Hamburgerii de la McDonald’s si rezistenta lor in timp a fost un
subiect controversat pe parcursul anilor. Lantul de fast-food a fost
acuzat ca vinde produse pline de chimicale, care nu sunt atacate nici de
bacteriile care cauzeaza alterarea alimentelor.
Compania de fast-food a decis sa-l consulte pe doctorul Keith Warriner din cadrul Universitatii Guelph's pentru a da o explicatie stiintifica si corecta.
La ce concluzie a ajuns?
Microbii si bacteriile care cauzeaza alterarea alimentelor sunt aceleasi pentru toate tipurile de mancaruri, acestea avand nevoie de apa, nutrienti si caldura pentru a se putea dezvolta. Daca unul dintre aceste trei elemente sunt indepartate atunci procesul de alterare incetineste.
Cat despre hamburgerul de la McDonald's, acesta contine mai multe ingrediente care sunt in prealabil trecute printr-o serie de procese care cauzeaza deshidratarea acestora. De exemplu, carnea continuta de hamburger contine foarte putina apa. Din acest motiv, se strica foarte greu.
Doctorul Warriner sustine ca experimentul cu hamburgerul de la McDonald's poate fi repetat cu un astfel de sandwich facut in casa, rezultatele fiind aceleasi.
Blogul alimentar "A Hamburger Today" a urmat exemplul doctorului Warriner si a confirmat ca sandwich-urile preparate in casa pot fi pastrate o perioada indelungata de timp daca sunt tinute in conditii optime, la fel ca si hamburgerul de la McDonald's.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu