marți, 1 noiembrie 2011

Batranii sunt tot batrani, indiferent de cat de tineri se cred sau se dau.


Un copil a murit, celălalt este în stare gravă, după ce străbunica lor le-a dat OTRAVĂ ÎN LOC DE SIROP DE TUSE

Un copil a murit, celălalt este în stare gravă, după ce străbunica lor le-a dat OTRAVĂ ÎN LOC DE SIROP DE TUSE
O fetiţă în vârstă de trei ani din comuna călărăşeană Unirea a murit, iar fratele ei în vârstă de cinci ani este în comă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, după ce străbunica lor le-a dat să bea otravă pentru şobolani. Ea a confundat substanţa toxică cu siropul de tuse, a declarat pentru gândul dr. Raluca Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al Spitalulului "Grigore Alexandrescu". "Ambii copii au fost internaţi la noi la spital încă din data de 20 octombrie. Astăzi fetiţa, în vârstă de trei ani a murit, iar fratele ei este în stare gravă", a precizat dr. Alexandrescu.
Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare a mai spus că fetiţa a murit din data de 27 octombrie, iar băiatul, în vârstă de 5 ani, este în comă. "Fratele este internat la secţia de terapie intensivă. Urmează tratament de specializare, este intubat, deoarece riscul apariţiei unui stop respirator este extrem de crescut, dar şansele lui de supravieţuire sunt minime. Copiii au fost monitorizaţi în permanenţă", a mai declarat dr. Alexandrescu.

Reprezentantul spitalului "Grigore Alexandrescu" a mai spus că otrava ingerată este extrem de toxică. "Doza letală la un adult este de 3 mililitri. Copiii au înghiţit mai mult de atât, de aceea suntem rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire ale băiatului", a menţionat medicul.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, copiii se aflau în grija bătrânei, iar mama acestora lăsase o sticluţă cu sirop de tuse pentru că ambii erau răciţi. Din greşeală, femeia a încurcat medicamentul cu otrava pentru şobolani, iar la scurt timp după ce au băut substanţa copiiilor li s-a făcut rău şi au fost transportaţi la spital în stare gravă.
"La noi au ajuns în stare foarte gravă, au fost stabilizaţi şi am decis să-i trimitem la Bucureşti, la Spitalul Grigore Alexandrescu", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, dr. Victor Verinceanu.
Fetiţa în vârstă de trei ani a murit, însă, la unitatea medicală şi va fi înmormântată marţi, în timp ce fratele său mai mare este internat în comă. Poliţia a început o anchetă în acest caz.
"Iniţial s-au început cercetări pentru vătămare corporală din culpă, dar acum va fi schimbată încadrarea juridică a faptei, ancheta fiind în curs de desfăşurare", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu