sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Fiscul vegheaza

S-au trezit fara bani in cont, fara sa fie victimele unor fraude

Zeci de mii de romani s-au trezit ca banii pe care ii aveau in conturi s-au evaporat, fara sa fie victimele unor fraude. Pur si simplu, autoritatile i-au executat silit pentru impozitele, taxele sau amenzile neplatite. Nici cei care nu au conturi nu scapa. Acestia se pot trezi ca Fiscul le ia mobila, televizorul sau masina, ca sa acopere datoria.

30.000 de romani din Braila sunt urmariti de primarie pentru diverse restante. De exemplu, Catalin Marinescu s-a trezit cu poprire pe contul bancar pentru ca nu si-a platit impozitul pentru masina.
 
"Impozitul nu l-am platit la un an de zile, atata, este destul demare, ca este o masina de 2500 si s-a dublat impozitul si acuma este undeva la 18 milioane", spune Catalin Marinescu, datornic.
 
Cea mai mare datorie ajunge insa la 280.000 de lei. "Sunt recuperari de 4-5 miliarde de lei, in fiecare luna - lei vechi discutam, in fiecare luna”, explica primarul Brailei, Aurel Simionescu.
 
Inspectorii primariei ajung sa umble in banii datornicilor cu ajutorul Agentiei Fiscale.
 
"Avem o aplicatie informatica, unde avem acces la toate conturile pe care le detine o persoana fizica sau juridica", spune Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

Numai in sectorul 4 din Bucuresti au fost blocate 45 de mii de conturi, cu 20 la suta mai multe ca anul trecut.
 
Nu poti scapa de Fisc si de moarte este o vorba care devine valabila si in Romania, pentru ca ANAF-ul nu rateaza nimic. Singurii care nu au de ce sa isi faca probleme sunt cei care nu au nimic pe numele lor.
Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu