, încălzirea în scaune, etc. Apoi, oprirea motorului când maşina staţionează se realizează doar în 20% din ciclul de test, deşi, în realitate, în trafic urban, maşinile stau pe loc în aglomeraţie mult mai mult timp.
Testele oficiale de omologare a consumului constau din două etape: o probă pe circuit, cu încărcarea maşinii aproape de condiţiile reale, respectiv o probă de test în laborator, în condiţii controlate.
Modalităţile prin care constructorii manipulează testele de laborator la omologarea consumului şi emisiilor CO2
Producătorii manipulează aceste rezultate apelând la câteva subterfugii simple, pe care regulamentele le permit - de reţinut că testele de omologare nu s-au schimbat în ultimii 30 de ani, aşa că nu există interdicţii pentru multe practici actuale:
  • presiunea în roţi are valoarea nominală, mulţi producători folosind pe maşinle testate şi pneuri cu rezistenţă redusă la rulare, deşi majoritatea clienţilor optează pentru alte tipuri de pneuri pe maşinile cumpărate
  • sistemul de frânare are temperatura optimă a lichidului de frână, iar componentele sistemului nu sunt uzate
  • aerodinamica maşinii este îmbunătăţită prin, atenţie, acoperirea cu bandă adezivă a lufturilor capotei şi uşilor! (o practică flagrantă, care, de multe ori, este permisă prin practica şpăgilor direcţionate spre oamenii care realizează testele)
  • sunt folosiţi lubrifianţi şi chiar uleiuri de motor cu proprietăţi speciale, diferite de ale celor utilizate în maşinile de serie; în plus, testele nu se realizează cu motorul rece, deoarece se aşteaptă până când motorul are temperatura de funcţionare optimă
  • masa maşinii este adusă la un nivel cât mai redus, eliminându-se orice obiect suplimenar, de la trusa de prima ajutor până la manualul de instrucţiuni (în viaţa reală, mai sunt multe alte mărunţişuri pe care oamenii le au aproape permanent în maşină)
În urma măsurătorilor independente realizate de laboratoare specializate, dar fără a se apela la subterfugii, specialiştii angajaţi de Comisia Europeană au concluzionat că maşinile produse între 2002 şi 2011 au consumul şi emisiile CO2 mai mici în medie cu 30% faţă de realitate, din cauza manipulării condiţiilor de testare de către producători.
Prin urmare, experţii vin cu mai multe recomandări pentru a elimina neîncrederea din ce în ce mai mare a publicului în datele furnizate de producători - există chiar şi cazuri în care anumiţi constructori au fost penalizaţi oficial pentru nerespectarea clară a condiţiilor de testare, deci se poate ajunge la un precedent periculos, din care toată lumea ar avea de pierdut.
Subterfugiile folosite de constructorii auto pentru manipularea condiţiilor de încărcare
Actualele cicluri de testare, reunite sub titulatura NEDC, necesită o adaptare imediată la condiţiile reale de circulaţie de pe şoselele şi autostrăzile europene. Ceea ce ar presupune şi repetarea testelor în noile condiţii a tuturor modelelor omologate din 2002 în Europa, astfel încât în 2015 să avem datele actualizate.
Experţii recomandă o armonizare la nivel european a legislaţiei privind omologarea maşinilor noi, astfel încât toate ţările din UE să beneficieze de aceleaşi condiţii de testare. Totodată, Comisia Europeană lucrează deja cu specialişti din toate ţările la noi proceduri pentru un total nou ciclu de testare: denumit WLTC (World Light Duty Test Cycle), acesta ar trebui să intre în vigoare din 2016 şi să fie valabil nu doar în ţările UE.
Cel mai important este ca noile metodologii de testare să asigure o mai mare transparenţă şi să fie cu adevărat reprezentative pentru stilul de condus al majorităţii şoferilor din UE, cel puţin. În plus, experţii recomandă existenţa în paralel şi a unor laboratoare independente, care să verifice corectitudinea datelor oficiale.
Evident, reacţiile constructorilor auto nu au întârziat să apară. În primul rând, mulţi dintre aceştia cer care noua metodologie să fie pusă în practică nu din 2016, ci din 2021, pentru a avea timpul necesar să adapteze tehnologiile. Apoi există reticenţe cu privire la modificările ţinând de punerea la punct a maşinii înainte de testare (cum ar fi renunţarea la încălzirea motorului sau folosirea consumatorilor).
De asemenea, ei nu sunt de acord ca organismele care se ocupă de omologare să fie total independente de constructorii auto - un semn destul de clar că acuzaţiile privind practica şpăgii nu sunt doar zvonuri răutăcioase... (mai multe voci susţin că marii constructori auto bagă mulţi bani în buznarele celor care se ocupă de testele de omologare pentru a obţine rezultate cât mai bune!)
Evident, există multe implicaţii privind şi actualele sisteme de taxare în funcţie de emisiile de CO2, care vor afecta în mod direct buzunarele celor care deţin maşini. Deci modificările legislative urmează să facă obiectul unor discuţii tensionate în următorii ani.

miercuri, 27 martie 2013

CĂSĂTORITĂ cu CINCI fraţi

O tânără de 21 de ani din India este căsătorită cu cinci fraţi. Potrivit tradiţiilor locale, 
 odată ce s-a căsătorit cu unul dintre bărbaţi, ea a fost nevoită să se mărite cu toţi. În prezent, cele şase persoane, alături de un copil, locuiesc într-o singură cameră, fără paturi.
potrivit The Sun.
 
 
  

































Ei trăiesc într-un sat din nordul Indiei, considerându-se o familie fericită, femeia culcându-se cu un bărbat diferit în fiecare seară. Mai mult, Rajo nu ştie al cui este primul lor copil, Jay, un băieţel de doar 18 luni.
„La început a fost puţin ciudat, dar nu favorizez pe niciunul. Mama mea a fost de asemenea căsătorită cu trei fraţi şi când m-am căsătorit ştiam că trebuie să îi accept pe toţi de soţi. Mă culc cu ei pe rând. Nu avem paturi, doar mai multe pături pe podea. Primesc mai multă atenţie decât majoritatea soţiilor”, a declarat femeia.


Guddu, primul dintre soţi, în vârstă de 21 de ani, povesteşte că a fost primul cu care s-a căsătorit, în urmă cu patru ani. El spune că toţi cei cinci bărbaţi întreţin relaţii sexuale cu femeia, dar nimeni nu este gelos, considerându-se o familie mare şi fericită.
 
Tinerii au participat la o căsătorie Hindu aranjată, primul soţ fiind considerat cel oficial. Cu toate acestea, potrivit tradiţiilor satului în care locuiesc, Rajo a fost nevoită să se căsătorească ulterior cu restul fraţilor, Bajju, 32, Sant Ram, 28, Gopal, 26, şi Dinesh. Cu ultimul dintre soţi s-a căsătorit în cursul anului trecut, în momentul în care Dinesh a împlinit vârsta de 18 ani.

Tradiţia provine dintr-o formă istorică de organizare a familiei, numită poliandrie, în care o femeie poate să se căsătorească în același timp cu mai mulți bărbați.


duminică, 17 martie 2013

O noua generatie de dinti

Adio implanturi dentare! În scurt timp vom înlocui dinţii lipsă cu „biodinţi” noi, care vor creşte direct în gura pacienţilor!

În viitor, oamenii îşi vor putea înlocui dinţii lipsă şi pe cei cariaţi cu unii noi, crescuţi cu ajutorul celulelor prelevate din propria lor gură, anunţă oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii au reuşit să creeze „dinţi hibrid” combinând celule din gingia umană cu celule stem din dinţii unui şoarece. Oamenii de ştiinţă speră că dinţii crescuţi în şoarecii de laborator să deschidă calea spre eliminarea protezelor şi înlocuirea lor cu dinţi noi, crescuţi direct în gura pacientului.
Amestecul de celule provenite de la şoareci şi de la oameni a fost transplantat în rinichii şoarecilor adulţi şi s-au dezvoltat în structuri identice dinţilor, cu smalţ şi rădăcini, arată un studiu publicat în Journal Of Dental Research.
Oamenii de ştiinţă au folosit două tipuri de celule pentru a concepe aceşti dinţi. Celulele epiteliale au fost extrase din ţesut uman provenit din gingie, iar celulele stem mezenchimale au fost extrase din embrioni de şoarece.
Celulele mezenchimale pot deveni mai multe tipuri de ţesut, inclusiv os, cartilaj sau ţesut adipos.
Profesorul Paul Sharpe, care a coordonat această cercetare în cadrul institutului stomatologic de la King's College London, afirmă că „celulele epiteliale derivate din ţesutul uman adult provenit din gingie pot reacţiona la semnalele provenite de la celulele mezenchima ce indică dezvoltarea unui dinte, contribuind la formarea coroanei dentare şi a rădăcinilor”. Cercetătorul a adăugat că „aceste celule epiteliale uşor de prelevat sunt o sursă ce merită luată în calcul pentru formarea «biodinţilor» umani. Următoarea provocare este identificarea unei metode prin care celulele mezenchimale umane adulte să fie cultivate pentru a stimula creşterea unui dinte, deoarece în acest moment putem reuşi acest lucru doar cu ajutorul celulelor stem embrionare”.
„Acum trebuie să identificăm surse adulte de celule epiteliale şi mezenchimale ce pot fi obţinute în cantităţi suficiente pentru a transforma conceperea «biodinţilor» într-o alternativă viabilă la implanturile dentare”, a concluzionat Sharpe.

Sursa: The Guardian

De la ciocan la borcan

Singurul lucru care mai e de zis in astfel de situatii e ca recuzita din dotare trebuie folosita cu grija :)).


Caz şocant la Galaţi! Un bărbat a alertat ambulanţa, în noaptea de miercuri spre joi, acuzând dureri de burtă. Şocaţi, medicii au descoperit cauza: un borcan de 400 de mililitri, blocat în anus!
"Am fost chemaţi să intervenim pentru un pacient care acuza colici abdominale. În cele din urmă a recunoscut că şi-a introdus din curiozitate un borcan în anus. A fost dus la Spitalul de Urgenţă şi a fost operat", a declarat medicul Mihai Polinschi, director Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.
Doctorii s-au chinuit să găsească o soluţie pentru a extrage obiectul, însă singura posibilitate a fost intervenţia chirugicală.
"Deoarece poziţia în anus era prea avansată şi nu se putea extrage corpul pe unde a intrat, s-a luat decizia să fie operat sub anestezie generală. S-a extras cu succes corpul străin, iar acum se recuperează. Putea să moară dacă nu ajungea la spital în timp util deoarece orice astfel de operaţie e periculoasă. Mai exista riscul ca acest corp străin să se spargă şi apăreau alte leziuni foarte grave”, a precizat dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Pacientul în vârstă de 32 de ani este acum sub observaţie.

Şi-a îndesat două ciocane în fund

Un caz asemănător a avut loc şi în 2009, atunci când un bărbat de 48 de ani, din judeţul Olt, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Slatina, după ce şi-a introdus în anus părţile metalice de la două ciocane.
De pe patul de spital, Viorel Firoiu, din comuna olteană Orlea, a povestit că, după ce a mâncat compot, s-a constipat şi stomacul a început să-l doară groaznic. “Am desfăcut un borcan de compot de vişine. Am mâncat fructele cu tot cu sâmburi şi m-am constipat. Când am văzut că îmi este rău, am încercat să scap de sâmburi”, a povestit omul, care a explicat pe larg cum a încercat să facă asta.
" În momentul în care i s-a făcut o radiografie pacientului, s-a observat că în anus erau două capete metalice de ciocan", a declarat Cristina Bontescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

duminică, 3 martie 2013

Ce sa mananci dupa antrenamentul la sala

 5 idei pentru energie maxima

Dupa sala, corpul tau are nevoie de energie, ca sa continue arderile si  sa te mentina in forma pana la urmatoarea masa. In loc sa mananci mult, important este sa mananci bine. Exista cateva alimente care iti fac plinul fara sa te umple de calorii.
Ce sa mananci dupa antrenamentul la sala. 5 idei pentru energie maxima
Protv Ad
1. Iaurt grecesc cu banane si unt de arahide
Acest trio bogat in proteine si grasimi sanatoase este perfect ca sa-ti recapeti energia dupa sala. Nu are prea multe calorii si iti tine de foame pana la urmatoarea masa.
2. Smoothie
O bautura excelenta care te hidrateaza si te umple de vitamine. Ca ingrediente, iti recomandam laptele, iaurtul, bananele si fructele de padure. In functie de preferinte, iti poti faci propriile retete. Iti dam si noi cateva idei:


3. Nuci
Un mix din mai multe tipuri de nuci este o alta optiune sanatoasa si eficienta ca sa-ti recuperezi energia. Iti poti prepara singur unul din caju, alune de padure, migdale, nuci, fistic.
4. Oua 
Ouale sunt pline de proteine si te ajuta sa fii in plina forma, atat inainte, cat si dupa un antrenament la sala. Fie ca fierbi doua oua, fie ca le pui in salata, nu vei simti nevoia sa mananci intre mese.
5. Lapte cu cacao/ciocolata
Este reconfortant si delicios. Pentru ca prima ora de dupa antrenament este esentiala pentru ca muschii tai sa se dezvolte, laptele cu ciocolata este perfect. Te ajuta sa-ti pastrezi energia si te rehidrateaza. Chiar si nutritionistii il consuma.

Telefonul mobil care se incarca la 35 de zile





Sunt curios cand va iesi un smartphone care sa tina bateria 2 zile :)))) ar fi un record absolut 

 Nokia a prezentat telefonul mobil care costa 65 de lei si se incarca o data la 35 de zile

Nokia a prezentat un telefon mobil care costa numai 13 lire sterline (putin peste 65 de lei) si care trebuie incarcat doar o data la 35 de zile. FOTO in articol.
Nokia 105 va avea ecran color, lanterna si radio FM si va fi scos pe piata in urmatoarele saptamani.
Modelul este conceput pentru a oferi functiile de baza, adica apeluri telefonice si SMS.
Nokia 105
Totodata, firma finlandeza va lansa si un smartphone de 120 de lire (607 lei), Lumia 520.
Ambele aparate au fost prezentate oficial in cadrul Mobile World Congress (MWC), care are loc la Barcelona.
Nokia 105
Nokia 105 va avea urmatoarele caracteristici:
- greutate 70 grame;
- dimensiunile 107x44,8x14,3;
- ecran color TFT de 3,68 cm;
- bateria va rezista in stand-by timp de 35 de zile si 12,5 ore de convorbire continua.
 


joi, 21 februarie 2013

Pana poate fi o capcana

Şoferi, fiţi cu ochii-n patru! De ceva vreme, în peisajul infracţional a revenit în forţă o metodă prin care bandiţii reuşesc să fure din maşini. Înţeparea roţilor autovehiculelor este folosită din nou de infractori ca să-i jefuiască pe şoferii care sunt puşi în faţa unei astfel de situaţii.

Cum «operează» hoţii

Nu puţine sunt cazurile în care poliţiştii se confruntă cu bande bine organizate, specializate în jefuirea şoferilor după ce le înţeapă acestora roţile de la maşină. De obicei, asta se întâmplă când autovehiculele sunt oprite la semafor sau când sunt parcate în apropierea unor supermarketuri. Când şoferul opreşte autoturismul pentru a înlocui roata, bandiţii atacă, profitând de faptul că uşile maşinilor rămân descuiate.

… şi cum le poţi dejuca planurile

Pentru a evita producerea unor situaţii de acest gen, poliţiştii recomandă ca, atunci când cobori din autoturism, să nu laşi în interiorul acestuia bunuri sau obiecte de valoare, chiar dacă te afli lângă autovehicul, ci să acţionezi sistemul de închidere a uşilor şi să te asiguri că portierele s-au închis. Dacă eşti implicat(ă) într- un astfel de “incident”, nu ezita să ceri sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelezi numărul unic de urgenţă 112

sâmbătă, 9 februarie 2013

Topul celor mai vandute ape minerale

San Pellegrino, Perrier sau Evian sunt brandurile de apă minerală cu cele mai bune vânzări din lume, potrivit unui studiu al publicaţiei Drinks International.
Pentru a realiza acest studiu cei de la Drinks Internaţional împreună cu compania de cercetare de piaţă Leslie Henry Marketing & Research au luat în considerare declaraţiile proprietarilor şi barmanilor din cele 100 cele mai bune baruri din lume precum Artesian din Londra, PDT din New York sau The Baxter Inn din Sydney.
Nestle are două produse în top, San Pellegrino şi Perrier, fiind considerate atât mărcile cu cele mai bune vânzări din lume, cât şi cele mai "la modă", clienţii barurilor întrebând cel mai des de aceste branduri.

Mărcile de apă minerală cu cele mai mari vânzări în cele mai bune baruri din lume:
  1. San Pellegrino (deţinut de Nestle)
  2. Perrier (deţinut de Nestle)
  3. Evian (deţinut de Danone)
  4. Hildon (brand din Marea Britanie)
  5. Kingsdown (Marea Britanie)
  6. Vichy Catalan (Spania)
  7. Fiji (din insulele Fiji)
  8. Hepburn Springs (Australia)
  9. Valser (Elveţia)
  10. Voss (Norvegia)


Top 10 cele mai "la modă" ape minerale:

  1. San Pellegrino
  2. Perrier
  3. Evian
  4. Kingsdown
  5. Hildon
  6. Vichy Catalan
  7. Voss
  8. Fiji
  9. Hepburn Springs
  10. Belu (Marea Britanie)



miercuri, 30 ianuarie 2013

Darga tu Regina

Englezii susţin că suntem hoţi şi puturoşi. NU pot sa spun ca este adevarat si perfect valabil pentru tara noastra unde toata lumea cauta sa te traga in teapa. Ideea e ca pe afara lucrurile stau altfel datorita motivatiei financiare.

Draga tu Regina,

Replica noastră: sunteţi un regat de beţivi şi huligani!, si pe langa asta sunteti si prosti, si aveti o fata de spate, insa trebuie sa recunoastem ca lira aia minunata provaca excitatii multor oameni. Cel mai important lucru in ecuatia asta este ca, conduci un regat de puturosi, care nu sunt in stare sa munceasca nici pe 6000 lire/luna.

“Vă rugăm, nu veniţi în Marea Britanie. Plouă, joburile sunt puţine şi prost plătite”. Acesta este mesajul pe care guvernul britanic intenţionează să-l transmită românilor care vor să muncească în Anglia. Nu este prima oară când englezii încearcă să ne denigreze. În anul 2006, aceştia susţineau că vom aduce o epidemie de SIDA în ţara lor. Ziarul Libertatea a luat poziţie, atunci, şi o face şi acum, prin campania “Uite cine vorbeşte”.
Politicienii englezi vor să demareze o campanie în presă împotriva noastră, încercând să ne transforme în oile negre ale Europei. Spun că suntem puturoşi, hoţi şi cerşetori. Când vine însă vorba despre ei, omit câteva caracteristici. Huliganism, alcoolism şi, cel mai grav, pedofilie. Iată cu ce “se laudă” englezii:

Englezoaicele, beţivele Europei

În urma unui studiu făcut chiar de ei, adolescentele britanice cu vârste cuprinse între 15 şi16 ani ocupă locul 1 în Europa la alcoolism. 55% dintre puştoaicele lor se îmbată mangă cel puţin o dată pe lună. Culmea, românii ocupă ultimul loc în clasamentul beţivilor. Doar 22% dintre fete consumă alcool. Să nu mai punem la socoteală imaginile care fac înconjurul lumii cu englezoaice bete, căzute prin şanţuri, în staţii de metrou sau făcând sex printre tomberoane.

Minori români, abuzaţi sexual de britanici

Ei nu ne vor în ţara lor pentru că le luăm joburile, noi nu-i vrem în România fiindcă mutilează sufletul copiilor noştri. Arhivele Poliţiei Române sunt burduşite de cazurile de pedofilie cu autori englezi, care s-au petrecut în ţara noastră. Ultimul exemplu şocant datează din 2009 şi l-a avut ca personaj principal negativ pe englezul Paul Richard Dorday, care a violat 20 de copii.

Violenţa s-a inventat la ei

Suporterii echipelor de fotbal sunt renumiţi pentru violenţa de care dau dovadă. În timpul competiţiilor sportive, aceştia lasă în urma lor adevărate băi de sânge. Nici măcar forţele de ordine nu reuşesc să le facă faţă.

Angajatorii britanici vor muncitori români

“Românii nu vor fi afectaţi de aceste cuvinte dure - angajatorii britanici îi preferă pe cetăţenii români sau bulgari pentru că sunt serioşi şi muncitori, indiferent care este opinia publică. Avem experienţa cu Franţa, unde au fost campanii denigratoare la adresa românilor, însă ofertele de muncă pentru noi în această ţară s-au înmulţit. Acum se dau şi 1.200 de euro net, în Anglia, pentru îngrijirea unei persoane în vârstă”, ne-a declarat Brânduşa Deac, reprezentanta unui portal de recrutare pentru străinătate.

Parul de pisica

Sa fiu sincer ma asteptam ca lumea sa fie dependenta de orice pe lumea asta, mai putin parul de pisica. Citind articolul si am vazut ca e din state, m-am linistit, ca numai labilii aia psihic pot face asemenea tampenii. Sa fiu sincer mai bine asa inapoiati ca societate, decat distrusi psihic ca ei. 

O femeie din Detroit se luptă de 15 ani cu o dependență ciudată, care îi pune viața în pericol. Lisa, în vârstă de 43 de ani, mănâncă în fiecare zi păr de pisică, pe care îl consideră o delicatesă.
Potrivit Daily Mail, Lisa mănâncă zilnic păr de pisică și spune că mestecarea acestuia i se pare o activitate relaxantă.
"Mănănc păr de pisică. Sunt dependentă de el", spune Lisa.
Femeia spune că adună părul lăsat de pisică prin casă și o perie special ca să poată aduna cât mai multe fire. Mai mult, uneori linge blana animalului "la fel cum ar face o mamă pisică puiului ei", însă spune că este foarte atentă și evită zonele intime.
Povestea Lisei o să apară într-un documentar despre cele mai bizare obsesii ale oamenilor

vineri, 25 ianuarie 2013

www.porumbei-albi-nunta.ro

Sa incep ca Piersic: Dragii mei am lansat acest site www.porumbei-albi-nunta.ro, si sper ca, cu ajutorul Dvs sa reusesc sa il promovez asa cum trebuie si sa ofer clientilor, Dvs, serviciile de care aveti nevoie.Totul a inceput la un pahar de vin, cu un fost prieten, zic fost ( pentru ca m-am asociat cu el si s-a ales praful de prietenie :))) ) si am decis sa merg mai departe singur din ambitia de a reusi si de a demostra ca ideile, filosofiile mele sunt corecte.
Celor care m-au prijinit si m-au incurajat sau care m-au recomandat si promovat, pe orice cale, facebook, twitter sau altele vreau sa le multumesc si sa le promit ca nu vor fi dezamagiti de recomandarea facut.
Va multumesc.

joi, 24 ianuarie 2013

Cum poţi combate retenţia de lichide pentru a slăbi rapid

Cu toţii ştim că este bine să consumăm zilnic peste doi litri de lichide deoarece hidratarea este deosebit de importantă pentru echilibrul organismului nostru, dar puţini dintre noi respectă această regulă.
Una din principalele probleme de sănătate care apar ca urmare a dezechilibrului între lichidele pe care le absorbim şi cele pe care le pierdem este retenţia de apă. Aceasta afectează întreaga siluetă generând o senzaţie de discomfort, greutate şi umflare. Retenţia de apă poate fi cauzată de o microcirculaţie deficitară ce conduce la acumularea excesivă de apă în organism, sau poate sugera existenţa unei probleme renale sau cardiace.
Înainte de a apela la medicamente pentru a combate retenţia de apă, este o idee bună să încercăm o cură de banane. Acestea conţin mult potasiu, un mineral esenţial pentru organism, care menţine echilibrul acido-bazic al fluidelor din corp, sporeşte diureza şi intervine în procesul de eliminare a sodiului. Potasiul ajută în foarte mare măsură şi la buna funcţionare a glandelor suprarenale şi la eliminarea rezidurilor organice, asigurând echilibrul apei în organism.
Pentru a reuşi să menţinem un echilibru al apei în organism şi să slăbim sănătos este important să consumăm multe lichide de-a lungul zilei, să avem un regim alimentar sărăc în sare, alcool, mezeluri, prăjeli, dulciuri şi să apelăm la diverse suplimente alimentare naturale pentru a ne ajuta să evităm atât deshidratarea cât şi retenţia de apă.