luni, 29 octombrie 2012

Praful in ochi

Cand citesc asemenea articole prin ziare sau cand vad pe la televizor stiri de o asemenea importanta raman stupefiat de capacitatea autoritatilor de a prinde traficantii de tigari, droguri, masini, carne vie sau alte retele mafiote.
Imi aduc aminte ca in urma cu ceva timp se laudau autortatile ca au reusit sa captureze 24 tone de cocaina prin, nu stiu ce vama, si noi trebuia sa ramanem impresionati de vigilenta organelor. Imi pun intrebarea cum a fost posibil ca stimatul domn sa ajunga in vama cu 24 tone de coca , ca doar nu le-a ascuns in bracinari si vigilenta organelor a facut sa se descopere. 24 tone inseamna un tir, deci presupunem ca omul trecea pe acolo frecvent insa de asta data cosul de hartii ( ca asa primesc vamesii in cosul de hartii ) a fost cam mare si omul nu l-a putut umple, ca atare s-a intamplat flagrantul :) .
Pe scurt mai organelor v-as zice traditionalul : Hai sictir.

"Sâmbătă, 27 octombrie, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Galaţi-Giurgiuleşti au confiscat 22.600 ţigarete fără marcaje fiscale şi fără documente de provenienţă şi şi 3 mijloace de transport ce aveau locaşuri special amenajate pentru disimularea acestora ca urmare a unor acţiuni de supraveghere şi control desfăşurate pe raza municipiului Galaţi.
În dimineaţa zilei de 27 octombrie, la Biroul Vamal de Frontieră Galaţi-Giurgiuleşti s-a prezentat pentru control un autoturism, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. La controlul amănunţit efectuat de inspectorii vamali au fost descoperite 4 080 ţigarete, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal în plafonieră, spătare şi suporţii de centură.
În data de 28 octombrie, alte trei tentative de introducere ilegală a ţigaretelor de contrabandă au fost descoperite de inspectorii vamali. Trei cetăţeni moldoveni au încercat să introducă în România 18 520 ţigarete diferite mărci ascunse în trei mijloace de transport care aveau locaşuri special amenajate în acest sens.
Autoritatea vamală a procedat la reţinerea, în vederea confiscării, a întregii cantităţi de ţigarete şi celor trei autoturisme cu locaşuri special amenajate pentru disimularea ţigărilor de contrabandă. Şoferii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 25.000 lei. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu